Google ne zaman kuruldu, Google neden kuruluşunu doodle yaptı

Hayatın her anında Google ürünlerinden her geçen gün daha fazla görür olduk bu şekilde büyümeyi sürdüren, Peki 17 yıl önce kurulan bu devasa teknoloji devi, Google ne zaman kuruldu.

27 Eylül 2015 Pazar, 14:20
Google ne zaman kuruldu, Google neden kuruluşunu doodle yaptı
-

Bugün Google kendisi için hazırladığı "Doodle" ile Kuruluş Tarihine Dikkat Çekti
Günümüz internet çağının en önemli aktörlerinden Google arama motoru kuruluşunun 17. yılına özel Doodle yaparak ziyaretçilerinin karşısında çıktı, Ziyaretçilerin Google arama dizininde bulunan logosunun yerine getirildiği Doodle üzerine tıklaması ile "Google ne zaman kuruldu" arama sonuçlarını getirildiği bu özel gün doodlesi ile Google'nin kuruluş tarihi olan 4 Eylül 1998'e dikkat çekti.
 
Farklı günler ve özel zamanlar için oluşturulan Doodle ile Dünya ülkelerinde açılış ekranlarını süsleyen ve dikkat çeken Google bu sefer kendi kuruluş tarihi olan 4 Eylül 1998 yılına dikkat çekerek ziyaretçilere ilgili sonuçlara yönlendirdi. 
Bilindiği üzere Google'nin ne zaman kurulduğunu, nerede kimler tarafından kuruluğunu çoğu internet kullanıcısı bilirken bilgileri tazelemek adına Google'nin kuruluş hikayesini sizler için derlerken biraz ek bilgilerle donattık.
 
Kuruluşundan bu yana durmaksızın gelişmeye devam eden farklı alanlarda çalışmalarını sürdüren ve sürekli büyüme halinde olan dünya arama motoru devi Google birçok teknoloji ürünün üreticisi ve aynı zamanda bir çok teknoloji firmasını satın alarak, yada bünyesine katarak teknoloji devi haline gelmiştir.
Yazılım ürünlerinden tutun robotik sistemlere kadar ve internet erişiminin olduğu her yer için neredeyse vazgeçilmez kılınan Google ürünleri ile her yerden adını andıran Google'nin ne zaman kurulduğu hakkında derlenmiş bilgi ise şöyle;
 

Google Ne Zaman Kuruldu?

 
Google özel bir şirket olarak 4 Eylül 1998 tarihinde kuruldu ve 19 ağustos 2004 tarihinde halka arz edildi. Bu dönemde Larry Page ve Sergey Brin 20 yıllık yani 2014 yılına kadar Google’da çalışmak üzere Eric Schmidt ile anlaştı. Kuruluşundan itibaren misyonu tam olarak “dünyadaki bilgiyi organize etmek, bunu evrensel olarak erişilebilir ve kullanılabilir hale getirmek”tir. Resmi olmayan sloganı ise ”Don’t be evil” (kötü olma)dır. Bu slogan google mühendisi Amit Patel tarafından bulunmuş ve Paul Buchheit tarafından desteklenmiştir. Şirketin merkezi Mountain View, California’dadır.
 
Google dünya çapında bir milyondan fazla sunucuyla çalıştığı tahmin edilmekte. Bir milyardan fazla arama isteğini işlediği ve kullanıcılara Google tarafından oluşturulan gün başına yirmi dört petabayt olduğu bilinmekte. Gerçekleşen büyüme hızı, şirketin temel web arama motorunun ötesinde ürünler, satın almalar ve ortaklık zincirinin meydana gelmesini sağladı.
 
Şirket ;Orkut, Google Buzz, Google+ gibi sosyal ağ araçları, elektronik posta hizmeti için Gmail, web tarayıcısı olarak Google chrome, Fotoğraf görüntüleme ve düzenleme için Picasa ve anlık mesajlaşma için Google Talk gibi uygulamaları masaüstüne kadar gelmiştir.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”