Mersin'de Dostluk Kazandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Geleneksel Mersin Engelliler Haftası Şöleni kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile Mersin Engelliler Sanat ve Spor Kulübü arasında dostluk maçı düzenlendi.

12 Mayıs 2017 Cuma, 10:27
Mersin'de Dostluk Kazandı
-

Edip Buran Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ve öğrenciler tarafından yoğun katılımın olduğu dostluk maçına, Vali Yardımcısı Mahmut Halal, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Şaban Güneş, Mersin Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Dursun Aslan, Mersin Engelli Sanat ve Spor Kulübü Başkanı Aynur Olgaç katıldı.


Mersin genelinde eğitim gören okullardan öğrencilerin katıldığı dostluk maçı öncesi Mersin Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı mini konser verdi. Gençlik Marşı ve İzmir Marşlarını çalan bando takımına öğrenciler akışlarla eşlik etti. Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu’nun konuşmasının ardından gerçekleştirilen basketbol müsabakasında kıyasıya mücadele eden engelli basketbolcular, gösterdikleri performansla izleyicileri kendilerine hayran bıraktı. Engelli basketbolcuların mücadelesini izlerken heyecanlanan öğrenciler, tezahüratlarla engelli abilerine destek oldu.


Basketbol müsabakasının ilk devre arasında İbni Sina Özel Eğitim Meslek Lisesi’nde eğitim gören işitme engelli öğrencilerin gerçekleştirdiği step gösterisi de öğrencilerden büyük beğeni topladı. Etkinliğin sonunda her iki takım da kupalarını alırken, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde basketbol kursunu tamamlayan zihinsel engelli kursiyerlere katılım sertifikası verildi.


“Onların tek engeli sevgisizlik”

Engelli bireylerin dostluk maçı yapacağını öğrenen ve öğrencilerini bu tür güzel etkinliklere getirmekten duyduğu mutluluğu ifade eden Altınoran Koleji Yabancı Dil Öğretmeni Murat Özkan, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği bu etkinlik gerçekten takdire şayan ve mükemmel olmuş. Öğrencilerimizi buraya getirmemizin yegane sebeplerinden biri; bir şeyleri başarmak için hiçbir engelin olmadığını görmeleri. Zaten öğrencilerimizin coşkusunu görüyorsunuz. Böyle bir etkinliği düzenleyerek öğrencilerimizde bu farkındalığı oluşturan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz” dedi.
Hayatında ilk defa engelli bireylerin basket oynadığına şahit olduğunu söyleyen Altınoran Koleji 6. sınıf öğrencisi Deniz Dilşa, “Onların sadece sevgiye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Onların tek engeli sevgisizlik ve toplum tarafından dışlanma. Eğer toplum tarafından dışlanmasalar onların da hiçbir engeli kalmayacak. Onların da bizim gibi kalbi tertemiz. Hatta onlar bizlerden daha temiz kalpli insanlar. Bu etkinliği düzenleyen herkese teşekkür ederim” şeklinde belirtti.
Basketbol oynayan engelli bireyleri görünce çok şaşırdığını, maçı heyecanla ve merakla izlediğini belirten Kavram Koleji 7. sınıf öğrencisi Yusuf Ateş, “Maç çok güzeldi. Ama bazen abilerimiz düşecek ve yaralanacaklar diye çok korktum. Ama onlar çok rahat bir şekilde oynuyorlar ve çok da güzel oynuyorlar. Benim de engelli arkadaşlarım var. Onlara yardımcı oluyordum artık daha çok yardımcı olacağım. Bizi engelli abilerimizle buluşturan Burhanettin Başkanımıza da çok teşekkür ederim” diye belirtti. 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı