Mersin’e Ramazan Bereketi Hizmetlerle Geldi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının gelmesi ile beraber ‘Ramazan Berekettir, Hizmet İbadettir’ sloganıyla başlattığı açılış programlarına Akdeniz ilçesi ile başladı.

30 Mayıs 2017 Salı, 11:10
Mersin’e Ramazan Bereketi Hizmetlerle Geldi
-

MESKİ tarafından Yeşilçimen Mahallesi Yağmur Suyu Projesi Açılışı ve İhsaniye Kanalizasyon Temel Atma Töreni Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Göreve geldiği günden bu yana hız kesmeden hizmet atağına devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının gelmesiyle beraber düzenlediği etkinliklerin yanı sıra ilçelerdeki açılış ve temel atma programları ile Ramazan ayının bereketine bereket katıyor.

Akdeniz İlçesi ile başlayan açılış programlarında ilk olarak Yeşilçimen Mahallesi Yağmur Suyu Projesi Açılışı, ardından İhsaniye Kanalizasyon Temel Atma Töreni gerçekleştirildi.

Yeşilçimen Mahallesi’ne 1.366,00 m. yağmur suyu hattı

Açılış programları kapsamında ilk olarak altyapı sorunlarına yıllarca çözüm bulunamamış ve altyapı eksikliğinden dolayı yıllar önce yaşanan bir sel felaketlerinde can kaybı olan Yeşilçimen Mahallesi’nde tamamlanan Yağmur Suyu Hattı Projesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, törende yaptığı konuşmada kent genelinde hizmet gitmemiş mahalle bırakmamak için ara vermeden çalıştıklarını ifade ederek, “Mersin geçmişte 4 ilçeden ibaretti. Büyükşehir sınırları sadece merkeze hizmet vermekle sınırlandırılmıştı. Şu anda çok büyük bir bölge, Mersin Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde. Bu kadar geniş bir alana hizmet etmek gerçekten zor. Ama biz hizmet gitmeyen mahalle bırakmamak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Yeşilçimen Mahallemiz de uzun yıllar ihmal edilmiş, altyapı hizmeti almamış bir mahallemizdi. Buradaki altyapı sorunlarını çözerek 1.366,00 m. yağmur suyu hattı döşedik. Mahallelilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Yeşilçimen Mahallesi Muhtarı Cemal Akçay ise mahallede yaklaşık 20 yıldır altyapı sorunu yaşandığını ve nihayet sorunun çözülmeye başladığını söyledi. Muhtar Cemal Akçay, “20 yıldır bu mahallemizde altyapı sıkıntısı vardı ve can kaybı verdik. Şu an bu mahallede en güzel hizmetlerden biri yapıldı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve MESKİ yetkililerimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Törende ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından mahallede yaşayan engelli çocuklara tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştirildi. Dağıtılan tekerlekli sandalyeler, çocukların ailelerine Başkan Kocamaz tarafından teslim edildi.

İhsaniye Mahallesi’nin kanalizasyon sorunu çözülüyor

Yeşilçimen Mahallesi’nde gerçekleştirilen açılış töreninin ardından Akdeniz İlçesi’nin en eski mahallelerinden biri olan İhsaniye Mahallesi’nde MESKİ tarafından gerçekleştirilecek kanalizasyon çalışmasının temel atma töreni düzenlendi.

Bölgede mevcut kanalizasyon hatlarının deforme olması, sürekli tamirat gerektirmesi ve bölgenin kanalizasyon bertarafında problemler yaşanması nedeniyle altyapı sorununun çözüme kavuşturulması için hayata geçirilecek projenin temel atma töreninde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İhsaniye Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

Törende konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kent genelinde kendini gösteren hizmet eksikliğinin farkında olduklarını ve göreve geldikleri günden itibaren bu eksikliği tamamlamak adına çalıştıklarını ifade ederek, “Mersin hizmet anlamında çok fazla ihmal edilmiş bir kent. Biz bir yandan bu kente hak ettiği hizmetleri kazandırmaya çalışırken, bir yandan da birlik ve beraberlik içerisinde yaşayan huzurlu bir kent oluşturma gayreti içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

İhsaniye Mahalle Muhtarı Zehra Yılmaz ise törende yaptığı konuşmada, “37 yıldır mahallemizin sorunlarından birinin çözümü için bugün adım atılıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi mahallemize ihtiyacı olan hizmetleri getirmenin yanı sıra kültürümüzü korumamız adına çok ciddi çalışmalara imza atmıştır. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”