Mezitli İlçesi’nin Su Sorunu Tarihe Gömülüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği projelerin açılışları ve temel atma törenlerine hız kesmeden devam ediyor.

20 Haziran 2017 Salı, 14:10
Mezitli İlçesi’nin Su Sorunu Tarihe Gömülüyor
-


Ramazan ayının gelmesi ile birlikte hizmet atağını yoğunlaştıran Büyükşehir Belediyesi, Mezitli ilçesinde hayata geçirdiği üç önemli proje ile Mezitli halkının yıllardır yaşadığı sorunları tarihe gömüyor.


Mezitli’de gerçekleşecek iftar programı öncesi yapılan açılış ve temel atma törenlerine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, MHP Mezitli İlçe Başkanı Serdar Soydan, MHP Mezitli Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa İzci, MHP Mezitli Kadın Kolları İlçe Başkanı Emine Gilik, Mersin Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ergün Ünlü, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Yaz aylarında Mezitli ilçesinin en büyük sorunu olan susuzluğa çözüm getirmek amacıyla geçtiğimiz yıl Şubat ayında 1.330.000,00 TL sözleşme bedeli ile yapımına başlanan Kuyuluk Terfi Hattı Projesi ile bahçelerin içerisinden geçen Ø300 mm asbest boru hattı Ø560 mm HDPE boru ile değiştirildi. Böylelikle hem devamlı arıza veren asbestten kurtulmuş hem de içme suyu debi miktarı artırılarak Mezitli ve Kuyuluk’un su sorunu giderilip Mezitli halkının yıllardır çözüme kavuşmayan sorunları tarihe gömüldü.



Kuyuluk Terfi Hattı açılışında yaptığı konuşmasında MESKİ’nin en büyük bütçeyi Mezitli ilçesine ayırdığını söyleyerek konuşmasına başlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Mezitli bölgemizde altyapı konusunda sıkıntılar vardı. Belli bölgelerde altyapı çalışmaları yapıldı. Sondaj çalışmaları yapıldı. Arıtma Tesisi’nin temeli atıldı. Mezitli bölgemiz Berdan suyundan yararlanamıyordu, yararlanabilmesi için çalışmalar yaptık” dedi.


“Mezitli belediyemiz ile uyum içerisinde çalışıyoruz”


Başkan Kocamaz, Mezitli Belediyesi ile uyum içerisinde bölge ve Mersin halkı için çalıştıklarına değinerek, “Neticede yapılacak hizmet bölge insanına yapılacak ve kimse yapılan hizmetleri sırtına alıp götürmüyor. Hizmetin partisi olmaz. Yeter ki yapılsın. Vatandaşımızın hayatı kolaylaşsın istiyoruz. İyi niyet çerçevesinde herkes Mersin’e bir şeyler yapılsın istiyor. Bugün burada hayırlı bir hizmetin açılışında birlikteyiz. Mezitli’ye hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz” diye belirtti.


“Büyükşehir Belediyemiz ile her zamana birlikteyiz”


Mezitli ilçesine yapılan projeler ile Mezitli ilçesisin en büyük problemlerine çözüm bulunduğunu söyleyen ve bu hizmetlerden dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Bugün burada açılışı ve temel atması yapılan projeler ile halkımızın su sorunu çözüme kavuşacak. Halkımız yaz günleri sıcakta artık ‘Su yok’ diye şikâyet etmeyecek. Bu şikâyetler bitmiş olacak. Büyükşehir Belediyemiz ile her zamana birlikteyiz, beraberiz. Karşılıklı iyi niyetle sorunlara çözüm buluyoruz” şeklinde konuştu.


Mezitli İlçesi Tece ve Davultepe mahallelerinin yetersiz olan içme suyunu yeterli hale getirebilmek ve vatandaşların yıllardır devam eden su sorununu tarihe gömmek amacıyla isale hattına ilave hat çekilebilmesi için çalışmalara başlayan Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılı içerisinde tesisin yapımını tamamen tamamlayarak Mezitli halkının hizmetine sunacak.


“Gelecekte Mersin’de su sıkıntısı kalmayacak”


Tece-Davultepe mahalleleri içme suyu ilave isale hattı temel atma töreninde konuşma yapan ve suyun gelecekte dünyanın üzerinde durduğu en stratejik konu olacağını belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Gelecekte tüm dünyada su sıkıntısı çekileceği bilim adamları tarafından ilan edilmiş durumda. Mersin’de yer altı kaçağı %68 oranında. Bu durumun önüne geçmek için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Zararın neresinden dönülürse kardır. Burada Büyükşehir’in, bütün ilçe belediyelerinin ve vatandaşın bilinçlenmesi gerekiyor. Silifke’den bu yana su kaynaklarımızın tespiti ve envanterini gerçekleştirdik. Bu envanter çerçevesinde inşallah gelecekte Mersin’de su sıkıntısı çekilmez. Ama hiçbir şey sonsuz değil. Su da sonsuz değil. Onun için israfı önlemek ve suyumuza sahip çıkmak mecburiyetindeyiz” diye belirtti.


“Mezitli Sahil Projesi Birinci Etabı tamamlandı”


Mezitli Sahil Projesi Birinci Etap Bisiklet, Koşu ve Yürüyüş Yolu Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılarak Mezitli halkının hizmetine sunuldu. Proje kapsamında yürüyüş yolu, bisiklet yolu, kilitli parke, tartan pistten yapılan koşu yolu yapılarak Mezitli halkının spor yapabileceği modern alanlar oluşturuldu.
Mersin sahilleri konusunda gösterdiği hassasiyeti ile takdir toplayan Başkan Kocamaz, Mezitli Sahil Projesi Birinci Etabı açılış töreninde yaptığı konuşmasında ilçe belediyeleri ile birlikte hedeflerinin Mersin sahillerinin tümünü halkın hizmetine sunmak olduğunu belirtti. Halkın malını halka teslim etmenin boyunlarının borcu olduğunu sözlerine ekleyerek konuşmasına devam eden Başkan Kocamaz,  “Bu sahillerin tahsisini almak için çok büyük mücadeleler veriyoruz. Kontrol belediyelerde olsun ama halkımız olabildiğince faydalansın. Birilerinin eline geçerek bu bölgeler mafya tarzı uygulamalarla halkımızdan kopartılmasın.  Amacımız Mersin’den itibaren bu yolu Taşucu’na kadar götürebilmek. Proje etap etap yapılacak. Çeşmeli ve Tömük bölgelerinde de bu çalışmalarımız devam ediyor. Tamamı bütünleştirildiğinde dünyanın hiçbir yerinde bu kadar uzun ve güzel bir sahil göremeyeceksiniz” şeklinde konuştu.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”