KURSİYERLER KATILIM BELGELERİNİ ALDI

KENDİ İŞLERİNİ KURABİLME FIRSATI BULDULAR

07 Mart 2017 Salı, 17:36
KURSİYERLER KATILIM BELGELERİNİ ALDI
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında 2016 yılında yapılan protokol ile başlayan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan ve çoğunluğu kadınlardan oluşan girişimci adaylarına sertifikaları verildi.
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen sertifika törenine, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, GİŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayferi Tuğcu, GİŞKAD Kurucu Onursal Başkanı Cavidan Demirağ, GİŞKAD Geçmiş Dönem Başkanı Sevil Yetkin, Mersin Ekonomi Platformu Başkanı Armağan Öner, Çukurova Sanayici ve İş Dünyası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Doğan, GİŞKAD yönetimi ve üyeleri ile KOSGEB kursiyerleri katıldı.
 
8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi, KOSGEB ve GİŞKAD işbirliği ile hazırlanan bir programın finalinde olduklarını belirterek sözlerine başlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan, kursiyerlerin çoğunluğunun kadın olması dolayısıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı ve “Kadınlar Günü, Türkiye’de biraz yanlış değerlendiriliyor. Çünkü bir kutlama değil, anma olmalı. Kadın haklarını ve emeklerini koruma adına yüze yakın sayıdaki kadın Amerika’da katledildi, öldürüldü ve öldü. Onun anısına olan bu günü kutlama gibi düşünüyoruz ama anma olarak telaffuz etmek daha doğru olacaktır” dedi.
 
Programa Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın Ankara programı dolayısıyla katılamadığını belirterek, Başkan Kocamaz’ın saygı ve sevgilerini ileten Başkan Vekili Kerim Tufan, “Çok hayırlı bir projeye hep beraber imza attık. Bunun adı girişimcilik. Amaç girişimcilik kültürünü yaymak, aşılamak, geliştirmek ve bu konuda eğitim almak. Girişimcilik en az para kadar önemlidir. İçimizde müteşebbislerimiz var, yatırımcılarımız var ve yarın sizler de inşallah yatırımcı ve müteşebbis olacaksınız. Türkiye’de de dünyada da girişimcilik en az sermaye kadar, para kadar önemli. Bizler biraz gelenekçi bir milletiz ve garanticiyiz, sağlamcıyız. O yüzden müteşebbis ruhu bizde çok fazla gelişmemiştir ama bu alınan eğitimler sayesinde zannediyorum ki girişimcilik konusundaki adımı daha rahat atacak hale geldiniz” diye ifade etti.
 
Girişimcilik ruhunu öğrendiler
 
Kurs sayesinde kursiyerlerin, girişimciliğin aslında ne demek olduğunu öğrendiklerine değinen Başkan Vekili Tufan, “Yani para nerede olsa bulunur ama o girişimcilik ruhunu bulmak mümkün değildir. O yüzden siz bunları kazandınız ve bu konuda belediyemiz, GİŞKAD bu konuda çok emek verdi. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanımız Tuğba Hanım’ın da çok büyük katkıları oldu. KOSGEB inşallah önümüzdeki günlerde sizin bu emeğinizin karşılığı olarak elini uzatacak, bu sertifikayı aldıktan sonra KOSGEB projenizi değerlendirdiği zaman en azından sermaye manasında katkı sağlayacak. Bu yüzden KOSGEB yöneticilerine de çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Kendi işlerini kurabilme fırsatı buldular
 
Ülkedeki istihdam ve işsizlik sorununa da değinen ve bu konuda Mersin’deki ortalamanın Türkiye ortalamasından yüksek olduğuna vurgu yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan, “Şimdi Suriye’den göçlerin de başlaması sonucu bu imkânlar daha da zorlaştı. Bizim çalışacağımız yerlerde yeni ortaklar ortaya çıktı ve onlarla çalışıyorlar. O yüzden biraz da kendi imkânlarımız ve kendi işimizi kurmanın imkânlarına bakmak daha da zorunlu hale geldi. Sizler o yüzden şanslısınız ve elinizde sizin geleceğinizi belirleyecek, çok iyi noktalara gelmenizi sağlayacak sertifikalarınız var. Bu çalışmaya bin 200 kişi müracaat etti ve 350 civarında arkadaşımız bu sertifikayı almaya hak kazandılar. Bizim takip ettiğimiz 37 arkadaşımız kendi işlerini kurdular. Bu konuda inşallah onlar birer öncüler ve arkasından yeni gelenlere de yol gösterecekler. Belediyemizin öncülüğünde, GİŞKAD ile KOSGEB’in bu hayırlı çalışmaları için çok teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun. Sizleri de medeni cesaretinizden, azminizden dolayı tebrik ediyorum” dedi.
 
Çalışmalar katlanarak devam edecek
 
GİŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayferi Tuğcu ise istihdamın çok ciddi bir sorun olduğuna değinerek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ekipleri bize inandılar ve bu projeyi birlikte yönetmemiz konusunda bizlere destek oldular. Yaptığımız çalışmaların geri bildirimleri bu şekilde olduğu sürece biz çalışmalarımızın sayısını daha da artıracağız. İstihdam çok ciddi bir sorun ve istihdamı sağlamanın birden fazla yöntemi var. Sadece kamu kurumlarında çalışarak veya özel sektöre girerek değil, siz girişimciler birer idareci, birer yönetici ve bir iş sahibi olarak beraberinizde başka kimliklere de iş açarak yol alacaksınız. O yüzden yaptığınız çalışma ve gayretiniz ayrı bir kutsallık kazanıyor. Sizleri bir kere daha takdir ediyorum ve bu sertifika ile ilişkimiz bitmedi tam tersine biz bu sertifikalar ile birbirimize daha çok bağlandık. Bu saat itibariyle ihtiyaçlarınız, takıldığınız sorunlar, öğrenmek istediğiniz şeyler için Girişimci İş Kadınları Derneği’ne ve aynı zamanda Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne daima ulaşabilirsiniz” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından günün anısına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a iletilmek üzere, GİŞKAD Başkanı Ayferi Tuğcu tarafından Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan’a plaket ve çiçek verildi.
 
Başkan Vekili Kerim Tufan, sertifika töreni sonrası kursiyerlerle çekilen hatıra fotoğrafının ardından Başkanlık makamında sertifikalarını alan kadınlarla sohbet etti.
 
Eğitimler 2017’de de devam edecek
 
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kapsamında 30’ar kişiden oluşan toplam 12 gruba 2016 yılı içerisinde eğitim verilmişti.
 
2017 yılı Mart ayında başlayacak olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, 2018 yılında da Mersin Büyükşehir Belediyesi ve KOSGEB arasında devam edecek ve kursiyerler sertifika

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”