Obezite İle Mücadele

Günümüzde en fazla mücadele edilen hastalıklar arasında olan obezite için Dünya Sağlık Örgütü savaşılması gereken bir hastalık olarak dünyaya ses getirecek girişimlerde bulunmaya başladı.

05 Şubat 2017 Pazar, 23:47
Obezite İle Mücadele
-


Günümüzde en fazla mücadele edilen hastalıklar arasında olan obezite için Dünya Sağlık Örgütü savaşılması gereken bir hastalık olarak dünyaya ses getirecek girişimlerde bulunmaya başladı. Obezite ile kendi kendine başa çıkamayan kişiler için obezite rehabilitasyonu yapan hastanelerin çoğalması obezite hastası olan bir çok kişinin sağlığına kavuşmasına sebep oldu.


Vücut kitle endeksi çok yüksek olan hastalarda bu rahatsızlığın çözümü ameliyat ile olurken. Vücut kitle endeksi biraz daha orta seviyelerde olan kişiler için bu hastalığın tedavisi iyi bir sistematik diyet uygulamakla ortadan tam olarak kalkmaya başladı.


Son zamanlarda çok fazla diyet uygulaması ile sonuca ulaşan obez kişiler bu rahatsızlığın pençesinde olan başka obezlere de örnek olmaya başladı. Çok yaygın bir şekilde etrafımızda ince bir vücuda sahip olmayan kişilerin çoğalması toplumun obezite için hassaslaşmasına sebep oluyor.


Kardiyolojik Hastalıklar Ve Felç Hastalıklarının Tedavileri

İster obeziteden dolayı isterse stres sebebi ile oluşan kalp hastalıklarında uygulanan kardiyak rehabilitasyonu son zamanlarda bir çok hastalığın şifaya kavuşmasına neden olmaktadır. Bu rehabilite sistemi bir çok hastaya uygulanırken çoğu hastalar bu uygulamadan memnun kalarak iyileşmektedir.
Bu rehabilite sistemlerinin uygulanması kalp hastalıkları, fazla kilo obezite ve felç hastalıklarında uygulama yaparak hastaların tamamen iyileşmesi izlenmektedir. Hastalıklarla mücadelede son zamanlarda gelişen tıp ile birlikte bir çok tedavi sistemi de doktorların işlerini kolaylaştırarak daha çok hastada iyilik saptama, tedavi yöntemi uygulama gerçekleştirmelerini oluşturmaktadır.
Günümüzde kardiyak rehabilitasyon ile birlikte uygulanan felç rehabilitasyonu da bir çok hasta üzerinde uygulanarak felçli hastaların hızlı bir şekilde iyileşmesine sebep olmaktadır. Hızla iyileşen hastalarda rehabilite esnasında yapılan araştırmalarda rehabilitasyonun çok yararlı olduğu fakat bu esnada bir takım ilaçların kullanılması gerektiği de bilinmektedir. 
 
 
 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”