Li̇man- Hal Köprülü Kavşağın Yan Yolları Yıl Sonunda Trafi̇ğe Açılacak

Devam eden inşaat nedeniyle Mersin’in ana girişinin kapanıp ulaşımın alternatif yollar üzerinden sağlanmasının ardından hat üzerinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonlarında yaşanan sıkıntılar sonrası sektör temsilcileri harekete geçti.

21 Ağustos 2017 Pazartesi, 18:31
Li̇man- Hal Köprülü Kavşağın Yan Yolları Yıl Sonunda Trafi̇ğe Açılacak
-


Sektör temsilcileri, çalışmaların hızlandırılıp üç vardiyaya çıkarılarak köprünün hızla tamamlanması talebinde bulundu.


Mersin Adana arasını kapsayan 60 kilometrelik yolun, Karayolları Bölge Müdürlüğü Yatırım Planı’na alındığını kaydeden Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü Üstyapı Başmühendisi Mehmet Yaşar Göktepe, çalışmanın etap etap tamamlanacağını, halihazırda bu yolun 8 kilometrelik en zor kısmının ihalesinin yapıldığını hatırlattı. Proje sona erdiğinde Mersin ile Adana arası yolun 8 şeride çıkacağını bildiren Göktepe, şunları söyledi:
“Birçok İlde projemiz olmasına rağmen Bölge Müdürümüz bu projeye büyük önem veriyor. Her 15 günde bir toplanarak yaşadığımız sorunları konuşup çözüm yolları arıyoruz. Teknik ve bürokratik sorunların çözülüp engellerin aşılması adına her türlü özverili çalışma sürdürülüyor. Bizden kaynaklı olmayan bazı gecikmeler oldu. Ama hedeflerimize ulaşabilmek adına bir günde teknik anlamda kullanabileceğimiz maksimum süreyi kullanarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki süreçte de böyle çalışmaya devam edip söz verdiğimiz tarihte projeyi tamamlamak istiyoruz.”


‘MESKİ, TEDAŞ ve Telekom kaynaklı gecikmeler var’
Birçok yerde altyapı çalışmalarındaki sıkıntılar nedeniyle gecikmeler yaşandığına dikkat çeken Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü Kontrol Şefi Yaşar Özer de, “Yer altında MESKİ’nin kanalizasyon ve içme suyu hatları, TEDAŞ’ın hatları bulunmakta. Bunların taşınması zaman alıyor. Bu hatlar taşınmadan yeni fore kazıklar çakmamız ve temel atmamız mümkün değil. İlgili kurumlardan bayrama kadar altyapının uygun hale getirilmesi sözünü aldık. Bayram sonrası eksik kazıklarımızı da tamamlayıp temel atmaya başlayacağız” dedi.
İhale kapsamında önceliği Liman Hal Köprülü Kavşağı Projesi’ne verdiklerini kaydeden Özer, ardından Bekirde Kavşağı ve son olarak da Deliçay Köprüsünün yeniden inşa edileceğini söyledi. Bu çalışmaların daha kısa süreceğini bildiren Özer, çalışmaların tümü tamamlandığında Adana’dan Mersin’e gelişte Gazi Mustafa Kemal ve İsmet İnönü Bulvarları’na aralıksız ulaşımın sağlanmasının mümkün olacağını bildirdi.

Kaynak: Tarsus Objektif

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı