Schwind Amaris 500 E HZ Excimer Laser Cihazı ve Özellikeri

İşte tüm detayları ile Schwind Amaris 500 E Hz Excimer Laser cihazı teknik özellikleri

23 Mart 2017 Perşembe, 09:09
Schwind Amaris 500 E HZ Excimer Laser Cihazı ve Özellikeri
-

İşte tüm detayları ile SCHWİND AMARİS 500 E HZ EXCİMER LASER cihazı:

Verimli Kompakt Model
 

  • 500 Hz gerçek çalışma hızı
  • Otomatik fluence seviyesi ayarlaması
  • Akıllı termal etki kontrol algoritması
  • Pupil - Limbus takibi ve rotasyon düzeltmesi yapabilen 1050HzTurbo Eye Tracker
  • Geliştirilmiş statik (SCC) ve dinamik (DCC) “cylorotation” kontrolü
  • Dahili online pakimetri
  • Schwind Sirius ön segment analiz cihazı (Scheimpflug ve Placido Disk) ile PACHY-CAM pakimetri destekli lamellar keratoplasti imkanı
  • Ablasyon esnasındaki dumanı emen motorize “plume evacuator”
  • Aydınlatması ve büyütmesi kişiye göre set edilebilen elektronik fokuslu lazer mikroskobu
  • Dokunmatik bilgisayar ekranı
  • Hızlı ve güvenilir
Amaris 500E, refraktif kornea cerrahisinde mükemmelliği yeniden tanımlayan yeni nesil excimer lazer sistemidir. Her şeyi yapabilmek için değil, her şeyi en iyi şekilde yapabilmek için tasarlanmıştır. Bu nedenle Amaris 500E bütün teknolojileri içinde barındıran bir sisteme sahiptir.

Her Alanda Yüksek Performans 
Hızlı, güçlü, doğru ve her durumda güvenli Schwind Amaris 500E her zaman bir adım önde olacaktır. Amaris 500E, yüksek ablasyon hızını pupil-limbus takibi, rotasyon dengelemesi ve gelişmiş cyclorotation (siklorotasyon)yapan turbo-eye tracker ile kombine etmektedir. Bu yüksek hızda emniyetli bir şekilde çalışma imkânı sağlamaktadır. Schwind CAM yazılımı ile ısmarlama(kişiye özel) tedavi imkanı sunan Amaris 500E, dahili online pakimetre ile kusursuz güvenlik sağlamaktadır. Ergonomik avantajları sayesinde tedavi işleminin planlaması rahatlıkla yapılmaktadır.

Maksimum Doğruluk - Minimum Tedavi Süresi 
Schwind Amaris 500E, “gerçek” 500 Hz hızında çalışmaktadır. Yüksek hızlı performansı ve alışılmışın dışında hızlı çalışan eye tracker ile kombinasyon sonucu en üst düzeyde güvenlik sağlamaktadır. Sistem en uygun ablasyon seviyesini belirlemek için otomatik fluence ayarlama tekniğini kullanmaktadır. Planlaması yapılan refraktif düzenlemeye bağlı olarak, korneada yapılan ablasyonun yaklaşık yüzde 80’i yüksek fluence seviyesinde gerçekleştirilmektedir.
İnce düzeltme ise geliştirilmiş çözünürlük ve düşük fluence ile yapılmaktadır. Bu sayede tedavi hızı önemli ölçüde artırılmaktadır. Özellikle yüksek değerli refraktif bozukluklar ciddi oranda daha kısa sürede, daha yüksek güvenlikle ve daha yüksek doğrulukla tedavi edilmektedir.

Daha Hızlı, Daha Güçlü, Daha Doğru
Görsel: Akıllı Termal Etki Kontrolü

Yumuşak ve Etkin 
“Akıllı Termal Etki Kontrol Sistemi” tedavi esnasında lazer atışlarının dinamik bir yapıda özel olarak dağıtılacak şekilde ayarlanmasını sağlamaktadır. Bu, lazer atışı esnasında korneanın gerekli oranda soğuması için daima yeterli zamanın olduğu anlamına gelmektedir. Bu sayede kornea yüksek atış miktarından dolayı oluşan zarardan (Scwhind Amaris 500E ile gerçekleşen çok yüksek hızlı lazer atışlarında dahi) en yüksek oranda korunmaktadır. 
0,54mm ışın çapı ve SuperGaussian ışın profili ile Schwind Amaris 500E, son derece yüksek doğrulukta ablasyon yaparken, olağanüstü pürüzsüz yüzey oluşturmaktadır.

Rotasyon Balans
Genellikle eye tracker kullanan sistemler, gözün yaptığı hareketleri doğrusal olarak iki boyutta algılamaktadır (x ve y ekseni). Schwind Amaris 500E ise farklıdır. Eye tracker sinyali temelinde çalışmakla beraber gözün dönüş hareketini de izleyebilir. Algılanan doğrusal göz hareketleri, Schwind tarafından geliştirilen model göz kullanılarak dönüş hareketlerine çevrilmektedir. Üçüncü ve dördüncü boyut hareketlerinde, yatay ve dikey göz hareketleri takip edilerek gerekli kompanzasyon sağlanır.

Limbus Takibi 
Eye tracker, pupil tanımlamasının yanı sıra limbus algılaması da yapmaktadır. Pupil çapı değişikliklerinden farklı olarak limbus çapı aynı kalmaktadır. Bu yüzden limbus merkezi, ablasyonun merkezi olarak referans alınır. Bu sayede tedavi boyunca ablasyon merkezi sabit kalır. Bunun hastalarınıza sağladığı avantaj ise desantralize ablasyondan korunmak ve tedavi öncesi pupil dilatasyonuna veya herhangi bir başka ilaç tedavisine gerek kalmamasıdır.

Gelişmiş Cyclotorsion Kontrolü
Schwind Amaris 500E, limbus ve göz yapısının tanınması prensibi ile çalışan dinamik ve statik cyclorotation kontrolü imkanı sunmaktadır. Statik torsion kontrolü, hasta dikey pozisyonda ve sırt üstü yatarken oluşan torsional farklılıkları tespit etmekte ve düzeltme yapmaktadır. Buna ilave olarak Schwind Amaris 500E, tedavi esnasında oluşan dönme hareketlerini de tespit ederek gerekli ayarlamaları yapmaktadır. Bu şekilde kusursuz bir lazer tedavisi gerçekleşir.
Pupil büyüklüğünün otomatik olarak görüntülenmesi ilave bir güvenlik sağlamaktadır. Aynı anda aydınlatmada pupil çapı, tedavi öncesi yapılan ön muayenedeki büyüklükle aynı olacak şekilde otomatik olarak ayarlanır.

SCHWIND CAM YAZILIMI
Trans PRK Tekniği
Trans PRK (Transepithelial Photorefractive Keratectomy) tekniğinde Schwind Amaris 500E ve Schwind Amaris 750S lazer sistemleri ile göze temas etmeden yüzey ablasyonu yapmak mümkündür. Bu teknik LASEK, Epi Lasik ve PRK tekniklerinin yanında en gelişmiş yüzey ablasyon tekniğidir. Kendini yenileyebilen Epitelyum tabakası tamamen lazer ile buharlaştırılır. TransPRK tekniği epitel tabakasını kaldırmak amacıyla göze bir alet ile temas edilmeyen tek tekniktir.

Kişiye Özel ve En Detaylı Tedavi Planlama Olanağı 
Schwind Amaris 500E, Schwind CAM yazılımı sayesinde ısmarlama ve kapsamlı tedavi planlaması imkanı sunmaktadır. İster “Aberration Free” ister Korneal Wavefront ya da Ocular Wavefront olsun, “kişiye özel” tedavilerinin hepsi Asferik Profil tekniğini kullanmaktadır. Tedavi planlaması Schwind diagnostik sistemlerinde veya direkt olarak lazerin başında girilebilmektedir. Veri aktarımı son derece kolay ve güvenlidir. En önemli avantajları:

“Aberration Free” Tedavi 
Hastalar ameliyat öncesi sahip oldukları aberasyonlarla, alışılagelmiş görme etkisiyle yaşamaya devam ederler. Yeni bir aberasyon eklenmez ve görme keskinliği ve kontrast duyarlılığı herhangi bir kayıba uğramaz. 

“Kişiye Özel” Tedavi 
Korneal veya oküler wavefront verileri başlangıçtan itibaren hesaplamalara dahil edilmektedir. “Minimize” işlemi ile ablasyon süresini kısaltmak ve maksimum doku koruması sağlamak için ablasyon hacmi ve derinliğini optimize etmek mümkündür. Yüksek dereceli aberasyonlar üzerindeki değişimler ve etkilenmeler hesaba katılarak, manifest refraksiyon ile birlikte dengelenir.

Akıllı-Dinamik Geçiş Zonu
Schwind CAM yazılımı her tedavide, kullanılan optik zon ve refraksiyon tekniğe bağlı olarak optimum geçiş zonunu kullanmaktadır. Bu işlem tedavi planlama sürecini kısaltır ve uygun olan en az doku ablasyonunun yapılmasını sağlar. Bu dinamik geçiş zonu büyük pupillerde bile mükemmel sonuç elde edilmesine imkan tanır.
Schwind CAM yazılımı, korneanın eğimini ve lazer ışınının bu eğimden dolayı uğradığı kaybı hesaba katar ve gerekli dengelemeyi yapar. Bu işlem kornea üzerinde istenen ablasyona tam doğrulukla erişilmesini sağlamaktadır. 

Daha derin doku ablasyonunun gerçekleştirildiği LASIK tedavisinde, yüzey tedavisinden daha farklı parametrelere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu yüzden Schwind CAM yazılımı kullanılan ameliyat tekniğine göre her lazer atışını özel olarak tanımlar. Bu sayede kişiye bağlı nomogram ihtiyacı minimuma indirilir.

Partikül Temizleyici 
Bu özellik Schwind’in son yeniliklerinden biridir. Schwind Amaris 500E’e ait özel partikül temizleyici sistem, korneanın ameliyathane ortamında oluşan değişikliklerden etkilenmemesini ve kornea üzerindeki ortamın daima stabil kalmasını sağlamaktadır. Partikül giderici bu sistem sayesinde enerji kaybına sebep olan partiküller, hava akımı oluşturularak ablasyon bölgesinden uzaklaştırılır. Lazer ışını ise ışın yolunda vakumlanmış bir ortamdan gelmesi dolayısıyla dış ortamdan yalıtılmıştır.

Güvenlik
Schwind güvenlikle ilgili her şeyi düşündü. Tedavi güvenliği ve rahatlığı amacıyla sadece Amaris 500E için geliştirilen “Treatment Assistant Manager” yazılım modülünü sundu. Bu şekilde tedavi esnasında her adım tedavi ekranında görüntülenebilmektedir. Aydınlatma ve mikroskop büyütmesi ile ilgili fabrika ayarları ise cerrahın genel olarak kullandığı değerlere ayarlanmıştır. Fakat bu değerler değiştirilebilir ve kaydedilebilirdir. Dolayısıyla birçok kullanıcıya ait parametreler kendi değerlerine kaydettirilebilmektedir. Tedavi kayıtları ise tamamı için tutulabilir.

Yüksek Çözünürlüklü OnLine Pakimetre
Kusursuz güvenlik konseptinin son ürünü online pakimetredir. Ameliyat esnasında kornea kalınlığındaki değişimler, ekranda gerçek zamanlı olarak görüntülenmektedir. Sürekli kayıt yapmasının yanı sıra hedeflenen ölçüm flap hazırlık aşaması, flap kaldırılması, ablasyon öncesi ve ablasyon sonrası değerler olmak üzere ayrı ayrı sınıflara ayrılmaktadır. Bu işlem, cerraha tedavi esnasında her aşamada hızlı ve doğru karar verme imkanı sunmaktadır. Tedavi verileri “Treatment Log” belgesi olarak kaydedilir.

Esneklik ve Rahatlık 
Hasta yatağı kullanıcıya son derece yüksek konfor sunmaktadır. Hasta yatağı ’ye kadar her açıda döndürülebilir. Bu sayede hasta yatağını Schwind Amaris 500E dışında da kullanabilirsiniz. Tedavi dokunmatik ekranlı Panel PC üzerinden görüntülenir ve kontrol edilir. Monitör her yöne döndürülebilir yapıdadır. Bu sayede yardımcı personel de rahatlıkla çalışabilir. Operator’ün önünde yer alan ilave panelde ise en önemli parametreler gösterilmektedir.

Mükemmel Görüş Açısı
Schwind Amaris 500E’in mikroskobu  streopsis açısına sahip, yüksek uçlu yapıda olup, sadece excimer lazer kullanımı için üretilmiştir. Gelişmiş odak derinliği, renk parlaklığı, kontrast ve 3 boyutlu doğal görüntü imkanı sunmaktadır. Mikroskop,  ile arasında ayarlanabilen oküler yapısı sayesinde operatöre en uygun oturuş pozisyonunu ayarlama imkanı sunmaktadır. Değiştirilebilir yapıda olan 5 büyütme dokunmatik buton vasıtası ile ayarlanır veya her adımda ayarlar kaydedilmiş büyütmeye otomatik olarak geçiş yapar. Diğer bir avantaj olarak ise video kamera görüntülemesi için gerekli olan ışın bölücü, sisteme yerleştirilmiştir.

Mükemmel Görüş Açısı



Her Detay Sizin için Düşünüldü
Cihazın kompakt yapısı sayesinde lazer kolu üzerine Slit Lamp eklenebilir ve bu sayede flap kontrolü mikroskop üzerinden gerçekleştirilebilir. Slit Lamp, tüm çalışma alanını kapsayacak şekilde iki eksen boyunca hareket ettirilmektedir. 


Hasta ile lazer arasındaki mesafe 235 milimetredir. Gerek hasta konforu gerekse de cerrahın mikrokeratom ile çalışması açısından son derece rahat ve güvenli bir kullanım alanı oluşturmaktadır.


Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi