Mutlular İftar Sofrasında Buluştu

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayının manevi ruhunu yaşatmak adına her yıl ilçelerde düzenlenen Ramazan etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor.

15 Haziran 2017 Perşembe, 03:10
Mutlular İftar Sofrasında Buluştu
-


Mut İlçesinde gerçekleştirilen iftar programına katılan binlerce Mutlu vatandaş dualar eşliğinde oruçlarını açarken, Ramazan ayının ruhuna uygun hazırlanan etkinliklerle de Ramazan’ın maneviyatını yüreklerinde yaşadı.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın katıldığı iftar programına MHP Mersin 24. ve 25. Dönem Milletvekili Ali Öz, Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, MHP Mut İlçe Başkanı Alparslan Savaş Kır, Mut Ülkü Ocakları Başkanı Soner Kır, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Ramazan ayının manevi ikliminin tüm Mersin genelinde yaşatılması için gayret gösteren Büyükşehir Belediyesi, Mut İlçesinde kurduğu dev iftar sofrası ile binlerce vatandaşı bir araya getirdi.
İftar öncesi alana gelen ve masaları tek tek dolaşarak, Mutlu vatandaşlarla sohbet eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, iftar öncesi yaptığı konuşmasında iftar sofralarında insanların bir araya gelerek Ramazan’ın bereketinden ve feyzinden birlikte nasiplendiğini ve kurdukları iftar sofraları ile buna vesile olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Orucun riyası olmayan ve tokların açların halinden anladığı bir ibadet olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “İnsanlar iftar sofraları ile ekmeğini ve kazancını paylaşır. Ramazan, insanların birlik olması için, birbirlerinin halinden anlaması için önemli bir dönemeç. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız her hizmetle Mersinli vatandaşlarımızı buluşturmaya gayret ediyoruz. Mersinimizi bir uçtan bir uca hizmetlerle donatmaya çalışıyoruz. Hizmetler her şekilde yapılabilir. Belki bizim gibi gönlünü bu millete, bu bayrağa, bu vatana kaptırmış olan insanlar sayesinde hizmetlere biraz daha hızlı kavuşulacak” dedi.
“Türkiye Cumhuriyeti İslam Âleminin yüzyıllardır bayraktarlığını yapan bir milletin devletidir”
Ülkenin ve bölgenin çok zor bir dönemeçten geçtiğini ve insanların eskiye göre daha çok birlik ve beraberlik duygusu içerisinde hareket etmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Huzurun ve güvenin olmadığı bir yerde insanoğlu ne hizmet arar ne de birbirine gönül rahatlığıyla yaklaşabilir. Onun için diyoruz ki her zamankinden daha fazla birbirimize bağlanmalıyız. Ülkemiz üzerine ve İslam Âlemi üzerine oynanan oyunlar hepimizin malumu. Türkiye Cumhuriyeti dünyada yalnızlığa itilmeye çalışılıyor. Arap Âleminin ve Müslüman Âleminin Arap Baharı denilerek kandırılması ve perişan hale gelmesi ile emperyalist güçlerin yıllardır takip ettiği, adeta böyle bir zamanı beklediği anları yaşatıyor. Türkiye Cumhuriyeti İslam Âleminin yüzyıllardır bayraktarlığını yapan bir milletin devleti. Bu devlete sahip olmak mecburiyetindeyiz. Birbirimizi daha çok sevmeli ve ülkemizi bölmek isteyen hainlere karşı dik durmalı ve saflarımızı biraz daha sıklaştırmalıyız. Bu Ramazan’a birlikte girdik ve şu anı birlikte yaşıyoruz.  İnşallah Ramazan’ın sonunda ulaşacağımız bayramın da hepimizin yüzünü güldürmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Ramazan ayının mübarek havasını ve bereketini yaşatmak adına gerçekleştirilen etkinlikte özel olarak kurulan platformda şair Ahmet Coşkun ve sanatçı Selami Durmuş "Biz Türkiye'yiz" konseri gerçekleştirdi. İftar sonrası sahne alan Davut Can Akyüz ve Aşık Sefai Mutlulara unutulmaz bir gece yaşatırken, yapılan akrobasi ve ateş şovu performansları vatandaşlara eğlenceli dakikalar yaşattı. 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”