MERSİN İDMAN YURDU YÖNETİMİ İLE FUTBOLCULAR BASINLA BULUŞTU

BAŞKAN KARAK: "BİR DEVRİ KAPATTIK. ÖNCELİĞİMİZ FUTBOLCULAR"

27 Şubat 2017 Pazartesi, 16:47
MERSİN İDMAN YURDU YÖNETİMİ İLE FUTBOLCULAR BASINLA BULUŞTU
-

Mersin İdman Yurdu Başkanı Mahmut Karak, yeni yönetim kurulu ile birlikte; yeni bir anlayışla yeni bir yola çıktıklarını söyledi. Başkan Karak, geçmişe yönelik gelen sorulara da "Bir devri kapattık" yanıtını verdi. Başkan Karak, öncelikli hedeflerinin yaklaşık 5 yıldır devam eden futbolcuların mağduriyetini çözmek olduğunu ifade etti. Geçmiş yönetimleri "çalmak" ve kara para aklamakla suçlayan Başkan Karak, " Kulüp tarihinde ilk defa bizim yönetimimizde kulüp 4 trilyon kara geçmiş" dedi.
 
Mersin İdman Yurdu Başkanı Mahmut Karak, yönetim kurulu üyeleri, futbolcular ve teknik heyetle birlikte basının karşısına çıktı. Novano Otel'de gerçekleşen buluşmada Başkan Karak, soruları yanıtladı.
 
43. olağanüstü kongreyi yaparak yeni bir dönem başlattıklarını dile getiren Başkan Karak, "Başarıyla atlattığımız kongremizle; yeni yönetim kurulumuz bu kutlu görevde karşınızda olmaktan gurur duyuyorum" dedi.
 
Yönetim kurulunun takımla tanışma toplantısında basınında yer almasını istedikleri için bu toplantıyı düzenlediklerini anlatan Başkan Karak, geçmiş yönetime ilişkin gelen sorulara; "Bu bir yoldur. Bazıları mücadele eder, bazıları baştan bırakır, benim kitabımda böyle bir şey yok. Baş koyduğum yolda sonuna kadar gitmek isterim. Buranın evladıyım. Başarabileceğimi zannettiğim yolda da hiç usanmadan çalışırım. Bir dönem kapandı. Onun süreci değil. Yanımdaki yöneticiler bizimle birlikte yeni bir yola devam ediyor. Eski devam edilen bir yönetim olsaydı kongreye gitmezdik. Yeni yönetimle, yeni anlayışla, atacağımız bütün adımlarda artık bu yönetim sorun eder. Artık bir devri kapattık. Biz Ali Tekin'in devamı değiliz. Herkes kendi kişiliğiyle, şahsıyla var. Bir yönetim kapandı, şimdi yeni arkadaşlarımızla varız" yanıtını verdi.
 
ÖNCELİK FUTBOLCULARIN MAĞDURİYETİNİ GİDERMEK
 
Öncelikli hedeflerinin yaklaşık 5 yıldır devam eden futbolcuların mağduriyetini çözmek olduğunu vurgulayan Başkan Karak, şöyle devam etti:
 
"İlk hedefim futbolcuların mağduriyetlerini giderebilmek. Çünkü sizin yola devam ettiğiniz kişi futbolcu. Futbolda önemli olan futbolcuların hakkını verebilmek. Benim anlayışımda bu var. Futbolcuların geçmişten bugüne mağduriyetlerini giderebilmek. Önümüzdeki tek sıkıntı futbolcuların mağduriyeti. En büyük sıkıntılardan biri de ligde kalabilmek. Buraya destek verirseniz onu da sağlamış olursunuz. O nedenle önce futbolcularımızın sıkıntısı diyorum."
 
TARAFTAR 12. ADAMDIR
 
Başkan Karak, küskünlere ilişkin gelen bir soruya; "Onlar biraz da basından dolayı küsüyor" diyerek; şöyle devam etti:
 
"Genel kurulda Mersin İdman Yurdu ile dalga geçildi demiştim. O yönetim listesi öyle verilmez. Ben kişisel anlamda kimseye 'yanlış yapıyorsun' demedim. Mersin İdman Yurdu ile dalga geçildiği için kızdık kongrede. Ayrıca bu bir sevdadır. Saygı duyulacak şey varsa önce Mersin İdman Yurdu'dur, futbolculardır, yöneticilerdir. Önce taraftar gelmez. Taraftar, her zaman her yerde konuşulan 12. adamdır. Siz önce takımınızın futbolcularının, teknik heyetin, yöneticilerine saygı gösterebilmeniz lazım ki aynı şeyi karşılıklı alabilesiniz. Bizim istediğimiz bu. Bizim onlara her yerde ihtiyacımız var. Karşılıklı ama ne; takımı desteklemek. Desteklemek adına ne lazımsa biz onlara veririz. Her anlamda yanlarındayız. Biz taraftarımızı seviyoruz, sayıyoruz. Şu ana kadar da bu takımı yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyoruz. Aramızda hiç bir sıkıntı yok. Onların görevi takımına sahip çıkmak, bizimki de onlara sahip çıkmak. Her zaman da sahip çıkacağız."
 
FUTBOLCULARIMIN HEPSİNE GÜVENİYORUM
 
"Futbolcu önce kendisi için vardır" diyen Başkan Karak, sonra takımı için oynayacağını, daha sonra da teknik heyetin verdiğini yerine getireceğini vurgulayarak, şunları ifade etti:
 
"Ben her şeyden önce futbolcunun bunun için mücadele ettiğini canı yürekten biliyorum. Gençlerimiz var gücüyle savaşıyorlar, savaşacaklar ve sonuca ulaşacaklarına onlar da biz de inanıyoruz. Onları bu uğurda destekleyecek iyi bir yönetim, iyi bir duruş sergilenmesi lazım. Ben her futbolcuma tek tek çok güveniyorum. Kalitelerine, kişiliklerine güveniyorum. Hepsi benim için birer cevher. Onların daha iyi işler yapacağına yürekten inanıyorum. Bizi başarıya götüreceklerine inanıyorum. Yönetim boşluğundan bazı şansızlıklar oluştu. Oluşturamadığımız lobilerden dolayı çok puanlarımız yendi. Ama bu takımın her şeyi başarabileceğine inanıyorum ve sezon sonunda inşallah bizi olduğumuz yerde görecekler."
 
Projelerinin içinde bir an önce tesisleşme olduğunu sözünü yineleyen Başkan Karak, daha önce attıkları adımların hızla devam edeceği bilgisini verdi.
 
YAPTIKLARI TEK ŞEY ÇALMAK OLDU
 
92 yıllık çınarın geçmiş yönetimlerinin tek yaptığı şeyin "çalmak" olduğunu ifade eden Başkan Karak, kara para aklandığını belirterek, "Geçmiş dönemin yaptığı tek şey; çalmak, çalmak, çalmak. Futbolcunun hakkını, kulübün hakkını çalmak, kara parayı aklamak oldu. O yüzden bu kadar borçlu, bu kadar mağduruz. Hiç kimse bir şey yapmamış. Ben genel kurulda mali tabloyu açıkladık. 4 ayda ödediğimiz rakam 11 trilyon. Kulüp tarihinde ilk defa bizim yönetimimizde kulüp 4 trilyon kara geçmiş. Kulüp tarihinde ilk bu. Eğer kulübü düşünür çalışırsanız, futbolculara para ödemeyi kafaya koyarsanız bunu yaparınız. ama diğer taraftan niyetiniz farklı ise, ne kulüp ayakta durur ne futbolcular" diye konuştu.
 
Başkan Karak, bugün ihtiyaç olan şeyin birlik ve beraberlik olduğunu vurguladı.
 
Başkan Karak'ın basının sorularını yanıtlamasının ardından, yönetim kurulu ile takımın toplantısı devam etti. Önümüzdeki günlerde basınla tekrar bir basın toplantısı ile bir araya gelineceği bildirildi.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”