Mezitli Belediyesi 119 Bisiklet Dağıttı

Mezitli Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 119 Mezitli Kart kullanıcısına bisiklet hediye etti.

19 Mayıs 2017 Cuma, 10:56
Mezitli Belediyesi 119 Bisiklet Dağıttı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, mutlu ve sağlıklı kent Mezitli için çalışmaya devam ediyor. Yaptığı bisiklet yollarının yanı sıra ilçede bisiklet kullanımını artırmak amacıyla değişik zamanlarda yüzlerce bisiklet dağıtan Başkan Tarhan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 119 Mezitli Kart kullanıcısına bisiklet hediye etti. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra, Mersin Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Ferhat Coşkun, Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Kılıç, Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşların katıldığı törende talihliler bisiklet kazanmanın heyecanını yaşadı.

EN BÜYÜK SAĞLIK PROBLEMİ OBEZİTE

Sağlık Bakanlığı’nın obeziteyle savaş amacıyla birçok kurum ve kuruluşa bisiklet dağıttığı bilgisini veren Mersin Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Ferhat Coşkun, “Mezitli Belediyesi’nin yapmış olduğu bisiklet yollarına istinaden Sağlık Bakanlığı tarafından verdiğimiz bisikletlerin bir kısmının dağıtımını yapıyoruz. Çünkü obezite dünyada en önemli sağlık problemlerinden birisi ve mücadelede hareket etmenin, spor yapmanın önemi yadsınamaz. Umuyorum ki Mezitli Belediyemizin bu çalışması ve kampanyalar sonrası kentimizde bisiklet kullanımı artar ve daha sağlıklı temiz havanın olduğu bir kent oluruz” dedi.

YÜZLERCE VATANDAŞA BİSİKLET DAĞITTIK

Mezitli’de 12 bin 500 Mezitli Kart kullanıcı olduğu bilgisini veren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise “Mezitli Kart kullanıcıları arasında yaptığımız çekiliş ile çeşitli hediyeler dağıttık. Anneler Günü’nde, Sevgililer Günü’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yüzlerce bisikleti Mezitlililerle buluşturduk. Bugün de 119 bisikleti talihli vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Sadece Mezitli Kart kullanıcılarına değil, toplumda farkındalık yaratması için Milletvekilimiz Aytuğ Atıcı’ya, meclis üyelerimize, muhtarlarımıza bisikletler dağıtarak bisiklet kullanımını teşvik etmeyi amaçladık” diye konuştu.

BİSİKLET FARKINDALIĞI YARATMALIYIZ

Daha temiz ve sağlıklı bir kent için bisiklet kullanımının artması gerektiğinin altını çizen Başkan Tarhan, “Ben de çoğu zaman bisiklete binerek vatandaşların dikkatini bu yöne çekmeye çalışıyorum. Milletvekilimize, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve İlçe Müftümüze de bu nedenle bisikletler hediye ettik. Vatandaşlarımıza ‘O biniyorsa bizde binebiliriz’ algısını oluşturmalıyız. Önümüzde ki süreçte de bisiklet yollarımız ve bisiklet dağıtımımız devam edecektir. Sağlıklı olmak için, akaryakıt tüketimini azaltmak ayrıca trafik ve park sorununu azaltmak için bisiklet yollarını ve bisiklet kullanımını artırmamız gerekiyor” ifadelerine yer verdi.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”