MERSİN KURTULUŞ GÜNÜNE HAZIRLANIYOR

Toroslar Belediyesi, Kurtuluş Günü Hazırlıklarına Başladı

20 Aralık 2016 Salı, 09:15
MERSİN KURTULUŞ GÜNÜNE HAZIRLANIYOR
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, geleneksel hale getirdiği 3 Ocak Kurtuluş Günü etkinliklerinin hazırlıklarına başladı. Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, geleneksel hale getirdiği 3 Ocak Kurtuluş Günü etkinliklerinin hazırlıklarına başladı.


2005 yılından bugüne kadar 3 Ocak Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü bir dizi etkinlikle kutlayan Toroslar Belediyesi, bu yıl da Kurtuluş Günü'ne hazırlanıyor. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kurtuluşun 95. yıl dönümünde düzenleyecekleri 'Kuvva-i Milliye Yürüyüşü' ve etkinliklerin her geçen yıl daha coşkulu ve geniş katılımla gerçeklemesi amacıyla başlattığı toplantıların ilkini belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarları ile yaptı.

 Tüm Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Şeref Bolat'ın da katıldığı toplantıda, etkinlikler hakkında bilgi veren Başkan Tuna, 13'üncüsünü organize edecekleri ve binlerce insanın bir araya gelerek en güzel fotoğraf karesini verdiği Kuvva-i Milliye Yürüyüşü'nde bu yıl da köyden kente herkesin tek yürek olacağına inandıklarını kaydetti. Tuna, kutlamaları 3 Ocak temalı şiir ve fotoğraf yarışmaları, Kurumlar Arası Futbol Turnuvası finali ve cirit gösterisi ile taçlandıracaklarını söyledi.


 Etkinliklere gösterdikleri destek ve katkılarından dolayı tüm Mersin halkına ve muhtarlara teşekkür eden Tuna, "3 Ocak 2017 Salı günü saat 08.00'de Kuvva-i Milliye Anıtı'ndan başlayıp, Cumhuriyet Alanı'nda son bulacak olan yürüyüş, Mersin'e sahip çıkma noktasında ve tarih bilinci açısından çok önemli bir organizasyondur. Tüm Türkiye'ye birlik ve beraberlik mesajları da verdiğimiz bu yürüyüşle aynı zamanda kurtuluşumuzun kahramanlarının hiç unutulmadığını ve unutulmayacağını da gösteriyoruz. Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Mersin'in direnişinde ve kurtuluşunda eşsiz mücadeleleri olan atalarımızı saygı ve şükranla anıyoruz. Bizim yönetim anlayışımız, ben yaptım oldu mantığı değil, birlikte ortak akıl içerisinde yönetmektir. Göreve geldiğimizde iddialı bir sözümüz vardı; hasımları hısım yapmak. Toroslarda yaşayan yaklaşık 300 bin insanımız aile olacak. Bu ailenin fertleri olarak siz muhtarlarımızla, meslek örgütlerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla sürekli bir araya geliyor ve istişarede bulunuyoruz. Muhtarlarımız da bizim uç beylerimizdir. Çalışmalarımıza sunduğunuz destek ve katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.


"3 Ocak Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun yıl dönümü etkinliklerindeki bu coşku bizim sadece organizasyon olarak önünü açtığımız, ancak halkın kendi bayramına sahip çıktığı bir bayramdır" diyen Tuna, Kuvva-i Milliye Yürüyüşüne tüm Mersin halkını davet etti. Tuna, "Bin yıllık kardeşliğimizin devam etmesi noktasında ortak paydamıza, tarihimize, geçmişimize sahip çıkalım. Tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkaları çizer. Bu toprakları atalarımız zorluk içerisinde Arslanköy'den başlayan Kuvva-i Milliye ruhuyla elde etmişlerdir. Atalarımızın kanlarıyla, canlarıyla vatan olan topraklarımız bizlere emanet edilmiştir. Bu emanete sahip çıkmak ve birlik ve beraberliğimizi herkese göstermek, bu topraklarda gözü olanlara inat, inşallah bu yıl da 3 Ocak'ta Kuvva-i Milliye anıtı önünde buluşup, Cumhuriyet Alanı'na sel olup akacağız. Kimse Anadolu coğrafyasında hayal kurmasın" diye konuştu.
 

 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı