MERSİN EKONOMİSİNE 20 MİLYON LİRALIK SOLUK

MERSİN EKONOMİSİNE 20 MİLYON LİRALIK SOLUK

20 Şubat 2017 Pazartesi, 12:09
MERSİN EKONOMİSİNE 20 MİLYON LİRALIK SOLUK
-

Mersin ESOB ve Üç Ocak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Talat Dinçer, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen 2016 yılı sonu itibarıyla 20.5 milyon liralık kredi kullandırarak kent ekonominin canlanmasına ve esnaf sanatkarların dinamizme kavuşmasına önemli oranda katkı sunduklarını söyledi.
 
Mersin Üç Ocak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperati’nin olağan genel kurul toplantısı yapıldı, Kooperatif Başkanı Talat Dinçer ve ekibi üyelerinden bir hizmet dönemi için daha vize aldı.
 
Mersin ESOB Konferans Salonunda yapılan olağan genel kurul toplantısına TESKOMB Adana 1. Bölge Birlik Başkanı Muhamet Yalçın, Mut EKK Başkanı Hasan Manav, Anamur EKK Başkanı Ahmet Özdemir, Erdemli EKK Başkanı Hüseyin Aksay, Silifke EKK Başkanı Uçal Mavili, Mersin EKK Başkanı Sabit Yelkovan, Karataş EKK Başkanı Ahmet Oktay, Tömük EKK Başkanı İsmail Öztemur, Mezitli EKK Başkanı Bünyamin Önel, Tarsus 1 Nolu EKK Başkanı Mahmut Şahin, Yenişehir EKK Başkanı Levent Gizli, Mersin Birlik Başkan Yardımcısı Nesil Aydın, Mersin Birlik Yönetim Kurulu üyeleri Ömer Şahbudak, Mustafa Köç, İsmet Erdoğan; Oda Başkanları Ayhan Kabaali , Ali Cin ve Halil Şekerci ile çok sayıda kooperatif üyesi katılım gösterdi.
 
Açılış ve yoklama ile başlayan genel kurulda oy birliğiyle Divan Başkanlığına TESKOMB Adana 1. Bölge Birlik Başkanı Muhammet Yalçın, Başkan Yardımcılığına Hüseyin Aksay ve Sabit Yelkovan getirildi. Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması sonrası, kooperatifin çalışma, hesap, denetim ve tahmini bütçesi okunarak oy birliğiyle kabul edildi.
 
Raporların kabul edilmesi sonrası teşekkür konuşması yapan Mersin ESOB ve Üç Ocak EKK Başkanı Talat Dinçer, 2012 yılında kurulan kooperatifin hızla büyüyerek üye sayısını arttırdığına dikkat çekti. Dinçer, esnaf ve sanatkarların kredi kullanım yolundaki engelleri aşmak için bütün imkanlarını seferber ettiklerini belirtirken, üyelerinde geri ödemelerde aynı hassasiyeti gösterdiğini, bunun sonucu takipteki üye sayısının bir elin parmakları kadar olduğunu vurguladı.
 
Başkan Dinçer, 2016 yılında yaşanan darbe girişimi ile ülkenin üzerine kabus gibi çöken olumsuzluklarla birlikte, yazın yaşanan kuraklık, kışın yaşanan sel felaketi ve hemen yılbaşında dövizde yaşanan artışa rağmen başarılı bir dönem geçirdiklerinin altını çizerek, “Kuruluşumuzdan bu yana 543 esnafımıza 20,5 milyon lira kaynak aktararak esnafımıza can suyu olduk. Sadece 2016 yılında 115 esnafımıza 3 milyon 217 bin liralık faizsiz kredi, 209 üyemize ise 8,5 milyon lira faizli kredi kullandırarak esnafımıza soluk aldırdık. Geri dönüşümlerde ise tam başarı elde ettik. Esnafımız geri ödemelerde gereken hassasiyeti göstererek takibe düşmeme konusunda duyarlı davrandı. Bu durumda kooperatifimizin başarısına zemin hazırladı” dedi.
 
Konuşmasının devamında bu yıl KOSGEB tarafından esnafa 50 bin lira üst limitli sıfır faizli kredi kullandırılacağını kaydeden Başkan Dinçer, “Mart ayından itibaren KOSGEB muslukları
 
açacak. 10 milyar liralık kaynak aktarılan bu krediler ise tabandan tavana yayılacak. Sicili bozuk olan ve zora düşen esnafımıza kaynak aktarmak için elimizden geleni yapacağız” şeklinde sözlerini noktaladı.
 
Daha sonra ise seçimlere geçildi. Açık oylama sonucu yapılan seçimlerde Talat Dinçer Başkanlığındaki Mersin Üç Ocak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinde Yönetim kuruluna Ali Cin, Mehmet Erol, Nazmi Kunt ve Levent Kaptan getirilirken, Hasan Ersin Durukan ve Ayhan Ayaydın Denetim Kuruluna seçilen isimler oldu.
 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti