Kızkalesi Turizm Festivali Başlıyor

Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle bu yıl ulusal olarak altıncısı, uluslararası olarak ikincisi düzenlenen ve üç gün sürecek olan Uluslararası Kızkalesi Turizm Festivali başlıyor.

05 Temmuz 2017 Çarşamba, 12:39
Kızkalesi Turizm Festivali Başlıyor
-

Mersinli vatandaşların turizm konusunda bilinçlenmesini sağlamak, Mersin’in tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmak, kent turizmini geliştirmek, halkın turizm etkinliklerine daha etkin bir şekilde katılmasını sağlamak ve kentte bulunan yabancı turistlerle vatandaşların kaynaşmasını sağlamak amacı ile gerçekleştirilen festivalde, ünlü sanatçılar Gökhan Tepe, Grup Kolpa ve Ziynet Sali konser verecek.


Uluslararası Kızkalesi Turizm Festivali öncesi yazılı açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’in deniz, kum, güneş, inanç, kongre, yayla, trekking, rafting, yamaç paraşütü, su sporları, kayak ve dağcılık gibi pek çok turizm çeşitliliğini sunabilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi.  Mersin’in turizm sektöründe hak ettiği yere gelebilmesi için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak ilimizin turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirebilmek amacıyla sahillerimizi, tarihi ve turistik bölgelerimizi Mersin’e yakışır hale getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Mersinimizi turizm kentleri arasında bir adım öne çıkarmak, turizm sektöründe öncü bir il yapmak istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle bu yıl altıncısı düzenlenecek olan Kızkalesi Turizm Festivali’nin ilimizin turizm potansiyelinin tanıtımına ve Mersinimizin tüm dünyaya tanıtılması adına önemli katkılar yapacağına inanıyorum. Üç gün sürecek festivalin Erdemli ilçemize, Mersin’e ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum ve tüm Mersin halkını bu festivale davet ediyorum” dedi.


Mersin’in önemli turizm beldelerinden biri olan Kızkalesi’nde 7-9 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan festival kapsamında plaj voleybolu, yelken yarışmaları, kiteboard yarışmaları ve plaj hentbolu gibi pek çok sportif faaliyetin yanı sıra bando takımı, yerli ve yabancı halk dansları gösterileri ve konserler de yer alacak.
7 Temmuz Cuma günü tüm sporcuların, yerli ve yabancı halk topluluklarının, protokol ve misafirlerin katılacağı kortej yürüyüşünün ardından 18.30’da gerçekleştirilecek resmi açılış ile başlayacak festivalin ilk gününde plaj voleybolu müsabakaları, kitebord yarışmaları, yabancı halk topluluklarının dans gösterileri ve Gökhan Tepe konseri gerçekleştirilecek.


Festivalin ikinci gününde yurtdışından gelen halk dansları toplulukları ekibine Mersin’in tarihi ve turistik yerleri gezdirilecek. Plaj voleybolu ve hentbolu müsabakalarının da gerçekleştirileceği ikinci günde yerli ve yabancı halk dansları gösterileri, yelken yarışmaları final ve ödül töreni, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası konseri ve Grup Kolpa konseri gerçekleştirilecek.
Yurtdışından gelen halk dansları ekiplerinin kültür gezisi ile başlayacak olan festivalin üçüncü günü plaj voleybolu ile hentbolu müsabakaları finalleri ve madalya töreniyle devam edecek. Yerli ve yabancı halk dansları gösterilerinin yer alacağı festival, Ziynet Sali konseri ile sona erecek.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Mete Karayel
05:12
6 Temmuz 2017 Perşembe
Şehrimize hayır getirsin inşallah.
176.240.0.44
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi