MERSİN’İN YENİ BAŞSAVCISI KİM?

Mersin’e HSYK’nın son kararnamesiyle Başsavcı olarak atanan Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı 15 Temmuz sonrasında FETÖ’ye yönelik dev operasyonlarıyla dikkat çekiyor.

20 Ocak 2017 Cuma, 10:56
MERSİN’İN YENİ BAŞSAVCISI KİM?
-

HSYK’nın son kararnamesiyle Mersin’e atanan Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, 15 Temmuz Kalkışmasının ardından FETÖ’ye gerçekleştirilen ve ilk özelliği taşıyan operasyonlarla dikkat çekiyor. 15 Temmuz kalkışmasının önemli noktalarından olan Sakarya, Darbe girişiminin 1 numarası Adil Öksüz’ün organize olduğu yer olmasının yanı sıra askerlerin de gözaltına alındığı ilk bölge olarak göze çarpıyor.

4 Ocak’ta FETÖ iddianamesini tamamlayarak Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunan Ercan, burada yaptığı açıklamada, “Ankara, İstanbul ve Sakarya. Marmaris’te de Sayın Cumhurbaşkanımızın kaldığı otele yönelik bir silahlı saldırı meydana gelmiştir. İstanbul-Ankara yolunu kesmek için Sakarya’da bu eylem yapılmıştır. Burada kurulu olan 1. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı darbe içerisinde aktif rol almıştır. Komutan vekili olan şüphelimiz ve onunla birlikte hareket eden askerlerle ilgili iddianameyi düzenlemiş bulunuyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Sakarya, 15 Temmuz sonrasında gerçekleştirilen FETÖ operasyonlarıyla da dikkat çekiyor. Henüz OHAL Kanunu çıkmadan önce yoğun operasyonlar gerçekleştirilmesine izin veren Sakarya Başsavcılığı, bu operasyonları Sakarya merkezli olmak üzere tüm şehirlerde de yapılmasını sağlamıştı. Son olarak geçtiğimiz gün Mersin’i de kapsayan Sakarya merkezli 14 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda FETÖ’cü avukatlar gözaltına alınmıştı.

Kamuoyunda, Mersin’de FETÖ operasyonlarının tam anlamıyla yapılmadığı iddiaları dolaşıyordu. FETÖ operasyonlarının “Şahin Başsavcısı”nın Mersin’e atanmasıyla kentteki kripto FETÖ’cülerin ortaya çıkarılacağına inanç da arttı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”