“MERSİN, 2016 YILINDA HUBUBAT, BAKLİYAT, YAĞLI TOHUMLAR VE MAMULLERİ SEKTÖRÜNDE 484 MİLYON DOLAR DEĞERİNDE İHRACAT GERÇEKLEŞTİRMİŞTİR”

Vali Özdemir Çakacak Mersin Ticaret Borsası tarafından “Dünya Bakliyat Günü“ Etkinlikleri kapsamında düzenlenen, 15 farklı bakliyat yemeğinin sunulduğu öğle yemeği programına katıldı.

19 Ocak 2017 Perşembe, 09:18
“MERSİN, 2016 YILINDA HUBUBAT, BAKLİYAT, YAĞLI TOHUMLAR VE MAMULLERİ SEKTÖRÜNDE 484 MİLYON DOLAR DEĞERİNDE İHRACAT GERÇEKLEŞTİRMİŞTİR”
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
HiltonSa Otelinde düzenlenen yemeğe Vali Özdemir Çakacak’ın yanı sıra Kanada Ankara Büyükelçisi Chris Cooter, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Uluslararası Bakliyat Konfederasyonu Başkanı ve Mersin Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hüseyin Arslan, Ticaret Borsaları Konsey Başkanı ve Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, il protokolü, işadamları ve çok sayıda bakliyat üreticisi katıldı.

 
Vali Özdemir Çakacak; “ Ülkemizde Üretilen Bakliyatın %80’i Mersin Ticaret Borsasında İşlem Görerek Kayıt Altına Alınmaktadır”

 
Bakliyat tüketiminin arttırılması amacıyla televizyon kanallarında yayınlanmak üzere hazırlattırılan kamu spotunun izlenilmesinin ardından bir konuşma yapan Vali Özdemir Çakacak konuşmasında, temel gıda maddelerinden olan bakliyatın Mersin için de önemli bir tarım ürünü olduğunu söyledi. Ülkemizin küçük bir örneği ve üçüncü büyük tarım kenti olan Mersin’in aynı zamanda Türkiye’nin bakliyat üssü olduğunu ifade eden Vali Özdemir Çakacak; ülkemizde üretilen bakliyatın yüzde sekseninin Mersin Ticaret Borsasında işlem gördüğünü ve kayıt altına alındığını belirtti.

 
Vali Özdemir Çakacak; “Mersin, 2016 Yılında Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektöründe 484 Milyon Dolar Değerinde İhracat Gerçekleştirmiştir”

 
Konuşmasının devamında ülkemizin 2016 yılında 337 milyon dolar değerinde, 315 bin ton bakliyat ihraç ettiğini hatırlatan Vali Özdemir Çakacak, Mersin’in 2016 yılında hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektöründe 484 milyon dolar değerinde ihracat gerçekleştirdiğini de sözlerine ekledi.

 
Vali Çakacak konuşmasının sonunda, “Mersin bakliyat üreticileri ve bakliyat işleyen firmalar için dünyaya açılan bir kapıdır. Mersin Ticaret Borsası da bakliyat sektöründe önemli çalışmalar gerçekleştirmekte, hem ilimiz, hem ülkemiz ekonomisi ve istihdamına önemli katkılar sağlamaktadır. Bu itibarla hem Mersin Ticaret Borsasını hem de bu sektörde faaliyet gösteren iş insanlarımızı tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Ayrıca Uluslararası Bakliyat Konfederasyonu başkanlığının Mersinli bir işadamımız tarafından yapılmasını da çok önemsiyorum” diyerek tamamladı.

 
Programda ayrıca Kanada Ankara Büyükelçisi Chris Cooter, Uluslararası Bakliyat Konfederasyonu Başkanı ve Mersin Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hüseyin Arslan ve Ticaret Borsaları Konsey Başkanı ve Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir de birer konuşma yaptı. Özdemir konuşmasında baklagil dış ticaretinin Mersin üzerinden yapıldığı ve ülke genelinde faaliyet gösteren bakliyat işleme tesislerinin yüzde seksen beşinin ilimizde bulunduğu bilgilerini vererek, Mersin’in bakliyat üretimi ve ticaretindeki önemini anlattı.

 
Konuşmaların ardından, menüsü bakliyat çeşitlerinden oluşan yemeğe geçildi.
 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı