Paneller Konulmaya Başlandı

TARSUS Belediyesi Güneş Enerjisinden elektrik üretim projelerinin birinci etap başlangıcı son hızla devam ediyor. Bu kapsamda paneller monte edilmeye başlandı.

08 Ağustos 2017 Salı, 12:02
Paneller Konulmaya Başlandı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Tarsus’un Yeni Mahalle ve Kırklarsırtı mahallesinde bulunan pazar yerleri üstlerine güneş enerjileri panelleri yerleştirme çalışmasının devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Şevket Can, “Buradan  1.2 megawatt elektrik üreteceğiz. Bu birinci etap olacaktır. İkinci etap ihalemizi gerçekleştirdik. Buda Bağlar pazar yeri çatılarına, aynı zamanda arıtma tesisimizin orada bulunan canlı hayvan pazar yeri çatılarına ikinci ihalemizi gerçekleştirdik.
 Üçüncü ihalemizde inşallah Şehitishak mahallesi Turkuaz pazar yeri çatılarına olacaktır. Böylece Tarsus Belediyesi 3.5 megawatt’lık elektrik üretecektir.
Kısacası Tarsus Belediyesinin elektrik sarfiyatı 1 Milyon TLdir. İnşallah bu güneş panelleri devreye girdiğinde 3 milyon TL para kazanacağız” diye konuştu.
 
Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, kurulacak olan güneş enerjinden elektrik üretimi sayesinde düşük maliyet ve temiz çevre anlayışına devam edileceğine dikkat çekti.
Başkan Can, güneş enerjisinden elektrik üretiminin faydalarının oldukça fazla olduğuna değinerek, “İlk kullanılmaya başlandığından beri her yerde enerji tasarrufu sağlayan güneşin kullanıcı sayısı her yıl katlanarak artmaktadır; çünkü faydaları saymakla bitmez!
Daha ekonomik ve daha çevreci bir enerji türüdür. Çok uzun süre kullanılabilen bir enerjidir. Güneşin olduğu her yerde kullanılabilir. Basit bir kurulumları vardır, diğer enerji sistemleri gibi karmaşık değillerdir. Doğa bir enerji kaynağı olduğu için sağlıklıdır. Doğalgaz, petrol gibi enerji kaynaklarında yaşanan krizler burada yaşanmaz! Çünkü güneş enerjisi dışa bağımlılığı olmayan bir enerji türüdür. Bakım ve onarım masrafları da diğer türlere göre çok daha düşüktür” dedi.
 

Kaynak: Tarsus Akdeniz Gazetesi

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti