Mersin’de Evlilik Okulu Açıldı

Toroslar Belediyesi, Türkiye’ye örnek olacak bir sosyal sorumluluk projesine daha imzasını atarak, evlilik okulu açtı.

06 Şubat 2017 Pazartesi, 17:20
Mersin’de Evlilik Okulu Açıldı
-

Son zamanlarda artan boşanmaların önüne geçilmesi amacıyla hazırlanan projeyle;  evlendirme memurluğuna başvuran çiftlere nikah akitleri öncesinde iletişim, hukuk ve sağlık başlıklarında eğitim seminerleri verilecek.
Sosyolog, psikolog ve aile hekimi tarafından gerçekleştirilecek ve çiftler arasındaki bağın daha da arttırılmasının hedeflendiği eğitimlerde; evlilik nedir?, mutlu evliliğin sırları, doğru ve etkili iletişim konularında bilgiler aktarılacak.
 
‘Evlilik Okuluna Katılan Çiftlere Sertifikaları Başkan Tuna’dan’
 
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da evlilik okulunun ilk eğitimlerine katılarak, çitleri yalnız bırakmadı.
Çiftlerle birlikte Sosyolog Aile Uzmanı Zeliha Koca’nın eğitim seminerini dinleyen Başkan Hamit Tuna daha sonra eğitim alan dört çiftin sertifikalarını takdim ederek, nikah akitlerini gerçekleştirdi.

Aile ve aile bağlarının önemine değinen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, evlilik okulu ile amaçlarının mutlu ve huzurlu toplumları oluşturmak olduğunu söyledi.

Belediye Evlendirme Memurluğuna başvuran ve eğitim almak isteyen çiftlere ilk başta günde iki saat eğitim verileceğini bu periyotların çiftlerin isteğine göre artabileceğini vurgulayan Başkan Hamit Tuna: “Nikah akitlerini yaptıracak olan çiftlerimize evlilik okulu adı altında bir eğitim programı düzenliyoruz. Bu eğitim programında sosyolog, psikolog, aile hekimi ve davranış bilimleri uzmanımız branşlarında seminerler verecek. Özellikle boşanma oranlarının hayli yüksek olduğu günümüzde evlilik öncesinde verdiğimiz bu eğitimle çiftlerimiz, evlilik sonrasındaki taleplerini de görmüş olacaklar. Erkek egemenliğinin öne çıktığı ailelerde kadınlarımızın  biraz geride olmasından dolayı bazı sıkıntıların yaşandığını görmekteyiz. Talep ettikleri takdirde evlendirme memurluğumuza gelen çiftlerimize evlilik okulu önerimizi sunuyoruz. Allah herkese bir ömür vermiştir. Ama önemli olan bu ömrü sağlıklı bir şekilde yaşamaktır. Konularında uzman kişilerce verilecek olan bu eğitimle amacımız mutlu ve huzurlu aileler oluşturmak ve çiftler arasındaki iletişimi güçlü kılmaktır. Çocuklarımızın da geleceğinde büyük rol oynayacak olan aile içerisindeki sağlıklı iletişimin, huzur ve mutluluğun sağlanması için de baktığımızda bu projenin çok anlamlı ve önemli olduğunu düşünüyorum. İlk olarak iki saat olarak başlattığımız bu semineri talep doğrultusunda  haftada iki saat olmak üzere toplamda 10 saat şeklinde programlayabiliriz” dedi.
 
 “Evlilik Okulunda Eğitim Alan çiftlerimizi Takip Edeceğiz”
 
Yaklaşık 300 bin kişinin yaşadığı Toroslar’ı bütününde bir aile olarak gördüklerini ve bu ailenin mutlu ve huzurlu olmasının kendilerini de mutlu edeceğini kaydeden Başkan Tuna, evlilik okulunda verilen bilgilerin çiftlerin daha da mutlu olmalarına katkı sağlamasını temenni etti. Başkan Tuna:  “Programın aile üzerindeki etkinlerinin ne olduğunu ve eğitim alan ve almayan arasındaki farkı görmek amacıyla da bu eğitimleri alan çiftlerimizi daha sonra takip edeceğiz  ” dedi.

Başkan Tuna ayrıca, evlilik okulundan eğitim alan çiftleri Halkkent Mahallesi’nde bulunan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) de yönlendireceklerini sözlerine ekledi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”