İDATA Vize Başvuru İşlemleri

Almanya vizesi başvuru işlemleri süresince kişilerin kafa karışıklığı yaşamasına sebep olabilecek bazı durumlar vardır.

08 Ocak 2017 Pazar, 21:35
İDATA Vize Başvuru İşlemleri
-

Almanya vizesi başvuru işlemleri süresince kişilerin kafa karışıklığı yaşamasına sebep olabilecek bazı durumlar vardır. Bu durumlardan ilki randevulu başvurulardır. Schengen ya da Ulusal Vize başvurularında randevulu sisteme geçilmiştir ancak bu sistemin belirli şartları bulunmaktadır. Öncelikle unutulmaması gereken vizenin aracı kurumlardan değil İDATA’dan alındığıdır. Bu noktada başvuru sürecinde istediğiniz tüm aracı kurumlardan hizmet alma hakkına sahipsiniz. iData randevu sistemi konusunda konsolosluk tarafından onaylanmış bir firma olsa da bu firmanın farklı vize işlemlerinde de etkin rol alması süreçte iletişim sorunların yaşanmasına neden olmaktadır. Bu yüzden başvuruda bulunacak kişiler vize işlemlerinin daha hızlı ilerleyebilmesi için farklı kurumlardan hizmet alabilmektedir.
 

İDATA Vize Randevu İşlemi

 
İDATA Almanya vizesi için başvuruların duruma göre şahsen yapılması gerekmektedir. Bu noktada belirleyici unsur kişinin son 5 yıl içerisinde Almanya vizesi alıp almadığıdır. Almanya son 5 yıl içerisinde Almanya vizesi alan ya da vize için başvuru yapan kişiler zorunlu hale gelmiş olan biyometrik işlem uygulamasını yaptırmışlarsa C tipi turist vizesi ya da Schengen vizesi işlemlerini şahsen gerçekleştirmek zorunda değildir. 25 Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe giren uygulama biyometrik işlemin Schengen vizesinde zorunlu olmasını sağlamıştır. Bu yüzden bu tarihten önce vize başvurusunda bulunanların ilk Schengen başvurularını şahsen yapmaları ve idata randevu sisteminden randevu almaları gerekmektedir. Schengen vize başvurusunda 12 yaşın altındaki kişilerin biyometrik işlem yaptırma zorunluluğu yoktur. Eğer başvuruların şahsen yapılmasına gerekmiyorsa yazılı bir vekaletle süreci sizin yerinize danışmanlık şirketiniz gerçekleştirebilir.
 

Ulusal Vize ve Randevu İşlemleri

 
Biyometrik işlemin zorunlu olduğu Ulusal Vize işlemlerinin ve başvurularının şahsen gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Uzun süreli vize talebinde bulunması sebebiyle şahsen başvurunun zorunlu kılındığı Ulusal Vize uygulamasında biyometrik işlemlerde daha geniş kapsamlı yapılmaktadır. 12 yaşın altındaki kişiler için başvuru süreci Schengen vizesinde olduğu gibi değildir. Ulusal vize başvurusunda bulunan herkes başvuruyu şahsen yapmalı ve biyometrik işlem uygulamasını gerçekleştirmelidir.
 
Hangi tip vizeye ne kadar süre ihtiyacınızın olduğundan bağımsız bir şekilde onaylanmış vize başvurusu odaklı hizmet veren evize.com.tr’den tüm başvurularınız için hizmet alabilirsiniz.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı