Mersin'de Rekor Kırıldı

Türkiye birincisiyiz...

15 Ocak 2018 Pazartesi, 17:46
Mersin'de Rekor Kırıldı
-

Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, ağaçlandırma çalışmasında 2017 yılında Türkiye birincisi olduklarını belirterek, "Mersin'de geçtiğimiz yıl 15 milyon 750 fidan ürettik. Bu fidanlardan 13 milyon 554 binini toprakla buluşturduk. Şu anda Mersin'in yüzde 54'ü ormanlık alandır" dedi.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenleyen Müdür Mahmut Yılmaz, 2017 yılında yaptıkları çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, orman teşkilatının Türkiye'nin en eski teşkilatlarından biri olduğunu söyledi. Mersin il sınırları içerisinde çalıştıklarını kaydeden Yılmaz, "İlimizin yüzde 54'ü ormanlık alandır. Türkiye geneli yüzde 27 ormanlık alan. Son verilere göre ormanlık alanlarımızın yüzde 23'ünde verimli bir artış söz konusu. Sivri kültür çalışmalarımız devam ediyor. Burada da doğal, suni gençleştirme, ormanların rehabilitesi, gençlik ve kültür bakımları gibi çalışmalarla 2017 yılı içerisinde yaklaşık 28 bin hektar alanda ormanlara bakım yaptık. 2017 yılında yaklaşık 14 bin 744 hektar sahada gençlik ve kültür bakımları yaptık. Bakım yaptığınız zaman en fazla ürünün, en fazla değeri alıp ülke ekonomisine katkı sağlayabiliyorsunuz. 2017 yılı içerisinde yaklaşık 400 hektar alanda bir budama çalışması yaptık. Geçtiğimiz yıl 720 ton kozalak topladık. Bu kozalakları işledik, bunların tohumlarını çıkardık ve ormanlarımıza attık. Mersin sedir denizi desek azdır. Orman teşkilatının eliyle 120 bin hektardan fazla genç sedir sahaları oluşturduk" şeklinde konuştu.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı