Halep’e İnsani Yardım Malzemesi Taşıyan 36 Yardım Tırı, Mersin’den Uğurlandı

Türkiye genelinde başlatılan ‘Halep’i Açlıktan, İnsanlığı Utançtan Kurtar’ kampanyası kapsamında, ‘Mersin'den Halep halkına insani yardım malzemesi ulaştırmak üzere hazırlanan 36 adet yardım tırı yola çıktı.

28 Aralık 2016 Çarşamba, 20:31
Halep’e İnsani Yardım Malzemesi Taşıyan 36 Yardım Tırı, Mersin’den Uğurlandı
-

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı koordinesinde Türkiye genelinde başlatılan ‘Halep’i Açlıktan, İnsanlığı Utançtan Kurtar’ kampanyası kapsamında, ‘Mersin İnsani Yardım Platformu’ tarafından Halep halkına insani yardım malzemesi ulaştırmak üzere hazırlanan 36 adet yardım tırı, Vali Özdemir Çakacak’ın katıldığı tören ile uğurlandı.
 
Tevfik Sırrı Gür Stadı önünde gerçekleştirilen törene Vali Çakacak’ın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Memur-Sen İl Başkanı Abdullah Çelik, İHH İnsani Yardım Vakfı Mersin Şubesi Başkanı Mesut Kayacı, sivil toplum kuruluş temsilcileri, hayırsever iş insanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan ve akabinde protokol konuşmaları ile devam eden törende konuşan Vali Özdemir Çakacak, Devletimizin ve Milletimizin yardım elinin dünyanın her köşesine ulaştırılmasında İHH İnsani Yardım Vakfı’nın bugüne kadar önemli katkılar sağladığına işaret ederek, bugün de İHH Mersin Şube Başkanlığı’nın gayretleri ve Memur-Sen’in katkılarıyla hazırlanan yardım malzemelerini taşıyan tırların uğurlanmasından büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi.
 
Vali Çakacak: “Biz Suriyeli Kardeşlerimizi Mülteci Olarak Değil, Misafir Olarak Görüyoruz”
 
Sözlerini Halep’te yaşanan insanlık dramına değinerek sürdüren Vali Çakacak, “Mersin, yaklaşık 200 bin Suriyeliye ev sahipliği yapıyor. Biz bu kardeşlerimizi mülteci olarak değil, misafir olarak görüyoruz. Bizler böyle Yüce bir Milletin mensupları olarak inancımız, kültürümüz ve tarihin bize yüklediği misyon gereği zorda olan insanlara her zaman sahip çıkmak zorundayız. Ama zengin ve gelişmiş, insan hak ve özgürlüklerine önem veren, medeni denen ülkeler ne yazık ki Halep’teki insanlara sırtını dönmüş durumdalar. Tarihin her döneminde olduğu gibi, yine sadece Milletimiz ve Devletimiz bu mazlum insanlara yardım elini uzattı. Yine yakın tarihte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük gayretleri sayesinde Halep’ten on binlerce insan ölüme mahkum olmaktan kurtarıldı. Allah Milletimizden ve Devletimizden razı olsun” şeklinde konuştu.   
 
 
Vali Çakacak: “Devlet ve Millet Olarak İnsani Yardımları Kesintisiz Bir Şekilde Ulaştırmaya Devam Edeceğiz”
 
Konuşmasının devamında, Türk Milleti’nin zor durumda bulunan, yardıma muhtaç mazlum insanlara her zaman yardım elini uzattığının altını çizen Vali Çakacak, “Bu anlayış çerçevesinde davranan Devletimiz de, bugüne kadar dünyanın neresinde olursa olsun rengine, ırkına, milletine ve inancına bakmaksızın yardıma muhtaç tüm insanlara yardım elini uzatarak aşını paylaşmaya devam etmektedir. Bu itibarla çeşitli nedenlerle temel insani ihtiyaçlarını gideremeyecek durumda olan insanların dramını bir nebze de olsa hafifletmek gayesiyle Devlet ve Millet olarak insani yardımları kesintisiz bir şekilde bu insanlara ulaştırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 
“Mersinli Hayırseverlerden Yaklaşık 900 Tonluk Yardım”

 
Bu amaçla Memur-Sen’in ilk olarak her ilden 1 adet yardım tırı olacak şekilde planlama yaptığını, fakat Mersinlilerin gönlünün zenginliği sonucunda tam 14 yardım tırının hazırlandığını vurgulayan Vali Özdemir Çakacak, İHH’nın da öncülüğünde bu sayının 36’ya çıktığını ve bu kapsamda Halep’e yaklaşık 900 tonluk gıda yardım malzemesi taşınacağının bilgisini vererek, “Yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle temel gıda malzemelerini dahi temin etmede güçlük yaşayan Halepli kardeşlerimize ulaştırılmak üzere göndereceğimiz bu malzemelerin çektikleri sıkıntılara bir nebze olsun merhem olmasını ümit ediyoruz” dedi.
 
 
Vali Çakacak: “Mersin, Mağdur Durumdaki İnsanların Yardımla Buluşturulmasına Öncülük Eden Bir İl Konumundadır”
 
Konuşmasının sonunda, Mersin’in bugüne kadar Filistin’den Somali’ye kadar geniş bir coğrafyada mağdur durumdaki insanların yardım malzemeleri ile buluşturulmasına öncülük eden bir il olduğuna dikkat çeken Vali Çakacak, bugün de bu yardımların Mersin’den Halep’e gönderiliyor olmasından Mersinliler olarak ayrı bir gurur ve onur yaşadıklarını ifade ederek, “Şu anda sıkıntılı bir süreçten geçen Halepli kardeşlerimizin bu yardım malzemelerini, Türk Milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin maddi ve manevi olarak her türlü sıkıntılarında yanlarında olmaya devam edeceğinin bir nişanesi olarak kabul etmelerini diliyorum. Organizasyonda emeği geçen tüm kişi ve kurumlara şükranlarımı sunuyor, yardım malzemelerini bağışlayan gönlü zengin iş adamlarımıza Milletimiz adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
Memur-Sen İl Başkanı Abdullah Çelik de, hazırlanan yardım tırlarının içerisinde gıda malzemeleriyle birlikte umudun ve iyiliğin de taşındığını belirterek, yardımda bulunan kurumlara ve hayırsever iş insanlarına teşekkür etti.
 
İHH İnsani Yardım Vakfı Mersin Şubesi Başkanı Mesut Kayacı ise konuşmasında, İnsani Yardım Platformu’nun Vali Özdemir Çakacak’ın himayelerinde oluşturulduğunu ifade ederek, yardım tırlarından 14’ünün Memur-Sen diğer 22 tanesinin de hayırseverler tarafından hazırlandığının bilgisini verdikten sonra Vali Çakacak’a bugüne kadar vermiş olduğu desteklerden ötürü şükranlarını sundu.   
 
Konuşmaların ardından İHH Mersin Şube Başkanı Mesut Kayacı, Vali Özdemir Çakacak’a vermiş olduğu desteklerden dolayı bir teşekkür plaketi takdim ederken; yardımda bulunan kuruluş temsilcileri ile hayırsever iş insanlarına da Vali Özdemir Çakacak tarafından birer plaket verildi.
 
Tören, Yenişehir İlçe Müftüsü Halil Uzun’un okuduğu dualar eşliğinde temel gıda malzemeleriyle dolu 36 yardım tırından oluşan konvoyun uğurlanması ile sona erdi

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı