İZMİR´DE MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ RÜZGARI ESTİ

Türkiye´nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan ve bu yıl Mersin´in partner il olarak yer aldığı ‘Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi´ başladı. Fuara Mersin Büyükşehir Belediyesi damgasını vurdu.

09 Aralık 2016 Cuma, 20:11
İZMİR´DE MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ RÜZGARI ESTİ
-

Türkiye´nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan ve bu yıl Mersin´in partner il olarak yer aldığı ‘Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi´ başladı. Fuara Mersin Büyükşehir Belediyesi damgasını vurdu.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde TÜRSAB Fuarcılık Hizmetleri Tic. A.Ş. ve İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri A.Ş. (İZFAŞ) ortaklığı ile bu yıl 10.su düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, 8-11 Aralık 2016 tarihleri arasında Fuar İzmir´de kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Türkiye´nin, farklı ülke ve bölgelerin turizm zenginliklerini, farklı destinasyonlarını, yerli ve yabancı turizm yatırımcılarına, acentalara, satın alıcılara ve tatil planı yapmakta olan son tüketicilere göstermeyi hedefleyen ve binin üzerinde firmaya ev sahipliği yapan fuarda Mersin Büyükşehir Belediyesi de yerini aldı.

Fuara katılan birçok katılımcı tarafından ziyaret edilen Mersin Büyükşehir Belediyesi standında misafirlerini ağırlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin´in tanıtımı ve keşfedilmesi için yerel yönetimler olarak büyük gayret sarf ettiklerini ifade ederek, Mersin´in turizm potansiyeli çok yüksek bir kent olduğunun altını çizdi.

Mersin´in Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı´nda partner il olarak yer almasının kentin tanıtımı açısından çok önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Başkan Kocamaz, “Mersin medeniyet tarihiyle yaşıt ama turizmde yeterince pay alamamış önemli bir kent. Bu yüzden bizler de kentimizi tanıtmak düşüncesindeyiz. Onun için de birçok ulusal ve uluslararası fuara katılıyoruz. Bugün Travel Turkey İzmir Turizm Fuarındayız. Bu yıl, bu fuarda partner il olmamız kentimiz için çok önemli. Mersin´i tüm değerleri ile tanıtma fırsatı bulduk. Yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve iş adamlarımız da burada. Herkes bir gayret içerisinde Mersin´in tanıtılması ve keşfedilmesi için çaba içerisindeler. Ben Mersin´in geleceğinden umutluyum. Çünkü Mersin büyük bir turizm potansiyeline sahip” dedi.

Mersin ve ilçelerinin tanıtıldığı ve ilçelerin stantlarının da yer aldığı Mersin Büyükşehir Belediyesi standında Mersin´in tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri ile yöresel lezzetlerinin tanıtımı yapıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibinin yöresel dansları ve fasıl grubunun seslendirdiği şarkılar ile renkli görüntülere sahne olan stant, katılımcılar tarafından ziyaretçi akınına uğradı. Mersin Büyükşehir Belediyesi standı ayrıca T.C Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve farklı illerin yerel yöneticileri tarafından ziyaret edildi.


 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti