Kalkınma Bakanı Elvan Muhtarlar ve STK’larla Buluştu

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan; Anamur, Bozyazı, Aydıncık ve Gülnar ilçelerinden sonra bugün, Mut ilçesinde muhtarlar ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile bir araya geldi.

01 Nisan 2017 Cumartesi, 10:36
Kalkınma Bakanı Elvan Muhtarlar ve STK’larla Buluştu
-

Mut Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen buluşmaya Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın yanı sıra Vali Özdemir Çakacak, il ve ilçe protokol üyeleri, 102 mahalle muhtarı, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 
Bakan Elvan: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti; Vatanıyla, Bayrağıyla ve Milletiyle Bölünmez Bir Bütündür”
 
Buluşmada yaptığı konuşmaya muhtarların ve sivil toplum kuruluşu yöneticilerinin vatandaşın seçimi ve tercihiyle iş başına geldiğini belirterek başlayan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, dünyanın son derece kritik bir süreçten geçtiğini dile getirdikten sonra, bu süreçte Türkiye’nin coğrafi konumu ile stratejik yapısının çok büyük önem arz ettiğini ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Vatanıyla, Bayrağıyla ve Milletiyle bölünmez bir bütün olduğunu ve sonsuza kadar da varlığını sürdüreceğinin altını çizen Bakan Lütfi Elvan, 80 milyon vatandaşın tamamını kucaklamış büyük ve güçlü bir ülke olduğumuzu, bu nedenle de 10 yıl, 20 yıl ve daha ötesini düşünmemiz ve adımlarımızı ona göre atmamız gerektiğini söyledi.
 
Konuşmasının devamında Mut ilçesi ile ilgili hali hazırda devam eden yatırımlardan bahseden Bakan Elvan;  Mut-Silifke karayolunda 53 kilometrelik bir kısımda çalışmaların yedi gün yirmi dört saat esasıyla sürdürüldüğünü kaydederek, projede toplam uzunluğu yaklaşık 4 km olan 5 tünel ve yine toplam uzunluğu 3 km olan 8 viyadük bulunduğunu belirtti. Kalkınma Bakanı Elvan, yolun 16 kilometrelik kısmının ihalesinin ise önümüzdeki günlerde yapılacağını, bu projede de tam 7 km. uzunluğunda tünel bulunduğunu aktardı.

 
Mut-Ermenek ve Mut-Karaman Karayolunda çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğüne de değinen Bakan Lütfi Elvan, Mut-Gülnar karayolu ihalesinin tamamlandığını ve şantiye kurulum aşamasında olan yolda önümüzdeki günlerde temel atma töreninin gerçekleşeceğini belirttikten sonra, vatandaşlarımızdan gelen yoğun talepler üzerine programa alınan Sartavul yolunda da tünel ve viyadük çalışmalarına başlandığını sözlerine ekledi.
 
Bakan Elvan: “Mut İlçemize 23 Gölet Yaparak Sulama Sorununu Çözeceğiz”
 
Konuşmasının devamında Mut’un en önemli sorunlarından birinin sulama olduğuna işaret eden Kalkınma Bakanı Elvan, bu nedenle sulama ve gölet projelerini çok önemsediklerini ve bu projelere ağırlık verdiklerini ifade ederek, sulama konusundaki sıkıntıları çözmek için yoğun çalışma içerisinde olduklarını bildirdi. Bakan Elvan, ilçeye iki yeni baraj yapılacağını, bu barajların hayata geçirilmesiyle birlikte 65 bin dekar arazinin daha sulanacağını söyledi. Bir yıl öncesine kadar Mersin genelinde sadece 7 gölet bulunduğuna dikkat çeken Bakan Lütfi Elvan, il genelinde doksanı aşkın gölet projesinin yatırım programına alındığının, bu kapsamda da Mut ilçesine tam 23 gölet yapılacağının altını çizdi. Mut ilçesinde yapımı planlanan ilk 11 göletin yatırım programına alınarak ödeneklerinin tahsis edildiğini dile getiren Bakan Elvan, diğer göletlerin de proje aşamasında olduğunu ifade ederek, taşkın koruma ve sulama ile ilgili diğer çalışmalarla ilgili son bilgileri paylaştı.
 
Konuşmasının sonunda İlçedeki eğitim alanında yapılan çalışmalara da değinen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mut Organize Sanayi Bölgesinin yer seçiminin tamamlanarak Müteşebbis Heyetinin oluşturulduğunu da söyledi.
 
Vali Özdemir Çakacak ise yaptığı konuşmada il genelinde Muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ile belli periyotlarla yapılan bu toplantılarda dile getirilen sorun ve taleplerin en üst düzeyde Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan tarafından takip edilerek yerine getirilmesi için çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti. Vali Çakacak, kalkınmanın tek başına sadece kamu eliyle olmayacağını vurguladı ve kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının el ele verip birlikte hareket ederek kalkınmayı gerçekleştireceğinin altını çizdi. Vali Özdemir Çakacak, bu birlikteliğin en güzel örneğinin de Mersin’de Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan önderliğinde sergilendiğini vurguladı.
 
Protokol konuşmaları ve sonrasında soru cevap bölümüne geçilmesiyle sona eren toplantının ardından Kalkınma Bakanı Elvan’ın Mut ilçesini ziyaret programı, dönüş yolu üzerindeki Silifke’ye bağlı Kargıcak mahallesindeki bir kahvehaneye uğrayarak, oradaki vatandaşlarla bir süre sohbet etmesiyle sona erdi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”