MESOB PROJELERİ

Mersin ESOB Uluslar arası proje yürütecek

01 Aralık 2015 Salı, 08:59
MESOB PROJELERİ
-

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince TESK’in yararlanıcısı olduğu ve kısa adı 
ADAPTESK olan Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Projesinin Mersin  ayağı yürütülecek. Ocak ayında başlayacak olan 23 ay süreli 7 milyon Avro bütçeli projenin  eğitim ihalesini alan konsorsiyum yetkililerince  oda başkanları, genel sekreterler, proje  paydaşları ve esnaf – sanatkarlara yönelik projeyle ilgili bilgilendirme ve eğitim ihtiyaç analizi  tespit çalışmaları gerçekleştirildi.
Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince TESK’in yararlanıcısı olduğu ve kısa adı 
ADAPTESK olan Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Projesinin Mersin ayağı yürütülecek. 
TESK ve bağlı kuruluşlarının eğitim ve danışmanlık merkezlerinin hizmet kapasitelerini 
arttırarak KOBİ işveren ve çalışanlarına mesleki beceriler edindirmek yoluyla yeterliliklerini arttırmak ve bu suretle esnaf ve sanatkarların uyum yeteneğini arttırmayı hedefleyen projenin eğitim ihalesini alan konsorsiyum yetkililerince Mersin ESOB konferans salonundaoda başkanları, genel sekreterler, proje paydaşları ile esnaf sanatkarlara yönelik ayrı ayrı  projeyle ilgili bilgilendirme ve eğitim ihtiyaç analizi tespit çalışmaları gerçekleştirildi.
 
Oda başkanlarına yönelik gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, konsorsiyum yetkilileri Alman Proje yürütücüsü, Kapasite Geliştirme ve Uyumluluk uzmanı Liesl Münch; Makedonyalı Eğitim Uzmanı Jove Jankusski,proje çevirmeni Nil Tanık ile il genelinde kurulu meslek odası başkanları katılım gösterdi.
 
Bilgilendirme toplantısının açılışını yapan Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, AB'nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı IPA'nın 4. Bileşeni olan İnsan Kaynaklarının 
 
Geliştirilmesi Operasyonel Programı (İKG-OP) kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik  bakanlığı koordinatörlüğünde yürütülecek ADAPTESK Operasyonunun Mersin’le birlikte  Ankara, Bursa, Erzurum, Gaziantep, Manisa,  Ordu ve Şanlıurfa illerinde yürütüleceğini ; proje  süresinin 23 ay , proje bütçesinin ise yaklaşık 7 milyon Avro olduğunu söyledi.
 
Söz konusu projeyle 8 ilde toplam 23 bin 500 esnaf ve sanatkâra ulaşılmasının hedeflendiğini  belirten Dinçer, “Sürdürülebilir ekonomik büyüme için insan kaynağına daha çok yatırım yaparak esnaf ve sanatkarın uyum yeteneğini arttırmayı amaçlayan proje ile  esnaf ve sanatkârların hizmet aldığı eğitim ve danışmanlık merkezleri aracılığı ile insan kaynaklarının desteklenmesi ve iş hayatında, istihdamda yarattıklarını söyledi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı