Mersin'e 50 Milyonluk Yatırım Geliyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilen Mersin Entegre Atık Bertaraf yapım işini rekor bir teklifle EMAN Enerji’de kaldı.

20 Şubat 2017 Pazartesi, 14:41
G: 20.02.2017 - 15:03
Mersin'e 50 Milyonluk Yatırım Geliyor
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilen Mersin Entegre Atık Bertaraf yapım işini rekor bir teklifle EMAN Enerji’de kaldı. İhaleye katılan diğer firma tekliflerinin toplamının 1,62 katı daha fazla pay vermeyi taahhüt ederek ihaleyi kazanan EMAN 50.000.000₺'den fazla yatırım yapacak.
 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilen Mersin Entegre Atık Bertaraf Tesisi Yapım işi ihale edildi. 8 firmanın dosya satın aldığı ancak 4 firmanın girebildiği ihalede Eman Enerji ipi göğüsledi. İhaleye giren diğer 3 firmanın teklifini neredeyse 2’ye katlayan Eman Enerji Mersin Büyük Şehir Belediyesi ve Türkiye’deki tüm Belediyeler ve kamu kurumları incelendiğinde rekor bir teklif ile ihaleyi almış oldu.
 

3 FİRMAYI NEREDEYSE 2’YE KATLADI
 

İhale ile ilgili bilgiler veren Eman Enerji Limited Şirketi Müdürü Cihan Yürekli, ülkemize ve Mersin’e olan güvenle yatırımlarının devam edeceğini belirterek, “Sonuçlar incelendiğinde ihaleye giren üç firmanın teklifleri toplamı yüzde 25,9’dur. Biz EMAN Enerji olarak ihaleye yüzde 42’lik bir teklif sunarak adeta bir rekora imza attık. İhaleye katılan diğer firma tekliflerinin toplamının 1,62 katı daha fazla pay vermeyi taahhüt ederek ihaleyi aldık. Araştırılsın, Hiçbir kamu kurumunda böyle bir sonuca rastlanması mümkün değildir” dedi.
 

MERSİN’E DEVASA YATIRIM
 

İhale tutarının 24 milyon 680 bin TL olduğunu ve EMAN Enerji olarak 32 milyon TL’lik biyo kütle elektrik üretim tesis yatırımlarımı yaptıklarına dikkat çeken Yürekli, “Bu haliyle bakıldığında firmamızın sözleşmemizdeki yatırım miktarından % 30 daha fazla yatırım yaptığı görülmektedir. 2017 yılı 3. çeyreğine kadar ki süre içerisinde bu ekonomik ortamda 6,3 milyon dolar yani yaklaşık 22 milyon TL civarında daha yatırım firmamız tarafından  yapılacaktır. Bahsedilen süreçler analiz edildiğinde yüzde 118 fazla, diğer bir ifadeyle 50 milyon TL  tutarında fazladan bir yatırım yapacağımız görülmektedir. Bu da hem ülkemize hem de kentimize olan sorumluluğumuzun bir göstergesidir” şeklinde konuştu.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti