Pehlivanlar Gülnar’da Er Meydanına Çıktı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen Geleneksel Karakucak Güreşleri’nin ikinci gününde Gülnar’da gerçekleşen müsabakalar, kıran kırana mücadelelere sahne oldu.

26 Ağustos 2016 Cuma, 23:31
Pehlivanlar Gülnar’da Er Meydanına Çıktı
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Gülnar’a kazandırılan Gülnar Mesire Alanı’nda kurulan er meydanında yapılan müsabakalara, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek ve Hacı Özkan, Gülnar Kaymakamı İsmail Pendik, İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Özkan Çömez, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Aydıncık Belediye Başkanı Ferhat Aktan, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, MHP İl Başkan Vekili Bünyamin Yalınayak, MHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ayan, MHP Gülnar İlçe Başkanı Nebi Ulupınar, MHP Bozyazı İlçe Başkanı Turhan Tuna, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda Gülnarlı katıldı.
 
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, burada yaptığı konuşmada, geleneklerimize ve kültürümüze sahip çıkmanın önemine değindi. 3. Geleneksel Karakucak Güreşleri’ne bu yıl Gülnar ilçesini de ilave ettiklerini dile getiren Başkan Kocamaz, “Bizler Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, 3 yıldır Mersin’in yaylalarında, etkinlikler yapıyoruz. Bu etkinliklerde 5 gün üst üste ata sporumuz güreşi sizlerle buluşturuyoruz. Müsabakalara Türkiye'nin iftiharı olan milli güreşçilerimiz de katılıyorlar. Bu yıl müsabakalara Gülnar’ı da ilave etmiş olduk. Ata sporumuza, gelenek ve göreneklerimize, milli değerlerimize sahip çıkmamız lazım” dedi.
 
Ülke olarak zor bir süreç geçirdiğimizi belirten Başkan Kocamaz, Türk milletinin vatanına ve bayrağına nasıl sahip çıktığını bütün dünyaya gösterdiğini de ifade etti.
 
Yapılan hain saldırılar dolayısıyla etkinlikler kapsamında yer alan konserleri iptal ettiklerini söyleyen Başkan Kocamaz,“Maalesef Türk milletini tarih boyunca haritadan silmek isteyen hainler, bugün de Türkiye’de o kötü düşüncelerini hayata geçirmek için hemen her gün katletmekte ve Türk milletinin üzüntüsüne neden olmaktadır. Türk milleti, bu milletin nasıl bir millet olduğunu, vatana, bayrağa nasıl sahip çıkılması gerektiğini bütün dünyaya göstermiştir. Bizler bayrağımıza, vatanımıza, dilimize, dinimize sahip çıkmak durumunda olduğumuzu kendimize hatırlatmak zorundayız. Aslında bu yayla etkinlikleri akşam da konserlerle devam edecekti. Ancak bu ülkeyi bölmek isteyen hainler, bizleri derin bir acıya boğarak, programımızı değiştirmek zorunda bıraktı. Daha refah, daha huzurlu günlerde sizleri o etkinliler ile buluşturmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
Gülnarlıların dünyanın her yerinde bulunduğunu ve güçlü bir lobi oluşturduklarını söyleyen MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek konuşmasında, “Hem 30 Ağustos hem Gülnar’ın 100. yıl kutlamaları nedeniyle Gülnar için özel günler yaşanıyor. Gülnar gerçekten nüfusu az olmasına rağmen lobisi çok kuvvetli olan bir ilçemiz. Dünyanın her yerinde bulunan Gülnarlıların yılın belli dönemlerinde ve böyle özel günlerde buraya, bu güzel Gülnarımıza ziyarette bulunmalarını ve sahip çıkmalarını diliyorum” ifadelerine yer verdi.
 
Gülnar Kaymakamı İsmail Pendik yaptığı konuşmada, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Geleneksel Karakucak Güreşleri’nin Gülnar’ın 100. yıl kutlamaları ile birlikte ilçeye renk kattığını ifade etti. Pendik, ata sporumuzu yaşatan bu tür etkinliklerden memnuniyet duyduğunu belirterek, “Pehlivan, tarihi pehlivanlarla dolu ve bugün de böyle genç ve güçlü pehlivanlar yetiştiren bir milleti asla bölemeyeceksiniz. Yok edemeyeceksiniz” diye konuştu.
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Karakucak Güreşleri’ne bu yıl Gülnar’ın eklenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel ise “Gülnarımıza bu alanı kazandıran ve bu yıl ilçemizi bu müsabakalara dahil eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Başkanımız ‘Ata sporumuz olan güreş bize yakışır, Gülnar’a yakışır, Toroslar’a yakışır, Türk milletine yakışır’ dedi ve bizi bu güzel etkinlikle buluşturdu” dedi.
 
Ülkemizde ve dünyada çok sayıda başarı elde etmiş, Ayyıldızlı bayrağımızı göndere çektirmiş güreşçilerin yer aldığı er meydanında, 260 sporcu kıyasıya mücadele etti. Eleme müsabakaları sonrasında +96 kg başpehlivanlar kategorisinde İsa Göçen birinci olurken, Adem Uzun ikinci oldu. Selim Ercan ve E. Dursun Duran ise üçüncülüğü paylaştı.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti