Mersin Büyükşehir’den Öğrencilere Karne Hediyesi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu’nda yaşayan çocukları, 2016-2017 eğitim öğretim yılında gösterdikleri başarıdan dolayı ödüllendirdi.

18 Temmuz 2017 Salı, 15:25
Mersin Büyükşehir’den Öğrencilere Karne Hediyesi
-



Karne hediyesi olarak Eskişehir’de üç gün geçiren çocuklar, 8, 9 ve 10 Temmuz tarihlerinde kentin tarihi ve turistik yerlerini gezip-görme şansına erişti.
Sosyal belediyecilik anlayışını, rutin hizmetlerinin dışına da çıkararak her koşulda hayata geçiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, geziyi Sevgi Evleri’nde yaşayan çocukların moral ve motivasyonunu yüksek tutmak ve karne sevinçlerini paylaşabilmek amacıyla hayata geçirdi.
Çocuklar, Eskişehir’in akla gelebilecek her türlü güzel yerini gezerek, unutamayacakları hatıralar biriktirdi.
Tarihi ve turistik yerler gezildi
7 Temmuz Cuma gecesi akşam saat 21.00’de Mersin’den hareket eden çocuklar, 8 Temmuz Cumartesi sabahı Eskişehir’de oldu. Çocuklar ilk etapta Haller Gençlik Merkezi, Akvaryum Göl ve Kent Park’ı gezen çocuklar öğle yemeğinin ardından, Kurşunlu Camii ve Külliyesi’ni, Lüle Taşı Müzesi ve Atlıhan Lületaşı Çarşısı’nı, Cumhuriyet Tarihi Müzesi’ni ve Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’ni gezdi.
Atatürk’ün çeşitli dönemlerini yansıtan heykellerini, Atatürk’ün ailesinin yanı sıra yerli ve yabancı devlet adamlarının, sanatçıların, medya mensuplarının ve sporcuların canlı hissi veren heykellerini gören çocuklar bol bol hatıra fotoğrafı çekildi, aynı zamanda Eskişehir’in ve Türkiye’nin tarihinden kesitleri de görebildi.
Gezi sayesinde karne sevinçlerini ikiye katlama fırsatına erişen öğrenciler, 9 Temmuz Pazar günü de geziye devam etti. Gezinin devamında trenle Sazova Rocks Park’ını ve Su Altı Dünyası’nı keşfeden çocuklar, Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı içerisinde bulunan Eti Sualtı Dünyası'nı ziyaret ederek, sualtı dünyasının büyülü atmosferinde, eğlenerek öğrenmenin keyfini çıkardı.
Hayvanat Bahçesi’ni, Korsan Gemisi ve Nuh’un Gemisi’ni ve Bilim Parkı’nı da ziyaret eden çocuklar Porsuk Çayı üzerinde tekne turu sonrası Eskişehir gezilerini sonlandırdı.  Pek çoğu ilk defa şehir dışına çıkarak böyle turistik bir geziye katılan çocukların mutluluğu yüzlerine yansırken, farklı mekânları görebilmenin sevinci gözlerinden okundu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi sayesinde şehir dışına çıkarak, Eskişehir’deki tarihi ve turistik yerleri görme imkânı bulan çocuklar, geziden büyük keyif aldıklarını söyleyerek, bu geziyi düzenleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ettiler.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi