Özgecan'ın Ailesi Kızları Adına Yapılan Kompleksi Gezdi

Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan'ın ailesi, Şahinbey Belediyesi tarafından kızlarının adının verildiği "Özgecan Hanımlar Yüzme Havuzu, Spor ve Kültür Merkezi"ni gezdi.

28 Ağustos 2015 Cuma, 17:07
G: 28.08.2015 - 17:15
Özgecan'ın Ailesi Kızları Adına Yapılan Kompleksi Gezdi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun daveti üzerine Gazinatep’e gelen Özgecan'ın babası Mehmet, annesi Songül ve kardeşi Barış Ali Aslan, Özgecan Hanımlar Yüzme Havuzu Eğitim ve Kültür Merkezi’ni ziyaret etti.
 
Merkezdeki eğitim ve spor kurslarını gezen aile, kurslara katılan vatandaşlarla sohbet etti. Merkezin el sanatları bölümlerini de gezen aileye, yağlı boya tablo hediye edildi.
 
Anne Aslan: “Özgecan Yasasını İstiyoruz”
 
 
Anne Aslan gezi sonrasında gazetecilere açıklamada bulundu. Acılı anne,  merkezi çok beğendiklerini ve Özgecan'ın adının da böyle bir merkezde yaşayacak olmasının kendilerini memnun ettiğini söyleyerek, “ Tesis gerçekten çok güzel Şahinbey Belediyesi’ne böyle güzel bir tesise kızımın adını verdiği için gerçekten çok teşekkür ederim. Bizim kızımız, çok değerliydi, çok iyiydi, sözlerle anlatamam. Özgecan’ın acısı halen içimizde. Unutulacak bir şey değil ama Allah sabrını veriyor.  Özgecan yasasının çıkmasını istiyoruz. Suçu işleyenler en ağır biçimde cezalarını çekecekler" dedi.
 
Başkan Tahmazoğlu: “Başka Özgecanlar Olmasın”
 
Belediye Başkanı Tahmazoğlu ise Özgecan'ın adını hem kalplerde hem de tesiste yaşatmak istediklerini, ailenin acısını da yüreklerinde hissettiklerini söyledi. Bir daha böyle bir acının yaşanmaması için Özgecan ismini duyuracaklarını ifade eden Başkan Tahmazoğlu, “Özgecan kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Özgecan aynı zamanda bizimde kızımız. Başka Özgecanlar olmasın, bu konu gündemde olsun, kızımızın ismini hem kalbimizde hem tesisimiz de yaşatalım diye meclisimizden karar aldık. Bu sadece hanımlara özel tesisimize Özgecan kızımızın ismini verdik. Şimdi ailesiyle birlikte gezdik, hanım kardeşlerimiz burada kursa gelenler hepsi Özgecan kızımızı rahmetle anıyorlar. Yeni Özgecan’lar olmasın. Bu saldırıları da şiddetle kınıyorum. Hep birlikte barış, huzur, kardeşlik içinde yaşamamız lazım.  Bu tür canilere de fırsat vermememiz lazım. Özgecan kızımızın ailesine de tekrar sabırlar diliyorum” şeklinde konuştu.
 
Mehmet Aslan: “Bizim İnsanımız Kalbinin Sesini Dinlesin”
 
Baba Aslan da Şahinbey Belediyesi’nin yaptığı davetten memnun olduğunu dile getirerek, “Sadece kızımın adının verildiği tesis değil, sayın başkanımızın Şahinbey’de yaptığı sosyal hizmetler gerçekten çok önemli takdirle karşıladık. Özgecan'ın adını bir rehabilitasyon merkezinde yaşatmak gibi bir projemiz vardı. Burada Şahinbey Belediyesi tarafından hayata geçirildiğini gördük. İnsanların bilinçlenmesi, eğitilmesi adına çok güzel işler yapılıyor. Bizim insanımız çok iyi, çok güzel. İnsanlarımıza ne kadar güzel olduklarını birileri unutturmaya çalışıyor. Bizim insanımız kalbinin sesini dinlesin. İnsanlarımızın ülkemizin, devletimizin geleceği insanımızın kendi elinde. Hiç kimsenin iradesi başkası tarafından kullanılamaz" dedi.
 
 
Daha sonra tesisin duvarında asılı olan Özgecan’ın fotoğrafını gören babası bir süre fotoğrafı okşayarak sevdi. Anne Songül Aslan ise gözyaşlarına hakim olamadı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”