Mersin'de Teşekkür Belgeleri Verildi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Uluslararası Bisiklet Turu ‘Tour Of Mersin’e katkı ve destek sunan tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine Teşekkür Belgesi takdim etti.

09 Mayıs 2017 Salı, 18:06
Mersin'de Teşekkür Belgeleri Verildi
-

Başkan Kocamaz, “Tour Of Mersin gibi sportif faaliyetler bölgemizi tanıtma konusunda bir altlık oluşturuyor” dedi. 


Marehan’da gerçekleştirilen teşekkür toplantısına, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toros Üniversitesi Rektörü Yüksel Özdemir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, Türk Spor Yazarları Derneği (TSYD) Mersin Temsilcisi Ali Adalıoğlu, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı (ASKF) Mithat Ertaş, TRT Çukurova Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman, Tüm Mersin Muhtarlar Dernek Başkanı Şeref Bolat ile Tour Of Mersin’in gerçekleştirilmesine katkı sunan tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve belediye çalışanları katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan teşekkür toplantısı, Tour Of Mersin görüntülerinin yer aldığı videonun izlenmesi ile devam etti.


Tour Of Mersin Organizasyon Koordinatörü Vedat Yüksel’in yapmış olduğu sunumun ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz konuşma yaptı.


Mersin dünya kenti yolunda
Mersin’in cennet gibi bir şehir olduğunun vurgusunu yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Mersin dünyanın cenneti diyebileceğiniz bir kent. Yarışmalardan gördüğümüz fotoğraflarda da bu kentin ne kadar özel bir yer olduğunu da görebiliyoruz ve zaten hepimiz burada yaşıyoruz. Biz mademki bu kent insanına, bu kente hizmet etmeye soyunmuşuz, rutin belediyecilik anlayışının dışında Mersinimizi bir yerlere getirmek, en iyi şekilde tanıtmak ve Mersin’i hep birlikte yıllardır söylenen ama bir türlü gerçekleştirilemeyen dünya kenti konumuna taşımak. Biz 20 yıldır Tarsus Belediye Başkanlığı dönemimizde de Tarsus’u aynı şekilde dünyanın gündemine taşımaya çalıştık. Şimdi de 3 yıldır Mersin’i aynı duygularla bütün kültürel değerlerimizi insanlara yakından göstererek, tanıtarak, ulusal medyalarda ve televizyonlarda Mersin’i dillendirerek insanların dikkatini Mersin’e çekmeye çalışıyoruz” dedi.
Medeniyetler başkenti “Mersin”
Mersin’in tanıtımına katkı sağlayacak olan sosyal ve kültürel faaliyetlere Büyükşehir Belediyesi olarak gereken önemi verdiklerini ve bütçeden pay ayırdıklarını belirten Başkan Kocamaz, “Mersin, tarihin derinliklerinden günümüze gelinceye kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir kent ve bunun yanında birçok kültürel değere de sahip olmuş önemli bir medeniyetler başkenti, medeniyetlerin buluştuğu bir merkez. Bu tür etkinlikler de Tour Of Mersin, Mersin Maratonu gibi ve diğer sosyal, kültürel faaliyetler ve festivaller gibi bölgemizi tanıtma konusunda bir altlık oluşturuyor. Biz bu tür etkinliklere Büyükşehir Belediyesi olarak mümkün olduğunca bütçemizin içerisinde pay ayırmaya destek vermeye gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.


“Amacımız etkinliklere değer katmak”
Sportif etkinliklerin Mersin’de hemşehricilik bilinci oluşturacağına ve insanları Mersin ortak paydasında birleştireceğine ve aidiyet duygusunu geliştireceğine vurgu yapan Başkan Kocamaz, “Tarsus’ta 14 yıl üst üste kesintisiz olarak Tarsus Yarı Maratonu’nu gerçekleştirdik. Şimdi 3 yıldır Mersin’de bu etkinlikleri harekete geçirdik. Yılsonuna doğru 3. Mersin Maratonu gerçekleştirilecek. Biz bu etkinlikleri yaparken sıradan bir etkinlik olarak düşünmüyoruz. Mümkün olduğu kadar emek vermeye, değer katmaya çalışıyoruz. Bu konuda da federasyon yetkililerinden ve yurt dışından gelen izleyicilerden aldığımız notlar bizi gerçekten memnun ediyor. Bu konuda destek veren, emek gösteren, katkı sunan tepeden tırnağa herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Tabi ki basın bizim için çok çok önemli. Biz üretebiliyoruz ama bunun satışı, tanıtılması hepsinden daha önemli. Ben öyle inanıyorum ki bu tür etkinlikler Mersin’de bir hemşehricilik bilinci oluşturacak, insanları Mersin ortak paydasında birleştirecek ve aidiyet duygusunu geliştirecek” şeklinde konuştu.


“Sportif faaliyetler konusunda gençler özendirilmeli”

Kendilerinin ısrarla sportif etkinlikleri devam ettirdiklerini ve bunu yanı sıra gelecek kuşaklar tarafından da bu tarz faaliyetlerin bilinç içerisinde sahiplenilerek sürdürülmesinin gerekliliğini belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Önemli olan bizim görevde kaldığımız sürece ısrarla sürdürdüğümüz bu etkinliklerin bizden sonra da gelecek nesiller tarafından bir bilinç içerisinde sahiplenilerek sürdürülebilmesi. Neticede bu tür etkinlikler şehirlere çok büyük değer katıyor. Avrupa’da maraton veya bisiklet yarışı yapılan kentlerde kent bunu sahipleniyor, üstleniyor ve bu etkinlikler kentin tüm dinamikleriyle birlikte hayata geçiriliyor. Burada da temennimiz o noktalara ulaşabilmek ve bunu Mersin’de özellikle bisikletin ve diğer spor faaliyetlerinin yaygın hale gelmesine bir altlık oluşturmak, gençleri bu konularda özendirebilmek. Bu kent sporun her türlüsünü yapmaya müsait bir kent. Bu da çok özel bir ayrıcalığımız. Ben gelecek yıllarda gerek paydaşların, destek verenlerin gerekse de kentin tüm vatandaşlarının spor etrafında daha çok birleşeceğini, daha çok kaynaşacağını ümit ediyorum. Sizlere bir kez daha bizlere verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın konuşmalarının ardından başta protokol üyeleri olmak üzere destek ve katkı sunan tüm katılımcılara sertifikaları verildi.


Başkan Kocamaz, emeği geçenlere tek tek sertifikaları verilirken, toplu fotoğraf çekiminden sonra tören sona erdi.


Tören sonrası, 6-7 Mayıs tarihlerinde Mersin’de düzenlenen Dragon Festivali’nde ikinci olan Mersin Büyükşehir Belediyesi takımı, kazandıkları kupayı Başkan Kocamaz’a verdi.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”