Mersin'de Çocuklara Trafik Eğitim Parkı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toroslar İlçesi’ne bağlı İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu’ndaki Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nın açılış törenine katıldı.

10 Mayıs 2017 Çarşamba, 15:32
Mersin'de Çocuklara Trafik Eğitim Parkı
-

Başkan Kocamaz, “Büyükşehir Belediyesi olarak attığımız her adım, sunduğumuz her hizmet, gerçekleştirdiğimiz her proje; vatandaşlarımızın mutlu, huzurlu, güvenli ve müreffeh bir yaşam sürmeleri içindir” dedi.
Trafik Haftası dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Valiliği’nin işbirliğiyle Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’nün birlikte düzenlemiş olduğu ‘Çocuk Trafik Eğitim Parkı’ açılışı ve ‘Yılın Sürücüleri Ödül Töreni’ Toroslar ilçesindeki İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu’nda gerçekleştirildi.
Düzenlenen törene, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Vali Yardımcısı Mehmet Demirezer, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Mersin Trafik Denetleme Şube Müdürü Serdar Yavuz, Mersin Bisiklet Gezginleri Derneği üyeleri, emniyet ve jandarma teşkilatı mensupları ile öğrenciler ve velileri katıldı.


Trafik Haftası dolayısıyla düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken, okul öğrencilerinden İrem Zengin’in ‘Trafik Haftası’ şiirini okuması ile devam etti.
Mersin Trafik Şube Müdürü Serdar Yavuz’un günün anlama ve önemini belirten konuşmalarının ardından, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz bir konuşma gerçekleştirdi.
Trafik Haftası münasebetiyle İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu’nda bir araya geldiklerini belirten Başkan Kocamaz, Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerini katılımcılarla paylaşarak, “Türkiye İstatistik Kurumu verileri, trafik kazalarının yüzde 99’unun insan kaynaklı olduğunu göstermektedir. İnsan faktörüne bağlı trafik kazaları ise acemi şoförlük, dikkatsizlik, uzun süre uykusuzluk, hatalı sollama, aşırı hız, fazla yük taşımak, alkollü araç kullanmak, bazı ilaçları kullandıktan sonra araç kullanmak, trafik kurallarını dikkate almamak, rutin araç bakımlarını yaptırmamak gibi nedenlerden kaynaklanmaktadır. Bu tablo, bugün açılışını yapacağımız Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nın ve gerçekleştireceğimiz Yılın Sürücü ve Trafikçileri Ödül Töreninin önemini bir kez daha ortaya koymaktadır” dedi.
“Gençlerimiz trafik bilinciyle yetişsin”
Gerçekleştirilen törenin hem trafik bilinci aşılamak hem de doğru uygulamaları özendirmek bakımından son derece önemli olduğunun vurgusunu yapan Başkan Kocamaz, “Her yıl 7 binden fazla insanımızın ölümüne, 3 yüz binden fazla insanımızın yaralanmasına neden olan ve yılda ortalama 22 milyar TL’lik maddi zarara neden olan trafik kazalarını önlemenin en etkili çözüm yolunun eğitim olduğu ortadadır. Trafik bilincine sahip sürücü, yaya ve yolcular yetiştiremediğimiz müddetçe, her yıl binlerce insanımız hayatını trafik kazalarında yitirmeye devam edecektir. Bu nedenle Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımızın ve gençlerimizin trafik bilinciyle yetişmeleri için pek çok projeyi hayata geçirdik, pek çok etkinlik gerçekleştirdik. Hizmete aldığımız trafik eğitim araçlarımız ile Mersin’i köşe bucak gezdirdiğimiz öğrencilerimizi, trafik kuralları ve dikkat etmeleri gereken konular hakkında bilgilendirdik. Öğrencilerimizin trafik kuralları konusundaki farkındalığını artırmak amacıyla kent merkezi ve ilçelerimizdeki okullara eğitim amaçlı 344 adet trafik işareti panosu (Dekote) dağıttık. Çocuklarımızın trafik bilgi ve bilincine sahip olmalarını sağlamak amacıyla okul bahçelerine trafik parkurları kurduk. Bugün de bunun bir başka örneğini burada, Toroslar ilçemizin İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu’nda gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.
Hizmetler halkın güvenli ve konforlu ulaşımları için
Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, yol kusurlarından kaynaklanan ya da yayaları kusurlu olmaya zorlayan şartları ortadan kaldırmaya özen göstererek çalışmalar yürüttüklerini sözlerine ekleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Mersin’in Ulaşım Master Planı’nı hazırlayıp, Bakanlığın onayından geçirdik. Raylı Sistemle ilgili Bakanlıktan görüş bekliyoruz. Sürücülerimizin konforlu ve güvenli seyahat edebilmeleri için 3 yılda 1 milyon 500 bin ton sıcak asfalt kaplama çalışması yaptık. 13 ilçemizde 3 yılda 2 milyon 150 bin km. birinci ve ikinci kat sathi asfalt kaplama çalışması gerçekleştirdik. Tulumba ve Demokrasi Kavşağı Bat-Çık projelerini öncelikle hayata geçirerek halkımızın güvenli ve konforlu ulaşım yapabilmesini sağladık. Trafik akışını hızlandırmak, sürücülerimizin ve halkımızın can ve mal güvenliğini korumak için gereksiz kavşakları kaldırıp trafikteki düzeni yeniden sağladık. Sinyalizasyonu bulunmayan 19 kavşağa yeni sinyalizasyon sistemleri kurarak kaza riskini azalttık, trafik akışını yüzde 40 oranında rahatlattık. Yol Saha Ekiplerimiz ile yeni asfaltlanmış, işaretleri kaybolmuş ya da kaybolmak üzere olan yollara gerekli işaretleri çizerek trafik akışını kontrollü ve güvenilir hale getirdik. Hız ihlallerini önlemek için belirlenen yerlere kasisler yerleştirdik” ifadelerini kullandı.
“Mersin Ulaşım Master Planını oluşturduk”
Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşların karayollarında ve toplu ulaşımda sıkıntı çekmemelerini sağlamaya çalıştıklarını söyleyen Başkan Kocamaz, 11’i körüklü olmak üzere, 111 engelsiz otobüs satın aldıklarını ve böylelikle otobüs sayılarını 228’e çıkardıklarını belirtti. Başkan Kocamaz, “Kullanılmaz halde olan araçları modernize ederek araç kaynaklı kaza riskini ortadan kaldırdık. Toplu taşıma araçlarımızın tamamında takip kontrol sistemi ve panik butonu uygulamasını başlatarak vatandaşlarımızın güvenle seyahat etmelerini sağladık. Asansörlü, yürüyen merdivenli alt ve üst geçitler inşa ederek halkımızın ve engelli bireylerimizin güvenli ve konforlu bir şekilde karşıdan karşıya geçmelerini sağladık. Ve hepsinden önemlisi, yarınların mutlu, huzurlu, güvenli, müreffeh Mersin’ini kurma yolunda kentimizin 2030 yılına kadar olan ulaşım ihtiyaçlarını belirleyerek ‘Mersin Ulaşım Master Planını’ oluşturduk” şeklinde konuşarak, hizmete sundukları uygulamaları sıraladı.
Çocuk Dostu Kent ‘Mersin’
Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak attıkları her adımın, sundukları her hizmetin, gerçekleştirdikleri her projenin vatandaşların mutlu, huzurlu, güvenli ve müreffeh bir yaşam sürebilmelerine katkı sağlamak olduğunu dile getiren Başkan Kocamaz, “Mersin Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğümüz ile birlikte yürüttüğümüz bir sosyal sorumluluk projesi olan Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nı da bu yolda atılmış bir adım olarak değerlendiriyoruz. UNESCO ile yürüttüğümüz çalışmaları başarıyla tamamlayarak ‘Çocuk Dostu Kentler’ arasında yer almasını sağladığımız Mersin’imize Çocuk Trafik Eğitim Parkı ayrı bir değer katacaktır. Eğitim parkımızın ilimize ve çocuklarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum” dedi.


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın konuşmalarının ardından, Mersin Valisi Özdemir Çakacak da bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmalardan sonra Yılın Sürücüleri Ödül Töreninde ödüller sahiplerini bulurken, toplamda 7 kişiye Vali Çakacak tarafından plaket ve altınları takdim edildi.
Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a katkılarından dolayı plaket hediye ederken, program anasınıfı öğrencilerinin trafik kurallarını anlattığı gösterileri ve 2. sınıf öğrencilerinin Silifke Yöresi’ne ait gösterilerini sergilemeleri ile devam etti.
Protokol üyelerinin kurdele kesimi ile Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nın açılışı gerçekleştirilirken, stantların ve öğrencilerin eserlerinin yer aldığı serginin gezilmesinin ardından program son erdi.
 




Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı