Kadınların projesi kabul edildi

Türk Kadınlar Birliği Tarsus Şubesi'nin Çukurova Kalkınma Ajansı tarafınca kabul edilen projesinin basın açıklaması gerçekleştirildi.

14 Ekim 2016 Cuma, 07:52
Kadınların projesi kabul edildi
-

MERSİNHABER- Türk Kadınlar Birliği Tarsus Şubesi'nin Çukurova Kalkınma Ajansı tarafınca kabul edilen projesinin basın açıklaması gerçekleştirildi.

Tarsus Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin de destek verdiği ve Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen kadınların gelişiminde önemli bir etkisi olacağı düşünülerek hazırlanan "Girişimci Kadınlar İçin İş Gücü Geliştirme ve Etkinlik Yönetimi" isimli teknik destek eğitimi projesinin basın açıklaması Tarsus Belediyesi Güner Baykal Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Türk Kadınlar Birliği Tarsus Şube Başkanı Figen Aktan tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasına sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, Türk Kadınlar Birliği üyeleri, Tarsus Kent Konseyi Üyeleri, Tarsus Kent Konseyi Kadın Meclisinden Emine Aysu ve üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Türk Kadınlar Birliği Tarsus Şubesi adına basın açıklamasını yapan Figen Aktan" Türk Kadınlar Birliği Atatürk önderliğinde Tenziye Muhittin tarafından kadının siyasi haklarını elde etmesi için kurulan bir dernektir. Derneğimiz tüzüğüne uygun olarak kadın ve çocuklar da eğitime önem vermektedir. Tarsus Türk Kadınlar Birliği olarak yaptıpımız etkinliklerle ihtiyacı olan üniversiteli öğrencileri okutmaktayız. Eğitim projeleri yapıyoruz. Tarsus'a katkı da bulunuyoruz. Özellikle Tarsus'lu kadınlarımıza sığınma evinde destek veriyoruz. Bu proje Ahmet Kanbur'un katkılarıyla oluşmuştur. Tarsuslu kadınlara nasıl iş imkanı sağlayabileceklerini, projelerin nasıl yazılabileceğini, iş geliştirme projelerinin nasıl hazırlanacağını, hibe ve kredilerin hangi şartlarda alınacağı, işletmelerin kurulduktan sonra hangi strajeleri uygulayacağı ve bu gibi konularda kadınlara destek vereceğiz. Eğitmenlerimiz Türkiye'nin en iyi kadın eğitmenleridir. Eğitimlerimiz 24-28 Ekim tarihleri arasında, 12.00 ile 16.00 saatleri arasında verilecektir. Eğitim sonunda katılımcılara düzenlenen programla sertifika verilecektir. Tarsus da bulunan kadınlarımıza fırsat eşitliği oluşturmak için bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Eğitim projemizde bizlere her konu da destek veren Tarsus Belediye Başkanımız  Şevket Can Bey'e, Kent Konseyi Başkanımız  Ufuk Başer'e, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanımız Emine Aysu ve Yönetim Kurulu'na, Salon tahsisi için Tarsus Belediyesi'ne, dernek yönetim kuruluna, Çukurova Kalkınma Ajansı'na, Leyla Çakmak'a ve Ahmet Kanbur'a minnetlerimi bir borç biliyorum. Çok teşekkür ederim." dedi.

Basın açıklamasının ardından birlik, beraberlik ve dayanışma mesajı sunmak adına fotoğraf çekilirken tüm katılımcılara Türk Kadınlar Birliği üyeleri tarafından hazırlanan ikramlar sunuldu.

YKB

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”