Mersin Tarsus Özelbahşiş'te Güreşler Yapıldı

Mersin'in Tarsus İlçesi Özelbahşiş mahallesinde yapılan güreşlerde Tarihe Geçen Türk sporcu olan İbrahim Bölükbaşı başpehlivan oldu.

01 Mayıs 2017 Pazartesi, 10:46
Mersin Tarsus Özelbahşiş'te Güreşler Yapıldı
-

Tarsus Belediyesi’nin, Özelbahşiş Mahallesi’nde düzenlediği güreş müsabakalarında, Tarihe Geçen Türk sporcu olarak tanınan İbrahim Bölükbaşı başpehlivan oldu.


Özelbahşiş İlköğretim Okulu Bahçesinde düzenlenen müsabakaları Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, MHP İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer,  oda ve dernek başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve güreş severler izledi. 
Güreşlerde konuşan Belediye başkanı Şevket Can, ata sporu güreşi yaşatacaklarını söyledi.


Başkan Can, “23 senedir Tarsus’ta Hıdırellez etkinlikleri düzenliyoruz. Bu sene biraz farkındalık yapalım dedik ve bu güreş müsabakasını Yenice’den başlattık.  Özelbahşiş Mahallemizde devam ettirdik, finalini de Tarsus’ta yapacağız.  Güreş hepinizin bildiği gibi ata sporumuz, aziz Türk miletinin gücünü dünyaya gösteren bir spor dalıdır. Bütün sporcularımıza Allah güç, kuvvet versin. Başarılar diliyorum. Tarsus’umuzda 330 bin insanımızın huzur içerisinde yaşamalarının gayretini güdüyoruz. Kapanan 129 köyümüzde, kapanan 5 beldemizde, 45 mahallemizde dini, dili, ırkı, milleti, memleketi, partisi ne olursa olsun bizler Allah rızası için çalışıyoruz. Allah rızası içinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ise 23 yıl önce Tarsus’ta başlattıkları Hıdırellez etkinliklerinin bugüne devam ettirilmesinden dolayı mutlu olduklarını, güreşe sahip çıkan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’a teşekkür etti.


433 güreşçinin mücadele ettiği güreşlerde tarihe geçen Türk olarak geçen İbrahim Bölükbaşı, rakibi Salim Ercan’ı yenerek başpehlivan oldu.


Olimpiyatlarda görme engeline rağmen mindere çıkan milli güreşçi İbrahim Bölükbaşı,  2016 Paralimpik Oyunları’nda judoda madalya mücadelesi vererek dünya spor tarihine geçti.


İbrahim Bölükbaşı, 2016 Rio Olimpiyatları’nda Serbest Güreş Milli Takımı’nda 96 kiloda mindere çıktı. Londra’da 5. olan, ancak 21 Ağustos tarihinde Rio’da ilk turda elenen Bölükbaşı bu kez, 10 Eylül 2016’da Paralimpik Oyunları’nda judoda ‘B3 az görenler’ kategorisinde açık sıklette tatamiye çıktı. Judoda ilk maçını kazanıp, ikinci maçını kaybederek ikinci turda elenen Bölükbaşı, böylece hem Olimpiyat hem de Paralimpik Oyunları’nda mücadele veren tarihteki 13 sporcu arasına giren ilk Türk sporcusu oldu. Bölükbaşı, engelli atlet Oscar Pistorius ve engelli yüzücü Natalie du Toit’ten sonra Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nda aynı yıl mücadele veren tarihteki üçüncü sporcu olurken, aynı yıl iki ayrı branşta yarışan tarihteki ilk sporcu unvanını elde etti.

 





Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı