'Sporda Biz Engel Siz' Mersin İlçelerinde

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin üç ay önce başlattığı ve farkındalık oluşturmak açısından örnek bir proje olan ‘Sporda Biz Engel Siz Projesi’ gelen talepler üzerine ilçelerde gerçekleştiriliyor.

09 Mayıs 2017 Salı, 11:35
G: 09.05.2017 - 11:44
'Sporda Biz Engel Siz' Mersin İlçelerinde
-

Özellikle lise düzeyindeki öğrencilerin engelli bireylere karşı daha duyarlı olması, bilinçlenmesi, onlarla empati kurabilmesi ve engelli bireylerin basketbol, masa tenisi, okçuluk, futsal ve daha birçok spor branşlarında ne kadar başarılı olduklarını göstermek amacıyla oluşturulan Sporda Biz Engel Siz Projesi, ilçelerdeki okullarda gerçekleştirilerek öğrencileri bilinçlendirmeye devam ediyor.


Okullardan gelen talepleri değerlendirerek öğrencilerle buluşturulan proje, gün geçtikçe daha çok öğrenciye ulaşıyor. Son olarak Silifke İlçesi’nde Göksu Anadolu Lisesi ve Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri ile buluşturulan proje kapsamında engelli bireylerle okul öğrencilerinden oluşturulan karma basketbol takımı mücadele etti. Spor salonunu dolduran öğrencilerin ve okul yönetiminin ilgiyle izlediği basketbol müsabakası renkli görüntülere sahne oldu.


“Bu etkinlik hayata dair bir şeyler öğretiyor”

Projeyi ilk duyduklarında kendi okullarında gerçekleştirmek için heyecan duyduklarını söyleyen Silifke Göksu Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Sena Melekoğlu, “Bu projeyi ilk duyduğumuzda öğrencilerim de, ben de çok heyecanlandık. Öğrencilerim şu an maçtalar, basketbol oynuyorlar ve çok heyecanlılar. Bu etkinlikle öğrencilerimiz engelli abilerinin neler yapabileceğini görmüş oldu. Bu etkinlik hayata dair bir şeyler öğretiyor. Engellerin aşılabileceğinin en somut örneği oluyor” dedi.
Engelli bireyleri anlamak adına tekerlekli sandalyeyle basket oynayan 12. sınıf öğrencisi Burhan Güngör, “Çok güzel ve eğlenceli bir etkinlikti. Çok şey öğretti bana. Ben normalde de basketbol oynuyorum ama bu çok daha güzeldi. Bu müsabaka sayesinde hiçbir engelin olmadığını anladım. Başarmak istediğinde hiçbir şey engel olamaz. Yorucu oldu benim için ama onların nasıl zorlandığını şimdi anladım” diye belirtti.


“Zihnimizdeki engel kavramını ortadan kaldırmalıyız”

İnsanların engelli bireylere yönelik ön yargılarını kırmaları gerektiğini belirten 12. sınıf öğrencisi Melike Seyran, “Ben engelin zihnimizde olduğunu düşünüyorum. Eğer zihnimizde bulunan engel kavramını ortadan kaldırırsak engel diye bir durum da ortadan kalkar. İnsanların engelli diye nitelendirdiği ağabeylerimiz bizden çok daha güzel basketbol oynuyorlar. Bizim arkadaşlarımız tekerlekli sandalyede oynamayı denediler ama onlar kadar iyi oynayamadılar. Ben bu müsabakaları düzenleyen ve bizimle buluşturan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’a çok teşekkür ediyorum” dedi.
9. sınıf öğrencisi Umut Deveci ise, “Ben ilk defa böyle bir deneyimle karşılaştım. Çok değişik bir duyguydu. Onlarla birlikte basket oynamak çok güzel bir duygu. Böyle bir müsabakada tekrar yer almak isterim. Kendimi onların yerine koydum. Onların bizden bir farkları yok. Engel sadece düşüncemizde var. İnsanlar önyargılarını bir kenara bırakarak engelleri ortadan kaldırabilir” şeklinde konuştu.
Farkındalık oluşturmak adına gerçekleştirilerek, okul yönetimi ve öğrencilerden tam not alan basketbol maçı sonrası, salonu dolduran öğrenciler etkinlik dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür etti.
 




Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti