Mersin Sahilleri de Yapılan Düzenlemelerle Hayat Buluyor

Mersin sahillerinin gözde plajlarından olan Susanoğlu, Kızkalesi plajları ile Yapraklı Koy, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından daha kullanışlı hale getiriliyor.

24 Mayıs 2016 Salı, 16:45
Mersin Sahilleri de Yapılan Düzenlemelerle Hayat Buluyor
-

Mersin sahillerinin gözde plajlarından olan Susanoğlu, Kızkalesi plajları ile Yapraklı Koy, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından daha kullanışlı hale getiriliyor.
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi, sadece kent merkezinde değil Mersin’in birçok bölgesinde yenileme ve işlevlendirme çalışmalarına başladı.
 
Mersinlilerin, Mersin’e gelen yerli ve yabancı turistlerin daha rahat kullanımı için plajlara büfe, wc, duş, soyunma kabini, cankurtaran kulesi, şezlong, plaj voleybolu alanı, amfi ve sahne kurularak, Mersin sahilleri modern bir görüntüye kavuşturuluyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından deniz sezonu başlayana dek Susanoğlu Plajı, Kızkalesi Plajı ve Yapraklı Koy’a gerekli görülen sayıda şezlonglar da yerleştiriliyor.
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi, plajların modern bir görünüme sahip olması ve vatandaşların memnuniyeti için sahillerde temizlik ve düzenleme faaliyetlerinin yanı sıra sahil bandı yapım çalışmalarını da uygulamaya başladı.
 
Erdemli Sahil Projesi ile Arpaçbahşiş, Tömük ve Kargıpınarı sahil bandında Mersinlilerin ve turistlerin daha iyi hizmet alabilmesi için yol düzenleme çalışmaları yapılıyor.
 
9 km’lik Erdemli Sahil Projesi kapsamında Arpaçbahşiş Mahallesi sahil bandına yaya ve bisiklet yolu için 2 km bordür ile sıcak asfalt çalışması yapıldı. Tömük sahil bandında ise 1.200 km’lik alan tamamlanarak, çalışmalar bittiğinde 4 km sahil bandı yapılmış olacak.
 
Kargıpınarı Mahallesi 3 km’lik sahil bandında asfalt öncesi hazırlıklara da başlandı. Çalışmalar en kısa zamanda tamamlanarak, sahil bandı vatandaşların hizmetine sunulacak.
 
Sahillerde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’i yurtiçinde ve yurtdışında tanıtacaklarına kararlı olduklarını belirterek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız tüm yatırım ve hizmetlerimizi Mersin’in gelecekteki turizm potansiyeline göre planlıyoruz” dedi. 
 
Başkan Kocamaz, “Mersin doğasıyla, tarihiyle, kültürel özellikleriyle, deniziyle, kumuyla, güneşiyle en önemlisi sıcakkanlı insanıyla bulunmaz bir şehir, bulunmaz bir değerdir. Ancak ne acıdır ki kendi kaderine terkedilmiş bir şehirdir. Bizler, Mersin sahiline gidildiğinde temiz, kullanışlı, pırıl pırıl bir plaj, merkezine gidildiğinde modern bir şehir, kırsalına gidildiğinde portakal çiçeği kokusunu gelen turistlerimize ve vatandaşımıza hissettirmekle mükellefiz. Bunlar bizim çalışmalarımız ve bu çalışmalar vatandaşımızın desteği ile mümkündür” şeklinde konuştu.
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından sahillerde yapılan yenileme ve işlevlendirme çalışmaları, deniz sezonu açılmadan tamamlanarak, plajlar Mersinlilerin ve Mersin’e gelecek misafirlerin hizmetine sunulacak.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı