Mersinlinin Kandil Simidi Büyükşehir’den

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Miraç Kandili münasebetiyle Muğdat ve Müftü Camii başta olmak üzere merkez ilçelerde bulunan camilerde akşam namazı sonrası vatandaşlara kandil simidi ikramında bulundu.

24 Nisan 2017 Pazartesi, 10:30
Mersinlinin Kandil Simidi Büyükşehir’den
-

Kandil gecelerinde vatandaşlara ikramda bulunmayı gelenek haline getiren Büyükşehir Belediyesi,  Ekmek Fabrikası’nda ürettiği kandil simitlerini, Miraç Kandili münasebetiyle, Yenişehir, Mezitli, Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde bulunan camilerde akşam namazı çıkışı vatandaşlara dağıttı.

Kandil dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Miraç, sevgili Peygamberimizin, Cenab-ı Hakk’ın daveti üzerine Mescid-i Haram’danMescid-i Aksa’ya ve oradan semaya, yüce âlemlere ve ilahi huzura yükseldiği gecedir. Müminlerin Allah’la buluştuğu, manevi huzura ulaştığı, ellerin semaya açılarak duaların kabul edildiği özel bir gecedir. Bu gecenin kudretine sığınarak ülkemiz, vatanımız ve Müslüman kardeşlerimiz için dualar etmeli, Allah’ın rahmetinden ve affından yararlanmak için ibadete yönelmeli, ellerimizi kardeşlik, barış ve huzur için semaya açmalıyız. Bu vesile ile tüm Türk-İslam dünyasının Miraç Kandili’ni tebrik ediyor, vatanı uğruna şehadet şerbeti içen şehitlerimize Allah’tan rahmet, başta ülkemiz olmak üzere tüm insanlığa huzur, barış ve hoşgörü diliyorum. Miraç Kandili ülkemize sevgi, barış, huzur ve kardeşlik getirsin” dedi.

Vatandaşlar, her kandil gecesi simit dağıtarak kandillerini tebrik eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ederek, bu geleneğin yaşatılması adına yapılan uygulamayı memnuniyetle karşıladılar.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı