Mersin Büyükşehir'den STK'lara "Proje Eğitimi"

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik 21 - 22 Nisan tarihlerinde düzenlediği "Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi" Strateji Daire Başkanlığı Proje Yönetim Şube Müdürlüğü tarafından Mersin Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirildi.

26 Nisan 2016 Salı, 00:50
G: 26.04.2016 - 09:32
Mersin Büyükşehir'den STK'lara "Proje Eğitimi"
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

          Mersin Büyükşehir Belediyesi Strateji Daire Başkanı Mustafa Berat YERMAN tarafından organize edilen, Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik "Proje Döngüsü Eğitimi" 21 - 22 Nisan tarihlerinde Mersin Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirildi.

            Proje Eğitimine katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ, Sivil Toplum Kuruşları temsilcileriyle tek tek tokalaşarak yaptığı konuşmada "Evet değerli arkadaşlar öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Büyükşehir Belediyesi olarak , bütün ilçe belediyelerilimizle birlikte,   mersini bir yerlere getirmenin gayreti içerisindeyiz. Bununla ilgilide zaman zaman, gerek belediye çalışanlarımıza gerekse de tüm sivil toplum örgütlerine  paydaşlarımıza  çeşitli dallarda eğitimler veriyoruz. Bu gün de bunun bir parçası olarak bir proje eğitiminde bir çalıştay da bir aradayız. Bu çalışmaların başta mersinimiz olmak üzere, tüm sivil toplum kuruluşlarına  hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum, faydalı olmasını diliyorum" dedi.

            Strateji Dairesi Başkanı Mustafa Berat YERMAN " Mersinde faaliyet gösteren STK'lar ile bir araya gelmeyi belediyemiz olarak çok önemsiyoruz. Çünkü hepimizin ortak noktası Mersin ve Mersin için ne yapabiliriz. Ortak noktalarımızı konuşabileceğimiz  en iyi ortamlardan biri de eğitimlerdir. Bu kapsamda  Proje döngüsü eğitimi, Mersin ile ilgili neler yapabiliriz, hangi problemleri çözebiliriz nasıl projeler yazabiliriz fikriyle bir araya gelmek, mersinimizin geleceği için umut verici bir ortamdır " dedi.

            Mersin'de faaliyet gösteren STK'ların proje çağrılarına uygun kriterlere proje nasıl yazılması gerektiği konusunda gerçekleştirilen ve 2 gün süren "Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi" çok sayıda STK yöneticisi ve üyelerin katılımı ile  Mersin Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirildi. Proje Eğitmeni  Mehmet Türkmen katılımcı  sivil toplum kuruluşlarına projenin nasıl hazırlanması gerektiği konusunda bilgiler vererek örnek proje firikleri üzerinden "Proje Mutfağı" çalışması ile proje eğitimi verildi.

            Program kapsamında faaliyeti iki gün süren proje döngüsü eğitimi verildi. Eğitimin ilk günkü kısmında proje nedir hangi aşamalardan oluşur, projenin katmanları nelerdir, proje deyince ne anlaşılması gerekir başlıkları altında bir çalışma yapıldı. İkinci gün ise çalışmada ise mutfak çalışması olarak adlandırılan örnek bir proje nasıl yazılır konusunun mutfak çalışması yapıldı.

Bir  Proje Fikri Üzerinden, Nasıl Proje Yazılır

            Mersin'de faaliyet gösteren derneklerin ulusal ajanslar, özel ve kamu kurumlarının proje çağrılarına uygun bir projenin eksiksiz ve en uygun şekilde verilmesine yönelik bir eğitim ile Dernekler Daire Başkanlığına proje hazırlayarak projenin uygulanması konusunda verilen eğitim interaktif olarak katılımcılarla birlikte soru cevap ve sohbet şeklinde gerçekleşti.

            Kozmopolit bir şehir olan Mersin'de her gurup ve kesimi temsil eden STK'ların proje hazırlama eğitimi bir çok kesim tarafından olumlu karşılanırken. Hazırlanacak projeler de, proje mantığının daha iyi anlaşılması için düşünce ve proje arasındaki farkı anlamak gerektiğine vurgu yapan  Proje Eğitmeni  Mehmet Türkmen “Fikirlerin proje olabilmesi için belirli bir süre içerisinde belirli bir bütçe ile net olarak tanımlanan bir hedefe ulaşabilme faaliyetlerin bütünü olması gerekir.”dedi.

            Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak "Mersin'i Birlikte Büyütelim  Birlikte Yönetelim" sloganı ile hareket etmekteyiz. Eğitimde hedeflerinin ve ortak amaçlarının Mersin olduğuna, siyasi bakış açısından bakılmaması gerektiğine vurgu yapıldı.

            Slayt gösterilerinden yararlanılan sunumlarda, projenin altın kuralları aşaması, mantıksal çerçeve yaklaşımı gibi başlıklar altında katılımcılara bilgiler verildi. Projelerin aşama ve evrelerinde neler olduğu ve bu aşamaların içerikleri örneklerle anlatıldı.

            Bütün projelerdeki mantığın aynı olduğuna dikkat çekilirken projenin oluşması için mevcut bir sorunun olması gerektiğini dile getirdi. Ayrıca eğitim bitiminde de katılımcılara sertifika verileceği belirtildi.

            Proje Eğitimine Sivil Toplum Kuruluşlarının yanı sıra , Mersin Dernekler İl Müdürlüğü Şefi Aysun Cennet KILDAN da katıldı.

            KILDAN "İşimiz  gereği sürekli  Sivil Toplum Kuruluşları ile iç içe bir çalışma yürütmekteyiz, bugün farklı bir kurum çatısı altında, STK'lar ile bir araya gelmek beni çok mutlu etti. Projeler konusunda bir çok sorunu burada konuştuk, bu sorunlara çözüm üretmeye çalıştık, eğitim hem benim,  hem de STK'lar adına faydalı oldu" dedi.

 

            Proje eğitimine katılan STK'lar arasında daha önce proje hazırlamış ve uygulamış dernek temsilcileri tarafından yapılan konuşmalarda ise katılımcılara tecrübelerini aktararak örnek oldular.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi