Göksu taştı Silifke sular altında . Vatandaşlar Tedirgin

Mersin’in Silifke ilçesinde meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle Göksu ırmağının debisi saniyede 800 metreküpe çıktı, Göksu nehri kenarında bulunan bin 109 dekar ekili ve dikili alan zarar gördü.

15 Mart 2017 Çarşamba, 13:26
Göksu taştı Silifke sular altında . Vatandaşlar Tedirgin
-

Mersin’in Silifke ilçesinde meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle Göksu ırmağının debisi saniyede 800 metreküpe çıktı, Göksu nehri kenarında bulunan bin 109 dekar ekili ve dikili alan zarar gördü.

Kaymakam Şevket Cinbir konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, cuma gününden bu yana yağan aşırı yağışlar nedeniyle Göksu ırmağının debisinin yükseldiğini, buna bağlı olarak Bucaklı Mahallesi ile Sökün köprüsünün aşağı kısımlarında tarım arazileri olan çiftçileri önlem almaları için uyardıklarını kaydetti.

Kaymakam Cinsir, "Göksu ırmağındaki suyun yükselmesiyle birlikte Atik Mahallesi’nde 5, Karakaya Mahallesi’nde 15, Sabah Mahallesi’nde 1, Gazi Mahallesi’nde 6, Bükdeğirmeni Mahallesi’nde 45, Kurtuluş Mahallesi’nde 12 olmak üzere toplam 84 çiftçimizin ekili ve dikili alanı zarar gördü. Zarar gören alanlarda ise ağırlıkla çilek, buğday, limon, zeytin, nar ve kayısı bulunuyordu. Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü sahada yaptığı ilk incelemelerde 1 milyon 370 bin 955 TL’lik zarar olduğunu tespit etti" dedi.

Kaymakam Cinbir, ayrıca Sökün köprüsü aşağısında çadırda yaşayan tarım işçilerinin de risk nedeniyle başka bir bölgeye sevk edildiğini bildirdi.

Devlet Su İşleri koordinesinde Silifke Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Karayolları ve DSİ’ye ait iş makineleri ırmak kenarındaki zayıflamış setlerin güçlendirdiğini, birçok tarım arazisinin tahliye kanallarından suyun geri tepmesinden dolayı zarar gördüğü için, tahliye kanallarının ağızlarının kapatıldığını da belirten Cinbir, "Göksu nehri pazartesi sabah saatlerinde saniyede 800 metreküp olarak en pik noktasını gördü, şu an ise düşüşe başladı. Silifke halkı daha önce bir sel baskını yaşadığı için biraz tedirgin olsa da Silifke şehir merkezinin sular altında kalması için Göksu ırmağının saniyede bin 200 metre küpün üzerine çıkması gerekiyor.

Gece ve gündüz DSİ tarafından Göksu ırmağında sürekli ölçümler yapılarak oluşabilecek tehlikelere karşı önlemler alındı" diye konuştu.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti