İhraç olan iki eğitimciye kovuşturmaya yer yoktur kararı

Mersin Cumhuriyet Savcılığı ihraç edilen Tarsus Eğitim-Sen şube yöneticisi iki eğitimci hakkında “kovuşturmaya yer yoktur” dedi.

08 Ağustos 2017 Salı, 12:06
İhraç olan iki eğitimciye kovuşturmaya yer yoktur kararı
-

Mersin Cumhuriyet Savcılığı ihraç edilen Tarsus Eğitim-Sen şube yöneticisi iki eğitimci hakkında “kovuşturmaya yer yoktur” dedi. 
 
Mersin’in Tarsus ilçesinde 29 Ekim 2016 tarihli 29872 sayılı resmi gazetede yayınlanan 675 sayılı KHK ile ihraç edilen eğitim emekçileri Macide Boymul ve Şahin Yücel hakkında açılan soruşturmada Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı kovuşturmaya “gerek yoktur” dedi.
 
675 sayılı KHK’nın resmi gazete yayınlanarak yürürlüğe girmesi sonrası KHK ile ihraç edilen iki eğitimci hakkında soruşturma açılmış. Savcılık tarafından açılan soruşturmada “terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum ve gruplara üyeliği, mensubiyeti ve iltisakı yahut bunlarla irtibatlı olan 675 sayılı KHK ile görevden çıkarıldıkları bildirilen” iki eğitimci hakkında Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı.
 
Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı açtığı soruşturmada şüpheliler Macide Boymul ve Şahin Yücel hakkında Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğüne 22 Aralık 2016 tarihinde müzekkere yazılarak “şüphelilerin örgüt üyeliklerinin bulunup bulunmadığı, örgüt faaliyeti kapsamında fiil ve eylemlerinin bulunup bulunmadığı, yeni örgütsel paylaşımda bulunup bulunmadıklarının tespiti” istendi.
 
Tarsus Emniyetinden gönderilen 18 Ocak 21017 tarihli cevap yazısında eğitimci Macide Boymul hakkında sosyal paylaşım nedeniyle bir soruşturmasının olduğu, Şahin Yücel hakkında ise 2003 yılında “toplantı gösteri yürüyüşüne muhalefetten kaydının olduğu bu olaylar dışında herhangi bir tespit ve kayda rastlanmadığı belirtilmiş.
 
Savcılık yürütülen soruşturma sonrası 24 Temmuz 2017 tarihli verdiği kararda “Şüpheliler hakkında örgüt üyeliği (FETÖ/PYD) eylemlerinden dolayı kamu davası” açılarak yürütülen soruşturmada “Kovuşturmaya yer olamadığına karar verilmiştir” demiş.
 
675 sayılı KHK ile ihraç edilen eğitim emekçisi Şahin Yücel,bu kararla ihraçlarına gerekçe bir suçlama olmadığının da tespit edilmiş olunduğunu vurgulayarak “savcılık kararı sadece 2003 yılında bir sendikal faaliyet nedeniyle hakkımızda Toplantı, gösteri ve yürüyüş kanuna muhalefetten açılan bir dava olduğunu ve bundan başka her hangi bir tespit, soruşturma ve dava olmadığını belirtmektedir. yani 2003 yılında geçirdiğim soruşturma sendikal faaliyetimle ilgili. Kaldı ki savcılık verdiği kararda hakkımızda milli eğitim bakanlığı tarafından yürütülen bir soruşturma olmadığını da belirtmiştir. Savcılığın verdiği bu kararda şunu açıkça gösterdi ki; başta KESK’e bağlı sendikalara üye olan emekçiler olmak üzere binlerce emekçi haksız, hukuksuz ve dayanaksız bir şekilde işimizden ekmeğimizden edildik.  İhracımıza karar verenler bu kararı dikkate alarak bir önce bu anti demokratik uygulamaya son vererek işimize geri döndürmeli  ve bu hukuksuzluğu sonlandırmalıdır.
 
Aynı 675 sayılı KHK ile İhraç edilen Macide Boymul ise “herkesin paylaşımda bulunduğu bir fotoğrafı bende paylaştım ve bu nedenle hakkımda dava açıldı ve soruşturma geçirdim. İhracımız sonrası savcılıkta yürüttüğü soruşturmada bu paylaşım nedeniyle açılan dava haricinde bir suç yada suç teşkil edecek durum olmadığını belirtiyor. Oda hala devam eden bir dava. Savcılığın kovuşturmaya yer yoktur kararı Kanun Hükmünde kararname ile ihraç olan bizlerin ihracına haklı bir gerekçe olmadığını  ve olamayacağını göstermiştir. O nedenle de yeniden görevimize başlatılmamız gereklidir” dedi.
 
Savcılık kararını değerlendiren Eğitim Sen Tarsus Şube başkanı Eyüp Kızıl: “En başından beri arkadaşlarımızın keyfi bir şekilde,hiçbir dayanağı olmadan ve hukuksuzca KHK ile işlerine son verildiğini söylüyoruz.Savcılık kararı ile birlikte arkadaşlarımızın ihraç gerekçesi de boşa çıkmış,haklılığımız anlaşılmıştır.Terör örgütleriyle ilişkimizin olmadığı anlaşıldığına göre, arkadaşlarımız  asılsız ihbarlarla aylardır mağdur edilmişlerdir.İhbarcılar er ya da geç yargı önünde hesap vereceklerdir.Khk ve Ohal rejimi sona erdirilmeli arkadaşlarımız bir an önce görevlerine döndürülmelidirler.”
 

Kaynak: Tarsus Akdeniz Gazetesi

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı