Mersin Kapılarını Bilim Şenliklerine Açtı

Mersin Valiliği ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin paydaşları arasında yer aldığı, Mersin Üniversitesi koordinasyonunda, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi 4007 - Bilim Şenliği Destekleme Programı kapsamında düzenlenen, 2. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği’nin açılış töreni gerçekleştirildi.

08 Haziran 2017 Perşembe, 11:02
Mersin Kapılarını Bilim Şenliklerine Açtı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Yenişehir CNR EXPO Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen törene Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, TRT Çukurova Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programları Müdürü Mustafa Orhan ile paydaş kurumların temsilcileri katıldı.

Bu yıl 2.’si düzenlenen Uluslararası Mersin Bilim Şenliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken, protokol üyelerinin konuşmaları ile devam etti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ile TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programları Müdürü Mustafa Orhan birer konuşma gerçekleştirdi.

Bilimin eğlence ve şenlik havasında buluştuğu 2. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği’nin açılış töreninde konuşan Başkan Kocamaz, konuşmasının başında 2. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği’nin paydaşlarını sıraladı. Paydaşlar arasında, Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir Belediyesi, Mezitli Belediyesi, Mersin Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Mersin Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Ticaret Borsası, Akdeniz İhracatçı Birlikleri, Mersin Kent Konseyi, uluslararası üniversiteler ve bilim merkezleri ile Türkiye’deki üniversiteler ve bilim merkezlerinin yanında birçok kurum ve kuruluş yer alıyor.

“Bu tablo Mersinimizin gurur tablosudur”

Başkan Kocamaz, konuşmasında 2. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği’nin paydaşlarını saydıktan sonra, “Sıraladığım tüm bu kurum ve kuruluşlar, TÜBİTAK 4007 - Bilim Şenliği Destekleme Programı kapsamında bu yıl 2’ncisini düzenlediğimiz Uluslararası Mersin Bilim Şenliği’nin paydaşlarını oluşturuyor. Tüm bu kurum ve kuruluşlar yan yana geldiğinde, her birinin değerinden çok daha büyük, paha biçilmez değerde bir tablo çıkıyor ortaya. Bu tablo, Mersin’imizin gurur ve güzellik tablosudur. Bu tablo, Mersin’imizdeki birlik, beraberlik, dayanışma ve birlikte yaşama kültürünün tablosudur” dedi.

Bilim Şenliği kardeşlik tablosu oluşturdu

Bu tablonun Anadolu’nun barış ve kardeşlik tablosunu yansıttığını belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bu tabloyla ne kadar övünsek azdır. Bu benzersiz tablonun oluşmasına katkı sağlayan tüm kişi, kurum ve kuruluşlarımıza, Mersin halkı adına teşekkür ediyorum. İçinde bulunduğumuz Ramazan-ı Şerif’in, başta ülkemiz olmak üzere İslam âlemine ve bütün insanlığa barış, huzur, kardeşlik, sağlık, mutluluk, hayır ve bereket getirmesini temenni ediyorum. Peygamber Efendimiz, kişi sevdiğiyle beraberdir buyuruyor. Bilim Şenliğimizin açılışı dolayısıyla oluşan bu kardeşlik tablosunun, hiç bozulmadan sonsuza kadar var olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmasından İstanbul’un Fethi’nden bahseden Başkan Kocamaz, “Evet, sevgili gençler, birer bilim insanı adayı olarak, o İstanbulları da sizler fethedeceksiniz. Yeter ki, Fetih ruhunu kaybetmeyin, ülkemizi süper güç haline getirecek adımların bilim, sanayi ve teknoloji ışığında atılacağını iyi öğrenin. Bir ülkenin gücü birleşik kaplardaki denge gibidir. Bir alanda çok iyi, ötekilerde zayıfsanız gerçekten güçlü sayılmazsınız. İstanbul’u fetheden ecdadımız, sadece inançlı birer savaşçı değillerdi. Aynı zamanda bilim ve teknikte çağında en üst seviyeyi temsil ediyorlardı” ifadelerine yer verdi.

“Her çağın odağında, insan vardır”

Gerçekleştirilen Bilim Şenliği’nin temel hedefinin, milletin ihtiyacı olan sayı ve kalitede insan yetiştirebilmek için gerekli olan farkındalığı ve düşünce altyapısını oluşturmak olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Mersin’in karar vericileri ve Mersin’e hizmet edenler olarak bugün burada bir araya gelmemizin sebebi, çöküşlerin en zayıf, yükselişlerin en güçlü halkası eğitimli, donanımlı ve inanmış insan kaynağıdır. Çağın gereklerine göre yetişmiş, aynı idealler etrafında kenetlenmiş bir millet kadar büyük bir güç yoktur. Çağın adı eski, orta, yeni ya da siber olmuş fark etmiyor. Her çağın odağında insan, insanın odağında ise yüksek idealler vardır. İki gün sürecek Bilim Şenliğimizin temel hedefi budur. Milletimizin ihtiyacı olan sayı ve kalitede insan yetiştirmek için gerekli olan farkındalığı ve düşünce altyapısını oluşturmaktır” dedi.

“Bilim insanı dünyanın geleceğine yön verebilir”

Başkan Kocamaz gençlere seslenerek, sergilenen projelerin ve edinilen bilgilerin ülke geleceği adına çok önemli olduğunu belirtti ve “Eğer Türkiye'nin ileri milletler arasına katılmasını, hatta en zirveye çıkmasını istiyorsak bu, sizlerin sayesinde olacaktır. Sizlerin geliştireceği proje ve metotlar sayesinde olacaktır. Aynı zamanda eğitimci yönü de bulunan bir Belediye Başkanı olarak sizlerin bu tip bilimsel çalışmalara aktif bir şekilde katılmanızdan ve yaptığınız projeleri görmekten duyduğum memnuniyet tarif edilemez. Şunu unutmayınız ki hiç kimse annesinden bilim insanı olarak doğmaz. Doğru öğreticilerin yol göstericiliğinde yürütülecek sıkı bir çalışma ile herkes bilim insanı olabilir ve dünyanın geleceğine yön verebilir. Bugünden itibaren iki gün süreyle hem kendi projelerinizi, hem de diğer arkadaşlarınızın projelerini yakından inceleyerek, bilim insanlığına doğru önemli bir adım atacaksınız. Sizden ricam; kimsenin ama hiç kimsenin, yapamazsın demesine asla izin vermeyin. Bilime, hocalarınıza inanarak ama her şeyden önce kendinize güvenerek azimle, kararlılıkla, durmaksızın çalışın. İşte o zaman, başarı kendiliğinden gelecektir. Buna inanın ve sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın geleceğini şekillendirmek üzere çalışmalarınıza hız kesmeden devam edin. Bu duygu ve düşüncelerle 2. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği’nin başta ilimiz olmak üzere, ülkemize ve tüm insanlığa barış, huzur, kardeşlik ve aydınlık getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, protokol üyeleri ile toplu hatıra fotoğrafı çekildi ve açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra stantlar gezildi.

Bilim Şenliği’nde Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı, Engelliler Dairesi Başkanlığı’nın da stantları yer aldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tanıtımının yapıldığı stantlarda, Engelliler Dairesi Başkanlığı işitme engelli bireylerin yapmış oldukları ahşap dekorasyon süsleme ürünlerini sergilerken, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ise Hacivat ve Karagöz hayali perdesini, dekor yapımının minyatür halini, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yetişkin ve çocuk gruplarına yönelik olarak verilen tiyatro eğitim kurslarının bilgilendirmelerini yaptı.

07-08 Haziran tarihleri arasında devam edecek olan ve bilimde farkındalık oluşturulmaya yönelik gerçekleştirilen 2. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği kapsamında atölye çalışmaları, tematik oyunlar, yarışmalar, söyleşiler, seminer, sunum, konuşmalar, spor etkinleri, sanat faaliyetleri ve gösterileri yer alacak. Düzenlenen etkinlikte; bilim iletişiminin sağlanması, bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırılması ve bilim ve teknoloji arasındaki etkileşimin kavratılması, doğa, bilim ve teknolojiyle ilgili konularda farkındalık oluşturulması, bilimsel bilgiyi topluma eğlenceli ve anlaşılır bir şekilde kavratılması ve toplumun her kesiminden her yaş grubundan kitlelerin katılımının sağlanması amaçlanıyor.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti