Mersin'de Milli İstihdam Seferberliği Başlatıldı

Vali Özdemir Çakacak, Milli İstihdam Seferberliği kapsamında kamu kurumu niteliği taşıyan mesleki örgütlerin başkanlarıyla bir istişare toplantısı gerçekleştirdi.

16 Şubat 2017 Perşembe, 17:56
Mersin'de Milli İstihdam Seferberliği Başlatıldı
-

Sahil Valilik Makamında Vali Çakacak başkanlığında gerçekleşen toplantıya; Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO)Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Mersin Ticaret Borsası (MTB) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, MTB Meclis Başkanı Hüseyin Arslan, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Talat Dinçer ve Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTSOB) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) İl Müdürü Mustafa Kutlu ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Necmettin Öz katıldı.
 
Toplantıda, katılımcılara özel sektöre verilecek teşviklerin düzenlendiği 687 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ilgili bir sunum yapılırken; istihdam seferberliğinin hem çalışan hem de işveren açısından bir fırsata dönüştürülmesi, ilimizde istihdamın dolayısıyla da üretimin arttırılarak il ve ülke ekonomisine katkı sunulması konusunda yapılması gerekenler görüşüldü.
 
Vali Çakacak: “Tüm Odalarımızı, Özel Sektörümüzü Ve İş İnsanlarımızı Milli İstihdam Seferberliğine Katkıda Bulunmaya Davet Ediyorum”
 
Toplantı sonrasında mesleki örgüt başkanları ile birlikte bir açıklama yapan Vali Özdemir Çakacak; gerçekleştirilen toplantıda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan “Milli İstihdam Seferberliği” kapsamında, ilimizde yapılması gerekenlerin belirlendiğini dile getirdi. Vali Çakacak, mesleki örgüt başkanları ile birlikte ilk etapta şu an özel sektörde istihdam edilen eleman sayısının en az yüzde beş fazlası kadar istihdam yapılması konusunda fikir birliğine vardıklarını belirterek; “Valiliğimiz koordinesinde yapılacak olan bilgilendirme çalışmaları ve iş insanlarımızın gayretleriyle şu an için belirlediğimiz, hali hazırda istihdam edilen özel sektör elemanının yüzde beş fazlası kadar eleman istihdam etme hedefimizin üzerinde bir istihdam gerçekleştireceğimize inanıyorum. Türkiye Cumhuriyeti büyük ve güçlü bir devlettir. Özel sektörümüz ise dünyanın her tarafında kendisinden övgüyle söz ettiren iş insanlarımızdan oluşmaktadır. Devletimizin sağladığı bu desteklemeler sayesinde iş insanlarımız daha fazla istihdam sağlayacak, vatandaşlarımız iş sahibi olacak, bu sayede sosyal barışa katkı sağlanacak ve ekonomik büyüme hızlanacaktır. Tüm odalarımızı, özel sektörümüzü ve iş insanlarımızı Milli İstihdam Seferberliğine katkıda bulunmaya davet ediyorum” dedi.
 
Vali Özdemir Çakacak’ın konuşmasının ardından toplantıya katılan Mesleki Örgüt Başkanları da kısa birer açıklama yaptı.
 
Şerafettin Aşut; “Devletimizin Vermiş Olduğu İmkanları İş Dünyası Ve Reel Sektör Olarak Sonuna Kadar Değerlendireceğiz”
 
Vali Çakacak’ın açıklamalarının ardından söz alan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, istişare toplantısında kararlaştırılan %5 istihdam arttırma hedefinin sonuna kadar arkasında olduklarını vurgulayarak başladığı konuşmasında Devletimizin vermiş olduğu imkanları iş dünyası ve reel sektör olarak sonuna kadar değerlendireceklerini ve Mersin için belirlenen yüzde 5’lik hedefi çok rahat bir şekilde yakalayabileceklerini belirtti. Başkan Aşut, “İstihdam bizim sosyal huzurumuz için çok önemlidir. Yeni istihdam imkanlarıyla birlikte İŞ-KUR’a kayıtlı olup da istihdam bekleyen vatandaşları da kendi işyerlerimizde görmek istiyoruz” şeklinde konuştu ve Vali Özdemir Çakacak’a böyle bir organizasyon düzenleyerek özel sektördeki işverenleri istihdam konusunda daha da yüreklendirdiği için teşekkürlerini sundu.
 
Abdullah Özdemir; “Devletimizin Ek İstihdam İçin Ayırdığı 12 Milyar TL Çok Büyük Bir Fedakarlıktır”
 
Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir ise konuşmasının başında konuyu kendilerine çok net bir şekilde anlatması nedeniyle Vali Özdemir Çakacak’a şükranlarını sundu. Devamında özel sektör temsilcileri ve kamu kurumu niteliğinde olan oda ve borsalar olarak burada olduklarını belirten Başkan Özdemir, Devletimizin bu desteklemeler için ayırdığı 12 milyar TL değerindeki fonun çok büyük bir fedakarlık olduğunu vurgulayarak, böyle önemli bir destekleme neticesinde sağlanacak sosyal barışın ve kayıt dışı istihdamdan yakınan işverenlerin kayıt altına girmelerinin önemine değindi. Sözlerinin sonunda Vali Özdemir Çakacak’ın öncülüğünde, özel sektör işverenleri olarak tüm işverenlere bu seferberliğe katılmaları yönünde çağrıda bulunduklarını ifade eden Özdemir, bu çerçevede Türkiye’nin, Mersin’in, çalışan ve çalıştıranların çok önemli kazanımlar sağlayacağını kaydetti.
 
Talat Dinçer; “İstihdam Seferberliği Küçük Esnaf İçin Büyük Bir Fırsattır”
 
Konuşmasına yoğun emek sarf ederek çalışan esnaf ve sanatkarlar olarak bugüne kadar en büyük sıkıntılarının üzerlerindeki yüklerin fazlalığı olduğunu belirterek başlayan ESOB Başkanı Talat Dinçer de esnafların bu sayede Devletimizin sağladığı tüm imkanlardan daha da fazla yararlanacağını belirtti. Konuşmasının devamında özellikle küçük esnaf ve sanatkara seslenen Başkan Dinçer, “Bugüne kadar yanınızda gayri resmi çalıştırdığınız insanlar varsa bu kanundan yararlanarak hemen kayıt altına alınmasını sağlayalım. Devletimizin sigorta primi konusunda sağladığı desteklemeler sayesinde küçük esnafımız çok fazla yükün altına girmeden bu fırsattan faydalanabilecektir. Tüm esnafımızın Milli İstihdam Seferberliği ’ne destek vermesini arzu ediyorum” şeklinde konuştu ve sözlerini esnafları, Devletimizin sağladığı böyle büyük bir fırsat hakkında en iyi şekilde bilgilendirmesi nedeniyle Vali Çakacak’a teşekkürlerini sunarak noktaladı.
 
MTSOB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli iş dünyası için büyük önem taşıyan bu fırsat sayesinde toplumda sosyal barış gerçekleşeceğini, işverenle çalışan arasında oluşan bu bağın toplumsal bağları da güçlendireceğini ifade ederek, emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür etti.
 
DTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu da çok önemli bir zamanda alınan bu çok önemli kararı hızla hayata geçirerek en kısa sürede belirlenen hedefin üzerine çıkacaklarını artık konuşmak yerine icraat gerçekleştireceklerini kaydetti.
 
Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hüseyin Arslan da “Valimiz Sayın Özdemir Çakacak’ın verdiği motivasyonla bu hedefi fazlasıyla aşacağımıza inanıyorum. Bugüne kadar çok güzel çalışmalar ve projeler gerçekleştirdik. Bu projeyi de ilk olarak odamızın meclisinde uygulamaya koyacağız. Seferberliğin dalga dalga tüm Mersine yayılacağına inanıyorum. Bizleri böyle hassas bir konuda bir araya getirdiği için Sayın Valimize tekrar teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
 
Konuşmaların ardından basın açıklaması sona erdi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”