MESKİ "spekülatif mahiyet içeriyor, dolayısıyla da gerçeği yansıtmıyor"

Son günlerde bazı yerel gazetelerde ve haber sitelerinde Mersin-Adana yolu üzerindeki kavşak ve köprü çalışmalarında MESKİ’nin çalışmalarının beklendiği yönünde yayınlanan haberler üzerine MESKİ Genel Müdürlüğü’nce basın açıklaması gönderildi.

08 Ağustos 2017 Salı, 19:05
G: 08.08.2017 - 19:06
MESKİ "spekülatif mahiyet içeriyor, dolayısıyla da gerçeği yansıtmıyor"
-



MESKİ' tarafından  gönderilen basın açıklaması ise şu şekilde;


     Son günlerde bazı yerel gazetelerde ve haber sitelerinde Mersin-Adana yolu üzerindeki kavşak ve köprü çalışmalarında MESKİ’nin çalışmalarının beklendiği yönünde yayınlanan haberler üzerine MESKİ Genel Müdürlüğü’nün Kamuoyunu bilgilendirmesi gerekmiştir.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nce "Mersin–Adana Yolu Km: 2+780 –10+480 Arası Genişletme, Farklı Seviyeli Kavşak ve BSK'lı Üstyapı Kaplama Yapım İşi" ile ilgili olarak Kurumumuza ait hatların deplase edilmesi 12.04.2016 tarihinde bir yazı ile Genel Müdürlüğümüze bildirilmiştir. Konu ile ilgili çalışmalara derhal başlanılmış, mezkur yatırımın ulaşım sıkıntısını önemli ölçüde gidereceği ve Mersin’in menfaatine olacağından hareketle 2016 ve 2017 yılı kapsamında öngörülen çeşitli yatırımlardan feragat edilerek söz konusu mali kaynağın anılan bölgedeki hatların deplase edilmesi için kullanılması sağlanmıştır. Hatların deplasesi için MESKİ Genel Müdürlüğü dışında diğer altyapı kurum ve kuruluşlarının da görevli olması nedeniyle bu kurum ve kuruluşlarca eşgüdüm dahilinde çalışılması zarureti doğmuştur. Buna bağlı olarak da bir dizi eşgüdümü tesis edici toplantılar yapılmış ve tüm taraflara ait hatların etüdü ile beraber alternatif güzergahlar oluşturulmuştur. Müştereken tespit edilen güzergahlar neticesinde İdaremize ait deplase avan projeleri hazırlanmış ve bu güzergahta bulunan tüm kurum ve kuruluşlardan görüş alınarak 16.12.2016 tarihinde tamamlanan kesin proje çalışmaları için, Karayolları Bölge Müdürlüğü’nce 23.12.2016 tarihinde uygun görüş verilmiştir. Söz konusu deplase projelerinde; Ø 1600 mm çapında çelik boru ile yaklaşık 530 mt ikiz kanalizasyon terfi hattı, muhtelif çaplarda yaklaşık 12 bin metre içmesuyu ana dağıtım boru hattı, Ø 1000 mm çapında yaklaşık 400 metre kanalizasyon kolektör hattı deplase çalışmaları planlanmıştır. Uygunluk görüşü alınan bahse konu deplase tatbikat projeleri doğrultusunda 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu gereği ihaleye çıkılmış, neticede ise "Mersin–Adana Yolu 2+780 – 10+480 km Arası İçmesuyu ve Kanalizasyon Hatları Deplase Yapım İşi"nin sözleşmesi 02.03.2017 tarihinde imzalanmış ve yer teslimi yapılarak deplase işine başlanmıştır. Karayolları Genel Müdürlüğünce de 06.03.2017tarihinde söz konusu yol kapatılarak çalışmalara başlanılmıştır.
Hâlihazırda deplase işi sözleşmesine göre iş bitim tarihi teknik olarak 04.11.2017 olarak belirlense de Genel Müdürlüğümüzün çabaları ile deplase işinin %70’i tamamlanmış bulunmaktadır. Köprülü kavşak kısmının bulunduğu bölümün imalatının ise Ağustos ayı içerisinde tamamlanacağı, başka bir deyişle is programına göre belirlenen süreden daha önce neticelendirileceği öngörülmektedir. 
Bu açıklamalardan da görüleceği üzere MESKİ Genel Müdürlüğünün söz konusu köprülü kavşak yapımı işinde alt yapı tesislerini deplase eden tek kurum olmadığı, bütün iş ve işlemlerini mevzuatla öngörülen süreler kapsamında süratle yerine getirdiği anlaşılacaktır. Nitekim Genel Müdürlüğümüzün deplase işini yapması diğer altyapı kurum ve kuruluşlarına da bağlı olup, teknik olarak tehlike arz eden diğer altyapı tesisleri ile telafisi güç veya imkânsız olayların yaşanmaması adına büyük özen ve çaba göstererek çalışmalara devam etmekteyiz.
Bazı yerel gazete ve haber sitelerinde yer alan haberlerin yukarıda yer verilen açıklamalar çerçevesinde değerlendirilmesinde fayda bulunmakta olup, bu kapsamda yaşandığı ileri sürülen aksamaların MESKİ Genel Müdürlüğünden kaynaklanmadığı da anlaşılacaktır.  
Arazideki çalışmalara ve kronolojik iş akış tarihlerine bakıldığında; Karayolları Bölge Müdürlüğü’nce yürütülen köprülü kavşak yapım çalışmaları ile diğer kurumların (TEDAŞ, TÜRK TELEKOM, ATAŞ, AKSAGAZ) altyapı deplase imalatlarının koordineli olarak devam etmesi ve anılan işlerin 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve ikincil mevzuatına göre yürütüldüğü bilinmekle birlikte, Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılan deplase işlerinin şu an için bahse konu köprülü kavşak imalatına ait çalışmaları durduran herhangi bir yanı bulunmamaktadır.
Yapılan değerlendirmeler ve planlama sürecinin tarihsel akışı da dikkate alındığında söz konusu haberlerin hakkaniyetle bağdaşmadığı, spekülatif bir mahiyet içerdiği, dolayısıyla da gerçeği yansıtmadığı kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”