Mersin Ramazan Ayını 90 Davulcuyla Karşıladı

On bir ayın sultanı Ramazan ayı, Mersinliler tarafından coşkuyla karşılandı. 90 davulcunun aynı anda tokmaklarını davulla buluşturduğu etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.

27 Mayıs 2017 Cumartesi, 10:39
Mersin Ramazan Ayını 90 Davulcuyla Karşıladı
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da Cuma namazı çıkışında etkinliğe katılırken, sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak, Ramazan coşkusunu takipçileriyle paylaştı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayının kültürünü yaşatmak ve Ramazan ayını coşkuyla karşılamak amacıyla düzenlenen ‘Davulun Sesi Mersin’den Hoş Gelir’ etkinliği Mersinlilerden yoğun ilgi gördü.
Cuma namazı sonrasında Ulu Camii Meydanı’nda bir araya gelen Mersinliler, 90 davulcu ile birlikte Ramazan ayının gelişini kutladı. Küçük büyük birçok Mersinlinin katıldığı etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Etkinlikte baş davulcunun önderliğinde Ulu Camii Meydanı’ndan Atatürk Caddesi boyunca yürüyen kortej, birlik ve beraberlik mesajı içeren Ramazan ayı manileri ile vatandaşları selamladı. Başkan Kocamaz da kortejde yerini aldı. Renkli görüntülerin sahne olduğu etkinlikte, bu anı ölümsüzleştirmek isteyen Mersinliler cep telefonları ile etkinliği görüntüleyerek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etkinlikte davulcular ve vatandaşlarla beraber yürüyüşe katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, etkinliğe katılan 90 davulcunun, 90 gün süren üç ayları temsil ettiğini söyledi.

Başkan Kocamaz, “Mersin’de Ramazan kültürünün oluşmasını ve yaşatılmasını arzu ediyoruz. Bu yıl da Mersin’in her tarafında Ramazan etkinlikleri yapıyoruz. Merkezde ve ilçelerimizde Ramazan ve iftar etkinliklerimiz olacak. Bugün burada da yine Ramazan ayını karşılamak adına 90 davulcunun katılımıyla gerçekleştirilen bir etkinliğe imza attık” dedi.

Ramazan kültürünü yaşatmak adına Mersin’de bunun bir ilk olduğunu ve her Ramazan düzenlenmesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar ise etkinlikten duydukları memnuniyeti ifade etti. 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti