PKK Elebaşlarına Tarsus'ta Dava Açıldı

Terörö örgütü PKK liderleri Murat Karayılan ve Cemil Bayık hakkında Tarsus Savcılığnca yakalamı kararı çıkarıldı.

22 Ağustos 2016 Pazartesi, 21:10
PKK Elebaşlarına Tarsus'ta Dava Açıldı
-

dana Pozantı'da geçen yıl 2 polis memurunun şehit edilmesiyle ilgili PKK'nın elebaşılarından Karayılan ve Bayık'ın da arasında olduğu 6 sözde örgüt yöneticisi hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 159'ar yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

 

Dava Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıldı Pozantı ilçesinde 31 Temmuz 2015 gecesipolis memurları İsa İpek (32) ve Serdar Kazar'ın (29) şehit edildiği saldırıyla ilgili soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, çalışmasını tamamladı.  

 

Hain saldırıyla bağlantıları oldukları saptanan bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşılarından Murat Karayılan ve Cemil Bayık'ın yanı sıra örgütün sözde yöneticileri Hülya Oran, Zübeyir Aydar, Duran Kalkan ile Remzi Kartal hakkında "Kasten öldürme, silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, tasarlayarak öldürme, yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kişiyi öldürme, resmi belgede sahtecilik, izinsiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokma, imal etmek, nakletme satma" suçlarından Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.   

 

Haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 159'ar yıl hapis cezası istenen sanıklar için tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartılırken, olayın gerçekleştirilmesinde doğrudan katkıları olan ancak henüz kimlikleri tespit edilemeyenlerle ilgili de soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.   

 

Terör eyleminin ölü ele geçirilen örgüt üyeleri Ali Baybariz ve Yakup Nas tarafından gerçekleştirildiği, PKK/KCK terör örgütünün kurucu ve yöneticileri olan sanıkların olaygününe yakın tarihlerde yaptıkları açıklamalarla somut olaydan doğrudan üzerilerine atılı suçlardan sorumlu olduklarının değerlendirildiği aktarılan iddianamede, şu ifadelere yer verildi:   "Şüphelilerin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Avrupa Birliği ve birçok ülke tarafından terör örgütü olarak tanınmış olan PKK terör örgütü yöneticiliğini sürdürmeleri ve bu konuda örgütle ilişkilerinin olmadığına dair kamuoyuna yapmış oldukları herhangi bir açıklamanın bulunmaması, şüphelilerin olaytarihine yakın tarihlerde yapmış oldukları tespit edilen açıklamalar, olayın gerçekleştirilme şekli ve hedef alınan yerin ilçe emniyet müdürlüğü olması, şüphelilerin, örgüt ve üyeleri üzerindeki hakimiyetlerini gösteren ve kolluk tarafından tespit edilen bilgiler dikkate alındığında 31 Temmuz 2015 tarihinde Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğüne terör örgütü hiyerarşisi içerisinde ülke geneli için verilen terör eylemlerinin gerçekleştirilmesine ilişkin talimatları kapsamında ölen terör örgütü üyeleri Ali Baybariz ve Yakup Nas tarafından soruşturma konusu terör eyleminin gerçekleştirildiği anlaşılmıştır." 

 

Davanın görülmesine önümüzdeki aylardaTarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.   Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğüne 31 Temmuz 2015'te düzenlenen terör saldırısında polisler İsa İpek ve Serdar Kazar şehit olmuş, saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı teröristler Ali Baybariz ve Yakup Nas ölü ele geçirilmişti.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”
Tarsus Doğa Parkı Ve Gençlik Kampı, Bayramda Ziyaretçi Akınına Uğradı
13 – 14 Nisan Hafta Sonu Günleri Mersin’de Nöbetçi Noter Uygulaması Var Mı? 13 Nisan 2024 Cumartesi ve 14 Nisan 2024 Pazar Günleri Noterler Açık mı?
Mersin Büyükşehir Deniz Sporlarında Da Öne Çıkan Bir Kent Olma Yolunda İlerliyor, Babil Su Sporları Merkezi Hizmete Açıldı
Mersin Büyükşehir Otizm Aile Danışma Merkezi’nde ‘Otizm Farkındalık Günü’ Etkinliği Düzenlendi