İzmir'de kaçırılan Ceylin'in katil zanlısı, komşusu çıktı

İzmir'de geçtiğimiz günlerde kaybolan ve arama çalışmaları başlatılan 10 yaşındaki Ceylin Atik, komşularının evinde ölü bulundu.

13 Haziran 2017 Salı, 12:28
İzmir'de kaçırılan Ceylin'in katil zanlısı, komşusu çıktı
-

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, evlerinin önündeki parkta üç gün önce ortadan kaybolan ve dedesinin cep telefonuna gelen "Polise haber vermeyin. Torununu öldürürüz" yazılı mesajdan kaçırıldığı belirlenen 10 yaşındaki Ceylin Atik'in cesedi bulundu.


İKİ ŞÜPHE DEĞERLENDİRİLİYOR


Ceylin'in feci ölümüyle ilgili iki iddia ortaya atıldı. Buna göre çiftin daha önce 2 kız çocuğunun sabah yataklarında ölü halde bulunduğu, psikolojik sorunlar yaşayan Şükriye T.'nin de cinnet halinde Ceylin'i boğarak öldürdüğü ihtimali değerlendiriliyor. 

Bir diğer ihtimal ise Ceylin'in fidye için kaçırılmış olabileceği yönünde. Ceylin'in kaybolmasının ardından dedesinin telefonuna "Polise haber vermeyin. Torununu öldürürüz" yazılı bir mesaj gelmişti. Bu mesajın komşu kadın Şükriye T.'nin bir yakınına ait telefondan atıldığı belirlendi. Sabah'ın haberine göre Atik Ailesi'nin maddi durumunun iyi olması nedeniyle Ceylin'in fidye için kaçırılmış olabileceği ihtimali de araştırılıyor.
 

Cinayet şüphelisi komşular Şükriye T. ve S.T.

 

'AĞZI KAPATILARAK KAÇIRILDI VE BU EVE SOKULDU'


Görgü tanığı dün, "Cumartesi günü saat 15.00 sıralarında ışıklarda çocuk bir arabayla uzun boylu bir kişi tarafından ağzı kapatılarak kaçırıldı. Sonrasında bisikletle aracı takip ettim ve çocuğun eve sokulduğunu gördüm" demişti.


KATİL ZANLISI KADIN KOMŞULARI

Ceylin Atik, en son su içerken görüldüğü karşı apartmandaki bir komşuları olan Şükriye T.'nin evinde yapılan aramada ölü olarak bulundu. Küçük çocuğun cansız bedeni binanı bodrum katında, sandık içinde bulundu.

Ceylin’i, 1 çocuk annesi komşuları Şükriye T. isimli kadının öldürdüğü iddia ediliyor. Şükriye T.’nin, iki çocuğunu da küçük yaşta kaybettiği, üçüncü çocuğunu uzun yıllar bekledikten sonra dünyaya getirebildiği öne sürüldü.


Zanlı Şükriye T.

Mahalleliler, Ceylin’in katil zanlısı olduğu iddia edilen kadının canayakın ve insan öldüremeyecek kadar iyi biri olduğunu belirtirken, haber karşısında şoke olduklarını söyledi.


EŞİYLE BİRLİKTE GÖZALTINA ALINDI

Ceylin'in ölümüyle ilgili ev kadını Şükriye T. ile oto tamircisi olan kocası 37 yaşındaki S.T. gözaltına alındı. Linç girişimine karşı gizlice polis ve jandarma tarafından yarım saat sonra evden çıkarılan çift, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, 3 yaşındaki çocukları M.Y.T. ise bir yakınlarına teslim edildi. S.T.’nin olay sırasında evde olmadığı öğrenildi.
 

’CESEDİNİ SANDIĞA KİLİTLEDİM’


Şükriye T.’nin polise verdiği ilk ifadesinde olay günü oğlu ile parkta oynadıklarını belirtip, "Ceylin, oğlumu çok severdi. O da bize katıldı. Bir süre birlikte oynadıktan sonra su içmek ve dinlenmek için eve çıktık. Ceylin, evin içinde koştururken, ayağı kayıp düştü. Başını yere çarptı. Öldüğünü anlayınca, korkup, cesedini odaki sandığa kilitledim" dediği öğrenildi.


TELEFON HATTININ SAHİBİ ORTAYA ÇIKTI


Telefon hattının sahibi katil zanlısı Şükriye T.'nin yeğeni olduğu ortaya çıktı. İddialara göre telefon hattının sahibi olan kişi 1 hafta önce üvey teyzesinin, yani Şükriye T'nin evindeydi. Yeğeninin telefonu o sırada düştü veya kırıldı, sim kart da evde düştü. Aradılar fakat sim kartı bulamadılar. Şükriye T. hattı sonra buldu. Olayın yaşanmasının ardından Şükriye T., Ceylin ölünce, korkup yeğeninin hattından Facebook Massenger'dan Ceylin'in dedesine mesaj attı.

VÜCUDUNDA KESİCİ ALET VE KURŞUN YARASI BULUNMADI


Öte yanda vücudunda herhangi bir kesici alet ve kurşun yarası bulunmayan Ceylin Atik’in cesedi, savcı ve polisin evdeki gerekli incelemelerinin ardınan otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.
 

ÖFKELİ KALABALIK TAŞLARLA SALDIRDI, POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI

 
Sloganlar eşliğinde önce güvenlik şeridini geçen mahalleli ellerindeki taşlarla 'Çocuklara uzanan eller kırılsın. İdam isteriz' sloganlarıyla eve saldırdı. Polis, bölgedeki kalabalığı havaya ateş açarak uzaklaştırmaya çalıştı.


ANNE, 7 YILDIR KIZINI GÖRMÜYORDU


Ceylin'in annesi ile babası ayrıydı. Babaannesi ve dedesi ile birlikte yaşıyordu. Annesi, Ceylin'i 7 yıldır görmüyordu. Ceylin'in annesi Ayşe Yılmaz eşinden ayrıldıktan sonra evlendi ve 2 çocuğu daha oldu. Şu an 8 aylık hamile.

CEYLİN'İN DEDESİ: BİZİMLE BİRLİKTE CEYLİN'İ ARADI


Acılı dede, komşu Şükriye T.’nin planlı bir şekilde torununu söyleyedi. Dede Mustafa Atik, Müge Anlı'ya yaptığı açıklamada; “Bu kadın bizimle birlikte Ceylin’i aradı. ‘Kim kaçırdıysa önce bana verin. Ellerimle parçalayacağım’ dedi. Torunumu öldürmeyi planlamış. Bana yardım edin. Bu işin peşini bırakmayın” diyerek acısını anlattı.


'GELİNLİK İSTİYORDU'


Ceylin'in dedesi Mustafa Atik, "Gelinlik istiyordu ben de gelinlik aldırdım, rahat olsun diye. Bugün Adli Tıp Kurum'ndan öğle saatlerinde gelecek ve defnedeceğiz. Allah kimseye bu acıyı çektirmesin. Lütfen bu böyle kalmasıni son olsun, unutulmasın" dedi.
 

ÖN OTOPSİ SONUCU BELLİ OLDU



Habertürk Haber Merkezi'nden Neşet Dişkaya'nın aktardığı bilgilere göre, küçük Ceylin'in cesedinin çürümeye başladığı için vücudunda parçalar alınarak detaylı otopsi yapılmasına karar verildi. Ceylin Atik'in başına sert bir cisimle vurularak veya boğularak öldüğünün tahmin edilidiği ancak otopside bunun tam olarak tespit edilemediği bildirildi. 

Kafatasındaki kemiklerin birleşme yerinden ayrılmalar var fakat cinsel saldırı ile ilgili bir bulguya rastlanmamış.
 

CİNAYET ÖNCEDEN PLANLANDI MI?


Ceylin'in ailesi ve katil zanlısının komşusu Abdil Çavdar, "Ceylin'in geçişini gördük fakat geri dönüşünü görmedik. Eşim iftar zamanında 4 yaşındaki kızımızı parka götürüyor, çocuğumuzu oynatırken katil zanlısı da eşimin yanına geliyor ve eşime 'Nihal hanım sizin kameralar bizim evi alıyor mu?' diyor. Eşim de 'Hayrola' deyince zanlı, 'Apartmandan 10 bin lira çalındı o yüzden girene çıkana bakalım' diyor. Ben de dahil bilmiyorum kameraların o açıya baktığını. Şükriye, eşimin ağzını arıyor ve bunu Ceylin öldürülmeden 1 gün önce yani cuma günü yapıyor, planlanmış olabilir" dedi.
 

CEYLİN'İN ANNESİ: PSİKOLOJİSİ BOZULMASIN DİYE GÖRMEDİM


Ceylin'in annesi Ayşe Yılmaz: "Ayrıldığımda 4 yaşındaydı. Eşimle anlaşamadık ayıldık, Ceylin diğer eşimde kaldı. Bende çocuğumu 7 yıldır görmediysem rahatı bozulmasın diye görmedim, 7 sene sonra ölüm haberini duydum. Polisler benim yanımda mı diye saat 16.00 gibi eve geldi. Bilgi verilmedi. Sonrasında eşimle karakola gittik ve oradan bilgi aldık. Kızımla telefon konuşmamız yoktu şimdiki eşim kızımı görebileceğimi söylemişti ama ben psikolojisi bozulmasın diye görmedim, keşke yanımda olsaydı. Kaza olduğuna inanmıyorum düşüp bayılsa da arama imkanı vardı. İnsanlıkla alakası yok, normal bir insan bunu yapmaz."

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti