Mersin'de Hira Bebek Evinde

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 5 saat süren çalışmasıyla hastaneye yetiştirilen Ayşe Serin’in 1,5 ay erken doğan kızı Hira evinde.

14 Şubat 2017 Salı, 12:05
Mersin'de Hira Bebek Evinde
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 5 saat süren çalışmasıyla hastaneye yetiştirilen Ayşe Serin’in 1,5 ay erken doğan kızı Hira, kuvözde kaldıktan sonra annesine kavuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise en zor zamanda yanında olarak sağlıklı şekilde dünyaya gelmesine vesile olduğu Hira bebeğe altın ve çeşitli hediyeler gönderdi.

5 saatlik çalışmayla kurtarıldı

23 Aralık 2016 günü Mersin’i etkisi altına alan yoğun kar yağışı, kent genelinde hayatı olumsuz şekilde etkilemiş, birçok köy yolu ulaşıma kapanmıştı. Erdemli’ye 45 kilometre uzakta bin 600 rakıma ulaşan Büyük Sorgun Mahallesi’ne uzanan yollarda ise kar kalınlığı yer yer 1,5 metrenin üzerine çıkmıştı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı koordinasyon şube müdürlükleri ekipleri yoğun kar altında yol açma çalışmalarını sürdürürken, Büyük Sorgun Mahallesi’nde sancılanan bir hamile kadın ile yüksek ateş şikayeti bulunan 2 çocuk olduğu ihbarı alındı.

İhbar üzerine yakın ekiplerin yönlendirildiği ve tam 5 saatlik bir çalışma ile yolları açılan Büyük Sorgun Mahallesi’ndeki hasta vatandaşlar, buradan alınarak hazır bekletilen 112 Acil Yardım ambulansına nakledildi. Ambulansa alınan ve sancısı tutan 7 aylık hamile Ayşe Serin, kaldırıldığı sağlık kuruluşunda erken doğum yaptı. Hira adı verilen kız bebek, 1,5 ay kuvözde kaldıktan sonra Büyük Sorgun Mahallesi’ndeki annesine kavuştu.

“Herkesin zor zamanında yanında”

Yaşadığı olayda zor zamanında yanında olarak bebeğinin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesine vesile olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkürlerini ileten anne Ayşe Serin, “O gün kar yağmış ve yollar kapanmıştı. Elektriklerimiz bile kesilmişti. Ben birden sancılandım ve babamlara haber verdim. Onlar da muhtarı arayarak durumu bildirdi. Muhtarımız da sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımızı aradı. Akşama yolumuzu açtılar, beni buradan alıp ambulansa götürdüler. Hastaneye gidince de doğum yaptım. Hastaneye gittiğimde erken doğum yapacağımı söyleyip Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne sevk ettiler. Orada da başarılı bir şekilde doğumumu yaptım. Sürpriz oldu, ama biraz da zor oldu. Çocuğum da 1,5 ay kuvözde kaldı. Şimdi de evimize geldik, kızımı kucağıma aldım. Sayın Başkanımız herkesin zor zamanında yanında oluyor. Allah ondan razı olsun” diye konuştu.

Başkan Kocamaz telefonla aradığı anne Ayşe Serin’i tebrik ederken, yeni doğan Hira bebeğe de sağlıklı ve mutlu bir ömür dileklerini iletti.

Başkan Kocamaz, “Önceliğimiz insan”

Bugüne kadar hayata geçirilen hizmetlerde her türlü önceliği vatandaşların güvenliği ve huzuruna ayırdıklarını aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, hastaneye kavuşturulan ve erken doğan Hira bebeğe altın ve çeşitli hediyeler göndererek ikinci bir jest yaptı.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”