Kıssadan Hisse Limon Ağacı

Zengin bir adamın bahçesinde iki limon ağacı varmış. Bu ağaçlardan birisi diğerinden cılız ve şekilsiz olduğundan dolayı büyük ağacın küçümsemelerine ve tepeden bakmalarına maruz kalırmış. Bununla beraber küçük ağacın kuruyup öleceğine inanan adam da onu sulamaz ve bakımını yapmazmış.

21 Eylül 2016 Çarşamba, 21:32
G: 21.09.2016 - 21:41
Kıssadan Hisse Limon Ağacı
-

Zengin bir adamın bahçesinde iki limon ağacı varmış. Bu ağaçlardan birisi diğerinden cılız ve şekilsiz olduğundan dolayı büyük ağacın küçümsemelerine ve tepeden bakmalarına maruz kalırmış. Bununla beraber küçük ağacın kuruyup öleceğine inanan adam da onu sulamaz ve bakımını yapmazmış.

Günün birinde esen sert bir poyraz, karlı dağların yamaçlarındaki bir grup çiçek tohumunu adamın bahçesine uçurmuş. Fakat bahçenin her tarafı parsellenmiş olduğundan dolayı sadece limon ağaçlarının altında yer kalmış ve bir an önce filizlenmek zorunda olan tohumlar, limon ağaçlarının yanına gelerek onların altında yeşermek için izin istemiş. Büyük ağaç iyice kasılarak ve böbürlenerek “Böyle bir şey asla mümkün olamaz” diye atıldı. “Bizler kuru kalmayı pek sevmeyiz. Eğer dibimde çoğalırsanız, suyu emip beni kurutursunuz.” demiş.
 

Küçük limon ağacı ise uzun boylu arkadaşının tohumlara verdiği cevabı beğenmemiş; çünkü o, kendisine hayat verenin, o hayat için gerekli olan suyu da vereceğini çok iyi biliyormuş. Bu yüzden susuzluk aklına bile gelmemiş.
 

Tohumların teklifini kabul ederken "Sizlerle birlikte olmak, bana mutluluk verir. Böylelikle yalnızlık da çekmeyiz. Güzel yaratılanlardan kimseye zarar gelmez. Güzellerden güzellikler doğar sadece" demiş.
 
 




Küçük limon ağacı altında filizlenen tohumlar, birkaç hafta içinde cennet çiçekleri gibi açıp bütün bahçenin göz bebeği haline gelmişler. Bu arada küçük limon, elinden geldiği kadar kendilerine yardımcı olmaya çalışıyor ve çiçeklerin sevdiği yarı güneşli ortamı sağlamak için eski yapraklarını döküyormuş.

Çiçekler, kısa bir süre sonra mis gibi kokular yaymaya başlamışlar ve bahçe sahibi ancak rüyalarında görebildiği bu çiçeklerin güzelliğini devam ettirebilmek için sabahları artık daha erken kalkıyor ve onları en kaliteli gübrelerle besleyip bol bol suluyormuş.
 
 


Küçük limon ağacı, köklerinin en ince ayrıntılarına kadar ulaşan bu suları çiçeklerle birlikte içmiş ve büyük bir hızla serpilip büyümüş.
Çiçekleri sevgiyle kucaklayan küçük limon, ertesi bahara kalmadan o civarın en büyük ağacı haline gelerek birbirinden güzel kelebeklerin ziyaret yeri olmuş. Daha sonra da kendi çiçeklerini açarak bahçenin güzelliğine güzellik katmış.
 

Bir zamanlar bahçenin en güzel ağacı olan ve şimdi küçük ve yalnız kalmış olan diğer limon ağacı ise için için kuruyormuş...
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti