Mersin'i Ayağa Kaldıran Cinayetin Nedeni Ortaya Çıktı.

Mersin'de Suriyeliler tarafından işlenen cinayet ile ilgili flaş gelişme yaşandı. Cinayete ilgili 5 Suriyeli tutuklandı

17 Mayıs 2017 Çarşamba, 11:31
G: 17.05.2017 - 11:58
Mersin'i Ayağa Kaldıran Cinayetin Nedeni Ortaya Çıktı.
-

Mersin Akdeniz İlçesi Şevket Sümer Mahallesinde 3 gün önce Suriyeliler ile mahalle sakinlerinden Hanifi Hisak arasında tartışma çıktı.

Çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüşmüş, olayda Hanifi Hisak, baçıklanarak ağır yaralanmaış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş.

Olayın meydana geldiği ilk andan itibaren özellikle olayın yaşandığı Şevket Sümer Mahallesinde, Suriyelilere yönelik saldırılar olmuş fakat polisin aldığı geniş güvenlik önlemleri sayesinde büyük bir provakasyonun önüne geçildi.

Cinayetin ilk haber girişlerinde Türkiyenin 3 büyük ajanslarından biri olan DOĞAN HABER AJANSI (DHA) cinayetin, "gürütü yapmayın uyarısından" kaynaklandığı iddiasıyla abonelerine servis ederken, ANADOLU AJANSI (AA) ise "olayın bilinmeyen nedenden dolayı" ifadesiyle abonelerine servis etti.

İHLAS HABER AJANSI ise, hayatını kaybeden Hanifi Hisak'ın defnedilmesi haberini abonelerine "Gürültü Kavgasında Öldürülen Şahıs Toprağa Verildi" şeklinde servis etti.

Bu gün yaşanan gelişme de cinayetle ilgili gözaltına alınan 7 Suriyeliden 5 kişi tutuklandı. Fakat haberle ilgili dikkat çekeci detay ise ilginçti. AA, DHA ve İHA'nın abonelerine geçtiği haberde, zanlılar ifadelerinde cinayettei "kadın meselesi" iddiasıyla işlediklerini belirttiler.

İŞTE AA, İHA VE DHA tarafından abonelerine geçilen haberde kullanılan cümle:

ANADOLU AJANSI (AA): "Şevket Sümer Mahallesi'nde ikamet eden Hanifi Hisak'ın (24) 15 Mayıs'ta öldürülmesiyle ilgili soruşturmada gözaltına alınan akrabalar Abdurrahman E.C, İbrahim A, Abdulcabbar E.C, Moustafa E.C, Yousuf E.C, Omar K. ve Casm E.C'nin emniyetteki sorguları tamamlandı.

Olayın, şüphelilerin komşuları Hisak'ın evine giderek "neden eşlerimize bakıyorsunuz?" demeleri üzerine çıkan tartışma üzerine yaşandığı iddia edildi."

İHLAS HABER AJANSI (İHA): "3 gün önce merkez Akdeniz ilçesine bağlı Şevket Sümer Mahallesi'nde yaşayan Suriyeliler ile mahalle sakinlerinden Hanifi Hisak arasında kadın meselesi yüzünden tartışma çıktı." 

DOĞAN HABER AJANSI (DHA): "sorguları tamamlanan Suriyeliler, nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Suriyelilerin, eşlerine baktığını ileri sürdükleri Hanifi İshak ile konuşmak için evine gittikleri bu nedenle aralarında çıkan kavgada  İbrahim Alsatouf'un İshak'ı boğazından bıçakladığı ileri sürüldü."

(DERLEME:MersinHaber.com)

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
elijah
03:13
21 Mayıs 2017 Pazar
allah şeyatana uydurtmasın. suriyelisi ingilizi yok bu işin. ülkemizde günde ne kadar cinayet vakası oluyor onlar sıradan mı sanki onların bundan ne farkı var. bir haber görüyorlar huraaa suriyeliler gitsin. ne olacak gidince cinayetler bitecek mi bitecekse gelin hep beraber kovalım. cümlenin sonu da başı da bu olur ancak. allah şeytana uydurmasın.
46.221.180.32
emre
08:37
18 Mayıs 2017 Perşembe
bu suriyeliler yalan söylüyorlar.bizde inandık.bir an önce bunların hepsini suriyeye geri göndersinler.
85.98.200.119
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi