Mersin'e Gelmek Üzere Yola Çıktılar, Ödüllü Otostopçular Mersin'e Geliyor

Ulusal ve yerel bir çok kuruluştan ödüllü Interrail Türkiye Otostop gurubu üyeleri dört bir yandan otostopla Mersine geliyor.

08 Ocak 2016 Cuma, 12:56
G: 08.01.2016 - 13:26
Mersin'e Gelmek Üzere Yola Çıktılar, Ödüllü Otostopçular Mersin'e Geliyor
-

Ulusal ve yerel bir çok kuruluştan ödüllü Interrail Türkiye Otostop gurubu üyeleri ülkenin dört bir yanından otostopla Mersine geliyor.

Mersinli gurup üyesinin düğününe katılmak için ülkenin dört bir yanından Mersin'e yola çıkan otostopçular Cumartesi akşamı Mersin'deki bir düğün salonunda gerçekleşecek merasime katılacaklar.

"yol açık, yola çık" sloganı ile yola çıkan dünya çapında binlerce üyeye sahip Interrail Türkiye Otostopçuları gurubu bir çok üye Mersin'deki  gurup üyesi arkadaşlarının düğününe gelmek üzere bulundukları otostopla şehirlerden yola çıkarak, Cumartesi akşamı Mersin'de gerçekleşecek düğüne katılacakları  öğrenildi.

 

Interrail Türkiye Otostopçularının sosyal medya sayfalarında yer alan genel açıklama ile de aslında otostopçuların nasıl bir yapıya sahip olduklarına açıklama getiriliyor. İşte gurup ve otostopçular hakkındaki açıklama "Ön yargılarınızdan kurtulun! Ne tüm kamyoncular size saldırmaya hazır kötü niyetli insanlardır ne de otostopçular belalarını arayan maceraperestler. Otostop ucuz seyahatten öte dayanışma ve yeni keşifler demektir.

‘Tanımadığın insanın arabasına binme”, “Kamyon, TIR şoförleri çok tehlikelidir” gibi klişelerden uzaklaşmanın vakti geldi. Çünkü otostop çekmenin de felsefesi vardır. Evet, otostop ucuza gezmenin ideal yoludur ama otostop çeken insan illa ki çok parasız ya da belasını arayan bir maceraperest değildir!

Peki trenin, otobüsün rahat koltukları dururken insan neden saatlerce beklemeyi göze alarak böyle bir maceraya girer? Cevabı bizzat bir otostopçu olarak verebiliriz: Bazıları için öğrenme ve keşfetme arzusu parayla elde edilemeyecek kadar değerlidir de ondan. Ne sırtındaki çantanın ağırlığı ne saatlerce yürümenin yorgunluğu ne de korkuların bir anlamı kalır. Otostopla yolculuk insana yardımlaşmanın, dayanışmanın güzelliğini ve sosyal hayatında asla karşılaşamayacağın insanlarla tanışma fırsatı verir. Yollarda tanıştığınız insanlar gezdiğiniz yerle ilgili farklı pencereler sunar."

 

Interrail Türkiye Gurubununa dair öne çıkanlar ise şöyle:

TRT Belgesel Ödülleri Marmara Üniversitesi Özel Ödülü 2015

Milliyet Gazetesi - Röportaj 2015

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi - Belgesel 2014

Sabah Gazetesi - Röportaj 2013

Deniz Postası Gazetesi (Kayseri Yerel) - Röportaj 2012

 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı