Mezitli Belediyesi'nde 2. Sendika Huzursuzluğu!

Mezitli Belediyesi çalışanlarının huzurunu kaçıran 2. sendika girişimi, işçiler arasında moral bozukluğuna sebep olmaya devam ederken, Mevcut sendika olan ve uzun yıllardır faaliyetlerini sürdüren işçinin hakkını her platform da arayan Belediye-İş Sendikası Mersin Şubesi, güdümlü 2. Sendika girişimi  konusunda üyelerinde çağrıda bulunarak kamuoyu açıklamasında bulundu.

26 Ekim 2016 Çarşamba, 16:15
G: 26.10.2016 - 16:55
Mezitli Belediyesi'nde 2. Sendika Huzursuzluğu!
-

Mersin şubesince yapılan kamuoyu açıklamasında, yaklaşık 1 ay önce Mezitli Belediyesine bazı Meclis üyelerinin güdümünde hareket ettiği iddiası bulunan 2. sendikanın işçilere huzursuzluk veren girişimi ile işçilerin durumdan rahatsız olduğuna değinildi.
 

Belediye-iş Mersin Şubesi Kamuoyu Açıklaması:
 
Mezitli Belediyesi İşçileri Güdümlü Sendikaya Geçit Vermedi… 

Değerli arkadaşlar, 
 
Son aylarda, sizlerle birlikte çok yoğun bir süreç geçirdik.   İğneyi başkasına, çuvaldızı kendimize” batıralım. Bu süreçte bizler Belediye-İş yöneticileri olarak sizlerin bizlere verdiği mesajı çok iyi anladık, eksiklerimizi, hatalarımızı biliyoruz.  
 
Bizler hatalarımızdan aldığımız derslerle büyüyoruz, yürüyoruz.  
Yanlış yaptığımızda da “pardon” demesini biliriz, hatamızı düzeltir eksiklikleri gideririz. 
 
 
Değerli arkadaşlar, 
 
Evet, bizler hatalarımızı biliriz. Ancak hatalarımızı bildiğimiz kadar, evimizin kapısı açık kaldığı için, içeri girmeye çalışan fırsatçıları da, ikiyüzlüleri de, batıda ayrı, doğuda ayrı konuşan “özü ile söz bir olmayan” çatal dillileri de iyi biliriz. 
 
Bu süreçte Mezitli Belediye işçisi üzerinde oynanan oyunları biliyoruz…  
Birileri ekmeğinizin, emeğinin üzerinden siyaset yapmaya, sizlerin sayesinde bir takım menfaatler peşinde koşmaya çalıştı.  
 
Bizler “en büyük güç, örgütlü güçtür” dedikçe, emekçiler ancak birlik olunca bir güçtür dedikçe, onlar sizi bölmeye çalıştı 
 
Sizlerin gücünü bölerek, aynı atölyede, aynı işyerinde çalışan emekçileri “bizler”, “onlar” diyerek ayırarak, kendilerine güç yaratmaya çalıştılar.  
 
Yalan yanlış sözlerle, sizlerin güvenini kazanmaya çalıştılar. 
Ne demiş atalarımız, “yalancının mumu yatsıya kadar yanar”.  
Onların, gerçek yüzleri ortaya çıktı.  
Siz, sizi bölmek isteyenlerin ikiyüzlülüğüne,  yalanlarına geçit vermediniz. 
Güdümlü bir anlayışın, özü sözü bir olmayanların, emekçiye bir şey vermeyeceğini bildiğiniz için bir kez daha Belediye-İş dediniz. Amacımız örgütlü ve eğitimli bir toplum yaratmak ve Mersin genelindeki örgütsüz taşeron işçilerini örgütlemek öncelikli hedefimizdir. 
 
 
Değerli arkadaşlar, 
 
Bu süreçte, tüm eksiklerimize hatamıza rağmen, Belediye-İş’i yuvasını terk etmeyi aklından geçirmeyen, aksine ailesinin eksiklerini düzeltmek için gecesini gündüzüne katarak çaba harcayan tüm arkadaşlarımıza, samimi özeleştirimizi görüp bize destek verenlere; bize inandıkları, bize güvendikleri için teşekkür ederiz.  
 
Onların güvenini boşa çıkarmayacağız. 
 
Belediye-İş üyelerinin başını yere eğdirmemek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.
 
 
Değerli arkadaşlar, 
 
Ülkemizde yandaşların kol gezdiği bir süreçte, onurlu duruşuyla Mezitli işçilerinin demokratik sendikal tercihine müdahaleyi aklının ucundan bile geçirmeyen, Belediye Başkanımıza da örgütüm Belediye-İş adına ayrıca teşekkür ederim.  
 
Belediye-İş dün olduğu gibi bugün de Mezitli’de Toplu Sözleşmesi için yetkili tek sendikadır. Bu süreçte ufak tefek kırgınlıklardan, kızgınlıklardan veya kişisel dostluklarından dolayı yuvasından, Belediye-İş’ten ayrılmak zorunda kalan arkadaşlarımızı da ileride mağdur olmamaları için sendikamıza üye olmaya davet ediyorum.  
   
 
Bu süreçte emeği geçen Genel Başkanımıza, tüm arkadaşlarımıza ve tüm üyelerimize bir kez daha Belediye-İş ailesi adına teşekkür ediyorum. Saygılarımla. 
 
ALİ SÖNMEZ
Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı
 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
GERÇEKLER
18:49
27 Ekim 2016 Perşembe
zamanında taşeronda örgütlenmek isteyen işçilere sayın sönmez biz taşeronda örgütlenmiyoruz demişti....acaba ne olduda bugün taşeron sorununu dilen getiren mesajlarla kadrolu işçileri örgütlemeye çalışıyor.insanların e devlet şifrelerini habersiz şekilde ele geçirip diske geçmiş işçileri istifa ettirip çoğınluğu elinde sağlamaya çalışmak mıdır sendikacılık.kaç senedir kaç işçinin derdine derman oldunuz ... 2500 işçi büyükşehirde işten çıkarılırken nerede idiniz. İNADINA SENDİKA İNADINA DİSK
46.221.213.101
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”