“Sporda Biz, Engel Siz” Projesi Farkındalık Yaratmaya Devam Ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirdiği etkinliklerini sürdürüyor.

08 Nisan 2017 Cumartesi, 15:35
“Sporda Biz, Engel Siz”  Projesi Farkındalık Yaratmaya Devam Ediyor
-

Engelli bireylerin yaşadığı zorlukları sportif faaliyetlerle aşabileceğini kanıtlamak için başlatılan “Sporda Biz, Engel Siz”  projesi Mersin genelindeki okullarda gerçekleştirilen müsabakalarla devam ediyor.

Proje kapsamında 19 Mayıs Anadolu Lisesi spor salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, İşitme Engelliler Futbol İl Temsilcisi Metin Ünel, Engelliler Dairesi Başkanı Hasan Celal Taş ve çok sayıda öğrenci katıldı. Gerçekleştirilen etkinlikte engelliler ile engelsiz öğrenciler masa tenisi, futsal ve tekerlekli sandalye basketbolu müsabakaları ile bir araya geldiler. 

Engellilerin basketbol, masa tenisi, okçuluk, futsal ve daha birçok spor dalında ne kadar başarılı olduklarını göstermek amacıyla düzenlenen farkındalık çalışmasında müsabakayı izlemeye gelen 19 Mayıs Anadolu Lisesi öğrencileri “Engelsiz Spor, Engelsiz Hayat” tezahüratları engellilere ile destek oldular.

“Bu Proje Gerçekten De Farkındalık Yaratıyor”

19 Mayıs Anadolu Lisesi Müdürü M. Naci Durmazprojeden dolayı Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni kutladığını belirterek“müsabakayı izleyen öğrencilerimizin kalabalığına ve coşkusuna bakarak projenin farkındalık yarattığını anlıyoruz. Öğrencilerimiz bu farkındalıkları ailelerine ve çevresine aktaracaklar ve bu daha geniş bir alana yayılacak. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz başta olmak üzere bu projede emeği geçen herkesi kutluyor ve teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrencilerin bilinçlenmesi açısından olumlu bir proje olduğunu söyleyen 19 Mayıs Anadolu Lisesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Sabahattin Mayruk, “ öğrencilerimiz engelli arkadaşlarının her şeyi başarabileceklerini gördüler. Burada olan öğrencilerimizin bakış açıları artık çok daha farklı olacaktır. Bizi bu proje ile buluşturduğu için tüm emeği geçenlere ve katılımcılara çok teşekkür ediyoruz. Bu etkinlikten sonra eminim ki öğrencilerim engelli arkadaşlarına daha çok yardımcı olacaklar” şeklinde konuştu.

19 Mayıs Anadolu Lisesi Futsal Takım Kaptanı Berfin Yaren Özen, “ilk defa engelli arkadaşlarımla bir müsabakada karşılaşma fırsatı yakaladım. Bu fırsatı verdiği için Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a çok teşekkür ediyorum. Biz onlara engelli diyoruz ama gerçekten hiçbir şey onlar için engel değil. Bizden daha iyi oynadıklarını gördüm” ifadelerini kullandı.

Etkinlik sonunda Engelliler Dairesi Başkanı Hasan Celal Taş adına Engelliler Dairesi Spor Şube Müdürü Hicran Özdişli, İşitme Engelliler Futbol İl Temsilcisi Metin Ünel’e ve 19 Mayıs Anadolu Lisesi Müdürü M. Naci Durmaz’a çiçek takdim etti.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti